Samsung Galaxy S21 FE wordt mogelijk geannuleerd

Weer een Samsung telefoon opgeofferd door chip tekort?


Mogelijk slecht nieuws voor degenen die wachten op de Galaxy S21 FE. Een Koreaanse publicatie heeft van een Samsung official gehoord dat de officiële onthulling van het toestel is geschrapt en de lancering in twijfel wordt getrokken.

De Galaxy S21 FE had al aangekondigd moeten zijn. Na problemen met chip tekorten en andere productie vertragingen heeft Samsung het uitgesteld tot oktober. Ook die deadline lijkt niet gehaald te worden volgens dit Koreaanse rapport. Daarin zegt Samsung dat het "de lancering heroverweegt", wat niet erg veelbelovend klinkt.

Samsung Galaxy S20 FE hands-on
De S20 Fan Edition was opnieuw een groot succes

De mogelijke reden is wel heel opmerkelijk. De S21 FE zou eigenlijk de Snapdragon 888 processor krijgen maar door tekorten bewaart Samsung deze liever voor de Galaxy Z Flip 3. De verkoop van Samsung's meest betaalbare opvouwbare toestel ligt momenteel boven de verwachtingen en daar wil het bedrijf niet op misgrijpen. Het ligt dan voor de hand om een goedkopere telefoon te annuleren in plaats van een duurder model met een potentieel hogere winstmarge.

Chip-tekorten

En dat is slecht nieuws voor wie hoopt op een relatief goedkope telefoon met 120Hz scherm, driedubbele camera met telezoom en krachtige high-end prestaties. De S20 FE van een jaar eerder was een daverend succes. De S21 FE is overigens niet het eerste model dat mogelijk wordt geschrapt vanwege chipschaarste. Ook de Note 21 wordt naar verluidt niet uitgebracht vanwege een tekort aan chips.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel