Apple Watch Series 8 kan menstruatiecyclus monitoren


Apple heeft de nieuwe Watch Series 8 uitgerust met een temperatuursensor. Met deze nieuwe sensor kan de smartwatch de menstruatiecyclus in kaart brengen en je op de hoogte houden van afwijkingen.

De Watch Series 8 heeft twee temperatuursensoren met een nauwkeurigheid tot 0,1° Celsius. Door continu de temperatuur van je pols te meten, in combinatie met je hartslag, kan de Watch S8 het verloop van je menstruatiecyclus voorspellen. Bovendien krijgen gebruikers een melding als het afwijkingen ziet.

Apple Watch Series 8 menstruatiecyclus
De Watch Series 8 kan je ovulatie voorspellen

Apple hoopt de privacyzorgen weg te nemen door alleen gegevens op het horloge zelf op te slaan. Opgeslagen gegevens zijn versleuteld. Back-ups in iCloud hebben end-to-end-encryptie ingeschakeld, en Apple beweert dat het de sleutel niet heeft.

Detectie van auto-ongelukken

Naast de "cycle tracking"-functie krijgt de Watch Series 8 ook een sensor die kan detecteren of je een auto-ongeluk hebt gehad. Natuurlijk hopen zowel Apple als wij dat je deze functie nooit hoeft te gebruiken. Als het horloge denkt dat je een auto-ongeluk hebt gehad, kan het de hulpdiensten bellen en je locatie doorgeven.

Apple Watch Series 8 Car Crash Detection
Watch Series 8 kan auto-ongeluk herkennen

Apple heeft nieuwe watch faces uitgebracht, en een nieuwe Low Power-modus zal energievretende functies zoals de Always On-display en Auto Workout-detectie uitschakelen. Het uitschakelen van deze functies zou de levensduur van de batterij moeten verhogen tot maar liefst 36 uur. Uitgeschakeld, zul je 18 uur krijgen op een enkele lading.

Belangrijkste kenmerken van de Apple Watch Series 8
De belangrijkste functies van de Watch Series 8

Watch Series 8 stijlen en prijzen

Apple brengt de Watch Series 8 uit in twee formaten, 41mm en 45mm, en met GPS of GPS + Cellular (4G). Het frame is verkrijgbaar in aluminium of roestvrij staal.

Apple Watch Series 8 kleuren en edities
Enkele van de Apple Watch Series 8 edities

De aluminium behuizing is verkrijgbaar in de kleuren Starlight, Midnight, Silver of Product(RED). De roestvrijstalen versie is verkrijgbaar in Goud, Zilver of Grafiet. Er is ook volop keuze wat betreft bandjes, zoals plastic of gevlochten solo bandjes, verschillende sportbandjes, en lederen of roestvrijstalen bandjes.

De prijzen beginnen bij 399 dollar voor de GPS-versie en 499 dollar voor de versie met 4G. Bovendien krijg je er drie maanden Fitness+ gratis bij. De nieuwe Apple Watch-horloges zijn nu al te bestellen en liggen op 16 september in de winkels.

Ontvang een e-mail wanneer de Watch Series 8 41mm verkrijgbaar is

Ontvang een e-mail wanneer de Watch Series 8 45mm verkrijgbaar is

Ontvang een e-mail wanneer de Watch Series 8 4G 41mm verkrijgbaar is

Ontvang een e-mail wanneer de Watch Series 8 4G 45mm verkrijgbaar is


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel