Samsung Galaxy S21 met nieuwe camera lay-out mogelijk uitgelekt


Zojuist zijn er afbeeldingen en een video opgedoken waarop de toekomstige Samsung Galaxy S21 te zien is. Wat de voorkant betreft, lijken er niet veel veranderingen te zijn. De meeste veranderingen zijn aan de achterkant te vinden.

Samsung lijkt nog steeds niet het perfecte recept voor een camera-indeling te hebben gevonden. De S20, S10 en zelfs de S9 zijn geen exacte kopieën van hun voorgangers. Hetzelfde geldt voor deze S21. Hoewel de drievoudige camera zich in dezelfde linkerbovenhoek bevindt, bevindt hij zich niet op een apart eilandje zoals bij de S10, maar zakt hij geleidelijk af in de rest van de behuizing.

Samsung Galaxy S21 render
De mogelijke toekomstige Samsung Galaxy S21

Bovenstaande afbeelding is afkomstig van @onleaks die besloot om deze renders te publiceren op Voice. Natuurlijk gaat onze aandacht meteen naar de achterkant van de S21 maar er valt ook wat te zeggen over de voorkant. Het lijkt erop dat Samsung er eindelijk in geslaagd is om een symmetrische voorkant te maken. De S20 had meer ruimte onder het scherm dan erboven. Het ponsgat voor de enkele selfiecamera zit nog steeds aan de bovenkant en in het midden.

6,2 inch flatscreen

Uit de afmetingen van het toestel kunnen we opmaken dat het scherm ongeveer 6,2 inch meet en dat het plat is. De afgelopen jaren heeft Samsung altijd een scherm gebruikt dat bij de randen was afgerond. Hoewel de laatste tijd de kromming niet meer zo drastisch was als vroeger. Of de S21+ en/of Ultra ook een plat scherm krijgt, net als de S20 FE, valt nog te bezien.

Lancering Samsung Galaxy S21

Exacte specificaties worden niet gegeven door @onleaks. De camera's lijken echter veel groter op de afbeelding, wat suggereert dat het om een module met een hogere resolutie gaat. Geen garanties echter. De keuze van het materiaal is ook een grote onbekende. Misschien is de achterkant van glas, misschien blijkt het iets heel anders te zijn. Mogelijk horen we het al in januari. De lancering van de Samsung Galaxy S21 is mogelijk vervroegd naar januari 2021, althans het allerlaatste gerucht.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel