Nokia T20 aangekondigd; eerste Android-tablet van HMD Global


HMD Global heeft de Nokia T20 aangekondigd. De allereerste Android-tablet krijgt een 10,4-inch 2K-scherm, een 8200mAh-batterij en 2 jaar Android-updates.

De Nokia T20 is het best te omschrijven als een multimediatablet. Het scherm heeft een diameter van 10,4 inch met een scherp 2K beeldscherm. Er zijn stereo speakers en een lange batterijduur lijkt gegarandeerd door de 8200mAh batterijcapaciteit. Er is 15W snelladen maar die lader moet je apart kopen; in de doos zit "slechts" een 10W lader.

Nokia T20 tablet
De Nokia T20-tablet van HMD Global

Net als bij de Nokia-telefoons belooft de T20 langdurige software-updates. De T20 wordt uitgebracht met Android 11 en krijgt 2 jaar lang Android-updates en 3 jaar lang maandelijkse beveiligingsupdates. Voor een tablet met een adviesprijs van 249 euro is dat heel redelijk. Er zijn versies aangekondigd met 32 en 64 GB opslaggeheugen, maar die worden niet overal verkocht. Er zijn ook WiFi- en 4G-versies aangekondigd.

Nokia T20 beschikbaar

Verwacht de Nokia T20 vanaf half oktober in de winkels. Naast de tablet brengt HMD Global ook een robuuste flipcover mee voor een bedrag van €39,99. In dat geval kun je de T20 beschermen en veilig meenemen naar kantoor. Dat is zelfs aan te raden, want de T20 maakt deel uit van het Android Enterprise Recommended (AER) en HMD Enable Pro programma. Hierdoor kunnen systeembeheerders de T20 gemakkelijker en veiliger op afstand beheren.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel