Analist: Huawei kan Honor afsplitsen


Volgens analist Ming-Chi Kuo, die we vooral kennen van zijn Apple-voorspellingen, overweegt Huawei submerk Honor af te stoten. Omdat Honor onafhankelijk is, zou het geen last meer hebben van het Amerikaanse handelsverbod.

Hoewel er nog geen beslissing is genomen, ligt het idee om dochter Honor af te splitsen van moederbedrijf Huawei zeker op tafel. Honor is een online-only submerk dat zich voornamelijk richt op een jong publiek. Eenmaal afgescheiden van Huawei zou Honor geen last meer hebben van de strenge importregels die de Amerikaanse overheid aan Huawei oplegt. Deze laatste heeft daar momenteel veel last van, vooral voor de aankoop van chips zoals processoren.

Honor-telefoon
Honor op eigen benen?

De keuze kan nog steeds afhangen van hoe het Amerikaanse volk stemt bij de komende presidentsverkiezingen. Als Trump niet wordt herkozen, zou zijn opvolger een ander China-beleid kunnen voeren, waardoor de desinvestering overbodig wordt. Naast smartphones maakt Honor tegenwoordig ook smartwatches, draadloze oordopjes en zelfs laptops. De meeste daarvan maken gebruik van chips die door Huawei zelf zijn ontworpen.

Overgang naar alternatief

De aanvoer van nieuwe chips stokt omdat Huawei geen chipmachines meer mag kopen van westerse bedrijven en ook geen licenties meer mag kopen voor zijn ontwerp. Eerder ontzegde Google Huawei al de toegang tot Android-diensten als de Play Store en Gmail. Huawei worstelt nog steeds met het vinden van een alternatief hiervoor. Het ontwikkelde een eigen alternatieve app store maar ook een eigen besturingssysteem genaamd HarmonyOS. In september kondigde Huawei versie 2.0 hiervan aan met de bedoeling om diverse Huawei-telefoons hiermee uit te rusten. Hiermee heeft Huawei de overgang naar een eigen alternatief voor Android ingezet. Een stap die hoogstwaarschijnlijk ook voor Honor zal gelden.

(via)



Praat mee over dit artikel