High-end Google Pixel 6 mogelijk gelanceerd in het voorjaar van 2021


Het is inmiddels wel duidelijk dat Google nogal zoekende is naar een geschikte strategie voor zijn Pixel-telefoons. Snap je het? Zoeken?! Maar genoeg gelazer, na het overslaan van een high-end Pixel, overweegt Google nu weer zo'n vlaggenschip te maken. En het zou wel eens eerder kunnen komen dan verwacht.

Na jarenlang met een prijzig vlaggenschip te zijn gekomen dat niet kon concurreren met de concurrentie, heeft Google dat hele idee laten varen. De Google Pixel 5 is op zijn best een premium middenklasse telefoon. Ja het heeft een geweldige camera, maar het scherm is nogal klein, de hardware is niet erg krachtig en de batterij is ook niet erg groot. Op zich is het prima, maar blijkbaar heroverweegt Google zijn opties nog eens.

Google Pixel line up
Zal de Pixel-serie sneller uitbreiden dan verwacht?

En dus is het gerucht van vandaag dat de Pixel 6 opnieuw een high-end vlaggenschip zal worden. En in plaats van in de herfst, kan het ergens in maart 2021 worden uitgebracht, volgens Max Weinbach. Dat is nogal een gewaagde uitspraak als je het ons vraagt. Max heeft het echter van 2 bronnen gehoord, maar is realistisch genoeg om het gerucht in context te plaatsen.

Opvouwbare Pixel

In augustus 2020 lekte er een document uit waarin een opvouwbare Pixel-telefoon werd genoemd; de Passport. Het vermeldde echter nog steeds een lancering in het vierde kwartaal van 2021. De Pixel 5a zou ergens in het tweede kwartaal volgen. Dan zou een lancering van de Pixel 6 in het eerste kwartaal van 2021 nogal onlogisch zijn. Ons advies is dan ook; we moeten het eerst zien voordat we het geloven. Stel dat Google een high-end Pixel zou uitbrengen dan is dat ook geen garantie voor een echt goede telefoon. Helaas is dat nu wel het geval gebleken.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel