Huawei kondigt Mate 40-serie aan met beste camera ooit


Het is misschien de laatste in zijn soort gezien de problemen die Huawei heeft om aan onderdelen te komen, maar dat buiten beschouwing gelaten; de Huawei Mate 40 serie is er. Bestaande uit de Mate 40 Pro en Mate 40 Pro+, steekt Huawei veel energie in prestaties en camera's. Dat blijft niet onopgemerkt; het is zelfs de best geteste camera ooit, volg

De Huawei Mate 40 Pro en Mate 40 Pro+ lijken veel op elkaar en focussen zich op de camera's. Huawei verwerkt dit zelfs in het ontwerp met een ronde cameramodule, die ze 'Space Ring Design' noemen. Het camerasysteem in beide telefoons is wederom samen met Leica ontwikkeld.

Huawei Mate 40 serie
Mate 40 Pro en Mate 40 Pro+

Beide telefoons hebben een primaire camera, een ultragroothoeklens en een telelens voor zoom. Het verschil tussen de Pro en Pro+ zit hem vooral in die zoomcamera. De gewone Pro heeft een periscooplens met 10x hybride optische zoom en 50x digitale zoom, de Pro+ rekt dat op tot 20x hybride en 100x digitale zoom. De testers van DXOMark zijn in elk geval onder de indruk van de camera; ze kennen een score van 136 toe aan de Huawei Mate 40 Pro. De hoogste score ooit voor een mobiele telefoon.

Horizon Display en Kirin 9000-chipset

Beide toestellen krijgen ook een 6,76 inch OLED-scherm met de naam Horizon Display. Het dankt zijn naam aan de 88 graden die het naar de zijkanten buigt. De verversingssnelheid komt uit op 90Hz en levert extra vloeiende animaties. Binnenin zit een Kirin 9000-processor op basis van 5nm. Het is Huawei's krachtigste processor tot nu toe en beschikt over 5G. De ingebouwde batterij ondersteunt SuperCharge-snelladen tot 66 watt bekabeld en 50 watt draadloos. Optioneel kun je de Mate 40-serie ook met een pen gebruiken, maar die zogenaamde 'M-Pen 2' moet dan wel apart worden aangeschaft.

EMUI 11 en HMS

Huawei kondigt zijn nieuwe EMUI 11 aan samen met de Mate 40 Pro en Mate 40 Pro+. Deze eigen UI bovenop Android heeft verbeterde privacyfuncties en een intuïtievere interface. Zoals gebruikelijk bij Huawei zijn Google-diensten en apps zoals de Play Store, YouTube en GMail niet beschikbaar. Huawei gebruikt alternatieven, wat het gebruik wat lastiger maar niet onmogelijk maakt. EMUI 11 heeft een nauwe integratie met Huawei Mobile Services (HMS), wat een vervanger is voor Google Mobile Services. De Huawei Mate 40 Pro ligt vanaf 12 november in de winkels in de kleuren Mystic Silver en Black. De adviesprijs is een fikse €1.119,99.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel