Laatste iPhone 12-gerucht: draadloze MagSafe-oplader


Wie herinnert zich MagSafe nog? De geliefde magnetische oplader voor MacBooks. Ze zijn ingeruild voor USB C-opladers en de techniek komt niet meer voor in de moderne line-up van Apple. Maar daar komt verandering in, ook al is het niet wat je zou denken.

Want volgens een nieuw gerucht zou Apple de term voor een eigen draadloze oplader nieuw leven inblazen. De iPhone kan al draadloos opladen sinds de iPhone 8 en 8 Plus maar tot op heden heeft Apple nog nooit een eigen draadloze oplader uitgebracht. Dat is ook niet nodig, want elke Qi-compatibele oplader voldoet. Apple stond op het punt om een eigen oplaadmat uit te brengen, maar die werd uiteindelijk geannuleerd. In plaats daarvan krijgen we misschien dit.

MagSafe iPhone
Foto uit augustus van magneten in vermeende iPhone 12

Een MagSafe-oplader met een maximaal vermogen van 15 watt. Dat is vrij snel voor draadloze opladers (de huidige iPhones accepteren niet meer dan 7,5 Watt) maar er zijn inmiddels ook 30 Watt draadloze opladers op de markt. Mogelijk komt er ook een MagSafe Duo Charger waarbij je 2 apparaten tegelijk kunt opladen. Dit klinkt bekend van de aangekondigde AirPower oplaadmat die wegens diverse problemen werd geannuleerd.

MagSafe Oplader

Wat heeft draadloos opladen met MagSafe te maken horen we u denken? Een veelvoorkomend probleem bij draadloos opladen is dat het apparaat vrij precies op de lader moet worden geplaatst. Een millimeter te ver en het laadt niet op. Best vervelend als je 's ochtends wakker wordt met een lege batterij. Om dit probleem op te lossen, zou Apple de iPhone 12 kunnen uitrusten met magneten. Deze worden in een cirkelvormig patroon geplaatst en uitgelijnd met de MagSafe Charger. Deze magneten zouden uw iPhone automatisch moeten uitlijnen.

Eerder verschenen er al foto's van deze magneten, maar toen was het onduidelijk waar ze voor dienden. Mogelijk introduceert Apple naast de MagSafe lader ook de mogelijkheid om de iPhone 12 draadloos stroom te laten afgeven. Ideaal om je AirPods op te laden via je iPhone. Deze functie is al langer beschikbaar voor Android-gebruikers, maar ontbrak tot nu toe voor Apple-klanten. Dinsdag 13 oktober horen we wat er waar is van deze geruchten. Dan kondigt Apple officieel de iPhone 12 serie aan.

Bron: Kang (via Weibo)


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel