OnePlus kondigt OnePlus 8T aan met extra snelladen


In razend tempo blijft OnePlus nieuwe telefoons aankondigen. Vandaag kondigde het de OnePlus 8T aan; een mobiele telefoon met een plat 120Hz-scherm en een extra snelle oplaadbare batterij. En dat slechts een half jaar na de aankondiging van zijn vorige vlaggenschip, de OnePlus 8.

De aankondiging van de OnePlus 8T was niet de grootste verrassing. Het uiterlijk van het toestel was al weken eerder uitgelekt en OnePlus zelf plaatste er vorige week zelfs een video over. En ook de specificaties waren grotendeels bekend, zo blijkt. De 8T heeft inderdaad een plat 6,55 inch groot 120Hz Fluid Display en 65W snelladen.

OnePlus 8T Aquamarine Green
De OnePlus 8T in aquamarijngroen

Zoals verwacht krijgt de 8T dezelfde Snapdragon 865-processor met 5G-ondersteuning als de OnePlus 8 maar dit keer met een viervoudig camerasysteem. Voor de hoofdsensor wordt de Sony IMX586 gebruikt; een 48MP sensor met elektrische en optische beeldstabilisatie en een f/1.75 lens. Sony kondigde deze sensor al ver terug in 2018 aan en OnePlus gebruikte hem al in de OnePlus 7. Met behulp van software zou hij echter betere foto's moeten schieten, vooral in het donker. Ook aanwezig is een 16MP camera met een ultra groothoeklens van 123°, een 5MP macrolens en een 2MP zwart-wit sensor.

Warp Charge 65

Naast het 120 Hz Fluid AMOLED-scherm moet de OnePlus 8T indruk maken dankzij de extra snel oplaadbare batterij. Warp Charge 65 kan de dubbele batterij van in totaal 4500 mAh in 15 minuten opladen. Dit zou genoeg moeten zijn om je de dag door te helpen. Je moet wel de meegeleverde lader en kabel gebruiken, want de technologie is speciaal ontworpen voor de 8T

Prijzen OnePlus 8T

De OnePlus 8T is vanaf 20 oktober verkrijgbaar voor 599 euro in glanzend Aquamarine Green en mat Lunar Silver. Je krijgt het model met 8GB RAM-geheugen en 128GB opslagruimte. Voor 12GB RAM en 256GB opslag betaal je 699 euro.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel