Google kondigt Pixel 6 lanceringsdatum aan


Google maakt eindelijk een einde aan de geruchten over wanneer de Pixel 6 en Pixel 6 Pro zullen worden aangekondigd. Op dinsdag 19 oktober wordt de volgende generatie Pixel-telefoons officieel gelanceerd. Het zijn de eerste Pixels die voorzien zijn van Google's eigen Tensor-processor.

De Pixel 6 en Pixel 6 Pro beloven een van de spannendste Pixel-telefoons ooit te worden. Google heeft altijd veel moeite gedaan voor goede cameraprestaties, maar de aankomende telefoons zullen naar verwachting nog beter zijn. Ook geholpen door de Tensor-processor, hoewel we officieel nog niet weten waar die toe in staat is.

Pixel Fall Launch
Pixel 6 herfst uitnodiging

We hopen meer te zien op 19 oktober. Want om 10 AM PT, dat is 7 PM CET, zal Google officieel 2 nieuwe Pixels lanceren. Die datum werd al eerder genoemd. We hebben de nieuwe Pixel 6 en 6 Pro al gezien, maar Google heeft tot nu toe nog niet de volledige details onthuld. Van beide toestellen wordt verwacht dat ze uitblinken in camerafuncties. Mogelijk geholpen door de nodige AI (kunstmatige intelligentie).

Qualcomm vs Tensor

Het is de eerste keer dat Google afstapt van een Qualcomm-processor. Eerdere modellen, met uitzondering van de Pixel 5 en Pixel A-modellen, gebruikten altijd de krachtigste Qualcomm Snapdragon-chipset. Vorig jaar werd gebroken met die traditie, waardoor het leek alsof Google niet meer wilde concurreren in de vlaggenschipcategorie. De Pixel 6-serie lijkt te bewijzen dat dit slechts een eenmalig iets was.

One More Thing...?

Van de Pixel 6 weten we dat deze beschikt over een 50MP hoofdcamera met 12MP ultra-groothoek. De Pixel 6 Pro heeft een extra 48MP telelens voor optische zoom. De schermformaten zijn respectievelijk 6,4 en 6,7 inch met schermverversingsfrequenties van 90 en 120Hz. Er gaan de laatste tijd geruchten dat Google ook werkt aan een eigen opvouwbaar toestel. Of deze Pixel Fold ook te zien zal zijn valt nog te bezien, beelden hierover zijn nog niet opgedoken.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel