Looks en details Huawei Mate 40 serie uitgelekt


We zien ze steeds minder vaak, maar Huawei maakt nog steeds telefoons. Sterker nog, het weet nog steeds te verbazen met nieuwe ontwerpen en high-end specificaties. Dat blijkt ook vandaag weer als we kijken naar dit gelekte materiaal van de Mate 40, Mate 40 Pro en Mate 40 RS.

De Huawei Mate serie is een beetje wat de Galaxy Note is voor Samsung, maar dan zonder de pen. Grote telefoons gemaakt van premium materialen en high-end specificaties. Inmiddels komt er steeds meer informatie binnen, waaronder afbeeldingen. De serie bestaat waarschijnlijk uit de volgende leden; de Mate 40, Mate 40 Pro, Mate 40 Pro+ en dan wordt er ook nog een speciale gelimiteerde Mate 40 RS Porsche editie verwacht.

Huawei Mate 40 Pro
De Huawei Mate 40 Pro

Voordat we beginnen, willen we uw verwachtingen temperen. Het is nog onduidelijk of deze modellen buiten China verkocht zullen worden. De Mate 30 en 30 Pro werden niet wereldwijd verkocht. Mocht het toch zover komen dan kunnen we tussen de 4 en 6 camera's aan de achterkant verwachten. Uit afbeeldingen van de Mate 40 Pro blijkt dat deze in een rond camera-eiland zitten.

Hoekige camera

Er zijn echter ook foto's rond met een zeshoekig camera-eiland, mogelijk van de Huawei Mate 40 Pro+ maar daar hebben we geen zekerheid over. Wat we hier wel zien is wat lijkt op een periscoopcamera, wat suggereert dat het om een uitgebreider model gaat.

Huawei Mate 40 Pro+

Qua scherm verwachten we een paneel van rond de 6,7 inch, mogelijk een Waterfall Display, met minimaal een 90Hz verversingssnelheid en een eigen Kirin 9000 processor op 5nm. Dat zou dan de laatste chip zijn die Huawei heeft kunnen fabriceren voordat het Amerikaanse handelsverbod definitief van kracht werd. Hoewel de toestellen Android 10 draaien, hebben ze geen toegang tot Google-diensten.

Mate 40 aankondiging

Volgens eerdere berichten houdt Huawei op donderdag 22 oktober een persevenement om de Mate 40-serie aan te kondigen. Dat online evenement begint om 14:00 CEST waarna de verkoop op 30 oktober van start zou moeten gaan. Het zal eerst in China plaatsvinden, waarbij het nog onduidelijk is wanneer we de Mate 40 elders in de wereld in de winkels zullen aantreffen.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel