Apple kondigt digitaal evenement aan: iPhone 12 verwacht op 13 oktober


Nog een paar nachtjes slapen en dan is de iPhone 12 officieel. Dat is althans de verwachting van een digitaal evenement dat Apple heeft aangekondigd voor 13 oktober.

In de uitnodiging die Apple zojuist stuurde, kunnen we "snelheid" lezen. Opvallend want tot nu toe is snelheid niet iets over de iPhone 12 dat ter sprake is gekomen. De beoogde processor is dat echter wel, de Apple A14 Bionic maar dat is vooral omdat die ook zijn weg moet vinden naar Apple's eerste computer met een eigen chipset. Net als voorgaande Apple Keynotes is het evenement alleen digitaal bij te wonen. Het begint om 10:00 PDT of 19:00 CEST.

Apple Keynote-evenement 13 oktober 2020
Hoi, Speed.

De nieuwe iPhone 12-serie zal naar verwachting tijdens het evenement worden aangekondigd. Deze kan bestaan uit de iPhone 12 (6,1 inch), de iPhone 12 Pro (6.1 inch), de iPhone 12 Pro Max (6,7 inch) en wellicht de iPhone 12 mini. Die laatste is een compleet nieuwe toevoeging aan het portfolio en moet met een verwacht schermformaat van 5,4 inch een nieuw publiek aanspreken. Of misschien een oud publiek dat moeite had zich aan te passen aan de steeds groter wordende iPhone-formaten.

Geen revolutie maar een evolutie

Van de nieuwe generatie iPhones worden niet veel spectaculaire nieuwe functies verwacht. Zo zal er nog steeds een inkeping met Face ID zijn en wordt verwacht dat er tussen de 2 en 3 camerasensoren aanwezig zullen zijn. Dit jaar zal vooral draaien om het naar de massa brengen van 5G ondersteuning. Apple zal hiermee andere fabrikanten volgen, maar zo laat zijn ze ook weer niet.

Nieuw dit jaar is een gevlochten Lightning/USB kabel die in de doos zal worden meegeleverd. Dit moet het gebrek aan een adapter goedmaken. Apple ziet daarvan af om het milieu te sparen. Het idee hierachter is dat mensen thuis al een oplader hebben liggen.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel