Google heeft opvouwbare Pixel Fold naar verluidt geannuleerd


Google zou er aan werken, maar heeft nu naar verluidt zijn plannen gewijzigd. Volgens onbevestigde berichten is de Google Pixel Fold helaas geannuleerd.

Google is een zoekmachine die geld verdient met het verkopen van advertenties. Telefoons maken is een bijzaak. Een hobby. De Pixel telefoons hoeven niet te slagen om Google te laten overleven. Er staat gewoon niet zoveel op het spel, vandaar dat dit gerucht niet zo verrassend is. Hoewel we de komst van de Pixel Fold zeer zouden toejuichen, verandert de wereld niet als hij er niet komt.

Google Pixel Fold artist render
Pixel Fold: wat had kunnen zijn

En het lijkt erop dat dat gaat gebeuren. Google zou de opvouwbare markt graag aan Samsung overlaten. Samsung doet het erg goed met modellen als de Galaxy Fold 3 en Flip 3. Volgens Ross Young van Display Supply Chain heeft Google orders geannuleerd voor onderdelen die het nodig had voor zijn eigen opvouwbare.

Android 12L

Onlangs kondigde Google een nieuwe Android-versie aan, genaamd 12L. Deze zou vooral gericht zijn op opvouwbare toestellen en betere ondersteuning bieden voor grotere schermen. Algemeen werd aangenomen dat deze update de weg zou vrijmaken voor een eigen foldable. Samsung heeft Android immers zelf aangepast om zijn foldables mogelijk te maken.

Android 12L developer preview
Android 12L maakt beter gebruik van grotere schermen

Android 12L maakt het voor andere fabrikanten makkelijker om hun eigen foldables te maken. Xiaomi, Oppo en Vivo zijn naar verluidt bezig met genoemde modellen. De opvouwbare markt is momenteel erg niche, maar dat komt vooral door de hoge prijs. Die prijs is aan het dalen, waardoor de modellen toegankelijker worden voor een breder publiek.

Beeld: WaqarKhanHD


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel