Xiaomi kondigt POCO M3 aan onder zijn eigen merknaam


Xiaomi heeft vandaag niet alleen een nieuwe POCO-telefoon aangekondigd, het kondigt ook aan dat POCO voortaan onder zijn eigen naam verder zal gaan. De POCO M3 is het eerste model dat op eigen benen staat. Het is een goedkope smartphone met een helder scherm en een grote batterij.

Na 6 miljoen verkochte POCO-telefoons vindt Xiaomi het tijd voor het merk om op eigen benen te staan. POCO is al actief in 35 landen, best veel als je bedenkt dat het pas 3 jaar actief is. De POCO M3 zal de populariteit van het merk zeker vergroten, zeker omdat de telefoon maar 149 euro moet kosten. Maar wat krijg je daarvoor?

POCO M3
De aankomende POCO M3 in Cool Blue, POCO Yellow en Power Black

De POCO M3 heeft een 6,53 inch scherm met een keurige Full HD+ resolutie. Dit is scherper dan HD+ schermen die sommige concurrenten gebruiken. De 8MP selfiecamera zit in een inkeping aan de bovenkant. Aan de achterkant zien we een groot zwart vlak waarin de cameramodules zijn geplaatst. Onder een 48MP hoofdcamera, 2MP dieptecamera en 2MP macro lens. Met andere woorden; het gebruikelijke trio in dit prijssegment. De camera heeft een nachtmodus, evenals slow-motion video.

POCO M3 prijs en beschikbaarheid

De batterij capaciteit van 6000mAh op vrij groot. Toch zien we dat (gelukkig) niet terug in zijn gewicht. Met 198 gram blijft hij net onder de grens van 200 gram. Het toestel wordt aangedreven door een Qualcomm 662 processor, dezelfde chipset als in de Moto G9 Power die ook in veel andere specificaties overeenkomt met de M3. Het RAM-geheugen is 4GB groot en er is keuze uit 64 en 128GB aan opslaggeheugen. De eerste moet 149 euro kosten, de tweede 169 euro. De POCO M3 ligt vanaf 3 december in de winkels.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel