"Samsung Galaxy S21 wordt op 14 januari aangekondigd, verkoop start op de 29e"


Volgens Jon Prosser, de voorspeller die er ook wel eens naast zit, onthult Samsung op 14 januari 2021 de Galaxy S21-serie. De serie bestaat uit de S21, de S21+ en de S21 Ultra. Het toestel is vanaf die datum direct te bestellen en zal vanaf 29 januari in de winkels liggen.

We hebben een haat-liefde verhouding met Jon Prosser hier op de redactie. De uitgesproken Prosser voorspelt nogal eens dingen die achteraf niet 100% juist blijken te zijn. Toch zijn zijn uitspraken nieuwswaardig en daarom vonden wij het de moeite van het melden waard. Zeker omdat een lancering van de S21, S21+ en S21 Ultra eerder komt dan gebruikelijk.

Samsung Galaxy S21 render
De toekomstige Galaxy S21, afbeelding via @onleaks

Nu is dit gerucht al eerder genoemd, dus we zijn niet verbaasd. Dit is echter de eerste keer dat we een datum horen. Prosser verwacht dat het toestel vanaf 29 januari 2021 in de winkels zal liggen in de kleuren Zwart, Wit, Grijs, Zilver, Violet en Roze. Dit is waarschijnlijk niet voor elk model het geval. Zo was de S20+ niet in het roze verkrijgbaar, net als de S20. Iets soortgelijks zal waarschijnlijk ook gelden voor de S21+ volgend jaar.

Galaxy S21 eerder dan verwacht

Samsung kondigt zijn nieuwe vlaggenschip altijd aan het begin van het jaar aan, maar meestal ergens rond februari/maart. Dat het nu voor januari kiest is opmerkelijk. Vermoedelijk heeft dit te maken met de tegenvallende verkopen van de S20-serie. Het coronavirus gooide roet in het eten en dwong de fabrikant zijn strategie te herzien. De S20 FE is hier het resultaat van en mogelijk volgt eenzelfde type model voor de Note 20-serie. Een S21 FE wordt in januari niet verwacht, maar Samsung zal naar verwachting wel een 'One More Thing' aankondigen.

Gratis draadloze oordopjes

Volgens Koreaanse media zou dat een setje gratis Galaxy Buds kunnen zijn. Samsung zwaaide net als andere fabrikanten de hoofdtelefoonpoort uit. Nu zaten er in sommige landen AKG USB-oordopjes in de doos, maar voor 2021 gaat Samsung mogelijk helemaal draadloos. Een Samsung Galaxy S21 met gratis Galaxy Buds Beyond, de beoogde opvolger van de Galaxy Buds Live, zou wel eens de doorslag kunnen geven om ze aan te schaffen.

(via)


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel