Samsung overweegt opvouwbare mid-range voor $450


Op dit moment staan foldables synoniem voor dure-premium telefoons met high-end specificaties tegen een extreem hoge prijs. En ook al kruipt de prijs al richting de duizend euro, of zelfs net daaronder, dat is niet genoeg voor Samsung. Ze mikken op een opvouwbare telefoon van tussen de $400 en $500.

Dat is tenminste wat Revegnus, beter bekend onder zijn handle @Tech_Reve, beweert op X. Op dit moment is Motorola's razr 40 de goedkoopste opvouwbare telefoon. Hij kostte €900 toen hij uitkwam. Ondertussen kun je ook een Galaxy Z Flip van de vorige generatie kopen voor ongeveer €550.

Tweet van @Tech_Reve over een opvouwbaar toestel uit het middensegment van Samsung

De meeste foldables hebben één ding gemeen: ze zijn high-end. Hoewel je dat kunt betwijfelen van de razr 40 met zijn kleine coverscreen en mid-range Snapdragon 7 Gen 1-processor. Samsung wil diep onder die prijs duiken en mikken op $400 tot $500. Het is nog maar de vraag hoe Samsung dat doel wil bereiken; misschien gebruikt het zijn Exynos-processor en bespaart het op camerasensoren.

Flip/Fold FE

Volgens dezelfde bron zou de goedkopere opvouwbare smartphone uitgebracht kunnen worden onder de merknaam FE. Samsung gebruikt deze naam voor meer betaalbare versies van sommige topmodellen, met name uit de S-serie. De tijd zal leren of het tot een product met zo'n lage prijs komt.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel