"Apple en LG plannen telefoon met flexibel scherm voor 2021"


2021 zou wel eens het jaar kunnen worden dat flexibele schermen een grote doorbraak krijgen. Zowel Apple als LG zullen naar verwachting telefoons uitbrengen met zo'n scherm. Maar dat wil niet zeggen dat de iPhone 13 ook daadwerkelijk opvouwbaar is.

Dit gerucht begint met LG die een telefoon heeft gepland voor pas 2021 met een flexibel OLED scherm. En niet zomaar een flexibel scherm, een oprolbaar scherm. Het bericht komt van het Koreaanse The Elec. Het ontwerp van deze toekomstige telefoon is onbekend. We weten niet of je het scherm uittrekt of dat er een mechanisme is waardoor de telefoon uitrekt?

LG OLED TV RX
LG's uitschuifbare tv: de OLED TV RX

LG experimenteert al een tijdje met nieuwe ontwerpen, de Wing en V60 ThinQ met secundair scherm zijn enkele voorbeelden. Maar een echte opvouwbare is iets wat LG nog niet heeft uitgebracht. Opvallend, want LG is ook een fabrikant van schermen, waaronder flexibele schermen. Het heeft zelfs al een opvouwbare tv uitgebracht. 2021 is misschien het moment om zijn eerste opvouwbare telefoon uit te brengen. Opvouwbare telefoons worden beschouwd als de heilige graal omdat ze grotere schermen in een compacte behuizing mogelijk maken. Een schijnbaar tegenstrijdige wens van veel consumenten.

Flexibele iPhone?

Maar naar verwachting gaat Apple in 2021 ook aan de slag met flexibele schermen. Dat is opmerkelijk, want Apple geldt als vrij conservatief als het gaat om het invoeren van nieuwe technieken. Het wil er zeker van zijn dat iets 100% werkt voordat het aan massaproductie begint. En de opvouwbare categorie is allesbehalve uitgekristalliseerd. En toch heeft Apple tegen 2021 bijna de helft van alle flexibele OLED-schermen gekocht, volgens dezelfde The Elec

Het feit dat Apple flexibele oled-schermen koopt, betekent niet dat de iPhone 13 opvouwbaar wordt. Flexibele schermen worden ook gebruikt voor afgeronde schermen die schuin aflopen bij de randen. Een trend waar Samsung mee begon, maar waar het nu van afstapt. Het ziet er misschien premium uit, maar het creëert een hoop nieuwe problemen. Onbedoelde aanrakingen om er een te noemen. We gaan zien waar Apple en LG uiteindelijk mee komen. 2021 kan voor ons niet snel genoeg komen.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel