Opvolger Nokia 9 PureView opnieuw uitgesteld

Nokia 10 PureView niet verwacht voor tweede helft 2021


Opvolger Nokia 9 PureView opnieuw uitgesteld

Wanneer komt de opvolger van de Nokia 9 PureView? Niet in 2020, volgens een nieuw rapport. De lancering van de Nokia 10 PureView is uitgesteld naar de tweede helft van 2021.

Het is inmiddels bekend dat de Nokia 9.1 PureView en 9.2 PureView zijn geannuleerd. De opvolger van de Nokia 9 PureView wordt waarschijnlijk niet de 9.3 PureView maar de 10 PureView. En het zou ook een veel high-end vlaggenschip worden om dat hogere nummer te rechtvaardigen. Volgens de mensen van TechRadar komt het in de tweede helft van 2021 uit.

Snapdragon 875

Dit keer wordt de vertraging veroorzaakt door de nog aan te kondigen Snapdragon 875-processor. Die chip wordt op 1 december aangekondigd. Met deze chipset kan de Nokia 10 PureView zich beter staande houden tegenover de concurrentie. Waarschijnlijk zal het toestel zich weer veel richten op de camerafunctionaliteit. De 9 PureView viel in dat opzicht een beetje tegen. Nokia werkt voor zijn camera samen met Zeiss en Light. In werkelijkheid presteerde de penta camera niet zo goed. De camera-app was traag, de zoomkwaliteit viel tegen en hij had geen ultragroothoeklens.

Vertraging

Niet alleen kwam er geen opvolger voor de PureView, het totale aantal Nokia-telefoons dat in 2020 wordt uitgebracht is erg laag. Daar is geen duidelijke reden voor, maar mogelijk heeft het bedrijf veel last van COVID-19. Er zijn ook geruchten over geldproblemen. In augustus van 2020 heeft HMD Global, de maker van Nokia-telefoons, 230 miljoen dollar opgehaald bij Google en Qualcomm. De bedoeling is dat het dit geld gaat gebruiken om verschillende 5G-telefoons te verkopen. Maar ja, gezonde bedrijven hoeven geen geld op te halen bij leveranciers om te overleven.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel