"Google Pixel 7a krijgt 90Hz-scherm en verbeterde camera"


Een ontwikkelaar heeft in wat broncode van Google verwijzingen gevonden naar de Pixel 7a. Dat wijst erop dat het nog onaangekondigde toestel een display krijgt met een hoge 90Hz schermverversing en een verbeterde camera.

Sinds de derde generatie Pixel-telefoons brengt Google ons een Pixel A-model. Een model met uitstekende camerafuncties, maar tegen een iets lagere prijs. Ook dit jaar lijkt er weer een A-versie van de Pixel 7 uit te komen. De timing lijkt echter een beetje vreemd omdat de Pixel 6a in mei 2022 werd aangekondigd, een half jaar geleden op het moment van schrijven.

Googles huidige Senior Vise President Devices & Services Rick Osterloh toont Pixel toestellen.
Google bereidt nieuwe Pixel-telefoon voor

Het lijkt er dus op dat de Google Pixel 7a pas ergens in 2023 wordt uitgebracht. Volgens berichten van ontwikkelaar Kuba Wojciechowski krijgt het toestel echter een hogere schermverversing van 90Hz. Althans, zo blijkt na het doorspitten van enkele drivers waarvan Google de broncode heeft vrijgegeven. Het vorige Pixel A-model had nog slechts 60Hz.

Draadloos opladen

Google gebruikt een Sony IMX787- en IMX712-camerasensor aan de achterkant. Die eerste sensor is een aanzienlijke update van de momenteel gebruikte IMX363. Beide camera's hebben een groothoeklens, wat betekent dat een aparte zoomlens nog steeds ontbreekt. Kuba merkt verder op dat de Pixel 7a beschikt over draadloos opladen, al is dat beperkt tot slechts 5W.

Google SVP Rick Osterloh laat de Tensor-chipset zien.
De Pixel 7a zal ook aangedreven worden door Google's Tensor chip

Google zal verder waarschijnlijk zijn Tensor-processor uitrusten. Deze zelf ontwikkelde processor drijft alle huidige Pixel-telefoons aan. Hierdoor kan Google specifieke functies optimaliseren en exclusief aanbieden. Denk aan Magic Eraser en Motion Mode. Of de Google Pixel 7a ook over deze functies zal beschikken, valt nog te bezien.

(Via)


Prijsvergelijker Google Pixel 7a
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
MediaMarkt
Charcoal
€ 399,00 € 399,00   Bekijk
Coolblue
Charcoal
€ 425,00 € 425,00   Bekijk
Paradigit
Charcoal
€ 439,00 € 439,00   Bekijk
Proximus
Charcoal
€ 479,99 € 479,99   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Google Pixel 7a


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel