"Motorola kondigt eerste 200MP telefoon aan in 2022"

Samsung zal ergens in 2023 volgen


Niet Samsung maar Motorola zal als eerste met een telefoon met 200MP camera komen. Dit zou in de tweede helft van 2022 moeten gebeuren volgens een tweet van Ice Universe. Opmerkelijk omdat de maker van de camerasensor niemand minder dan Samsung is. Samsung zelf wil pas in 2023 een telefoon uitrusten met de sensor.

We hebben het over de ISOCELL HP1. Samsung kondigde deze sensor al in september van 2021 aan. Volgens een tweet van Ice Universe, zal het echter nog wel even duren voordat we hem in een telefoon aantreffen. Op z'n vroegst zal het pas in de tweede helft van 2022 te zien zijn. Motorola zal dan een telefoon introduceren. Xiaomi zal niet lang daarna volgen. Samsung zal pas in 2023 de tijd hebben om de sensor te gebruiken.

Samsung ISOCELL HP1 200MP sensor
De Samsung ISOCELL HP1 200MP sensor

Waarom het zo lang duurt is voor iedereen een raadsel. Misschien wachten ze op een processor die al die pixels aankan, misschien veroorzaakt het tekort aan chips problemen, we weten het niet. Wat we wel weten is dat Samsung oorspronkelijk van plan was om in 2021 een 200MP telefoon aan te kondigen. Dat gerucht kwam destijds ook van Ice Universe. De nieuwste Note-telefoon zou die sensor krijgen, maar zoals we nu weten is dat model geannuleerd.

Samsung Galaxy S23 Ultra?

Naast Motorola werkt ook Xiaomi aan een 200MP telefoon. Ook die moet ergens in 2022 uitkomen en zal gebruik maken van Samsung's ISOCELL HP1. Een eerste Galaxy-telefoon van Samsung zou dan ergens in 2023 moeten volgen. Met de teloorgang van de Note-serie ligt het voor de hand dat deze in de Galaxy S23 Ultra terecht zal komen, maar neem het ons niet kwalijk als het anders uitpakt.



Praat mee over dit artikel