Google Pixel 4a komt binnenkort ook in het blauw


Google heeft een nieuwe kleurversie van de Pixel 4a aangekondigd; Barely Blue. Een beetje meer kleur wordt zeer gewaardeerd; de Google Pixel 4a was voorheen alleen verkrijgbaar in Just Black.

De Pixel 4a is het goedkopere broertje van de Pixel 4. Maar als we zeggen 'goedkoper' bedoelen we niet per se 'minder'. Hij heeft een OLED-scherm en dezelfde 12,2MP camera die de Pixel 4 heeft, al heeft de 4a wel een camera minder aan de achterkant.

Google Pixel 4a Barely Blue
De Google Pixel 4a in het nieuwe Barely Blue

Het nu aangekondigde 'Barely Blue' is samen met het 'Just Black' de enige kleuropties die je hebt. Google heeft ook een 5G-variant van de Pixel 4a, de 4a 5G. Die blijft vooralsnog alleen in het zwart beschikbaar. De aanwezigheid van 5G is niet het enige verschil, het toestel heeft ook een veel groter scherm. De naam 'Pixel 4a XL' was dan ook meer op zijn plaats geweest.

Exclusief bij Google

De blauwe Pixel 4a 4G is vooralsnog alleen via Google's eigen website verkrijgbaar voor een selecte groep landen. Het is nog maar de vraag of de versie ook door anderen zal worden verkocht. De prijzen zijn vooralsnog hetzelfde.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel