Nieuwe Sony Xperia Compact verwacht in H1 2021


Compacte Android smartphones. Ze zijn niet erg gebruikelijk. In feite zijn ze erg zeldzaam. Vooral premium compacte Android smartphones. De kans is groot dat je eindigt met een Xperia Compact van Sony. En na enige afwezigheid, kan er een nieuwe kleine Xperia telefoon komen.

Sony's laatste compacte telefoon was de Xperia XZ2 Compact uit februari 2018. Met een 5 inch scherm maar krachtige processor blijft het een ongewone telefoon. Blijkbaar vinden klanten dat ook, want hij verkocht niet erg goed. Het is dus tijd voor Sony om zijn tactiek te veranderen. De 'Xperia 5 II Compact' (of hoe hij ook gaat heten) gaat het een beetje anders doen.

Sony Xperia 5 II
De Xperia 5 II kondigde Sony aan als een "compacte telefoon"

Want in plaats van super high-end, wordt de nieuwe Xperia Compact premium mid-range. Daar lijkt het wel op als we naar de toekomstige processor kijken. Volgens Android Next gaat Sony gebruik maken van de aankomende Snapdragon 775G; de nog niet aangekondigde opvolger van de Snapdragon 765G. Het schermformaat is iets groter; 5,5 inch.

Hoeveel vraag?

Zoals gezegd is Sony gestopt met het op regelmatige basis uitbrengen van een Xperia Compact model. Wel heeft het de Xperia 5 II uitgebracht onder het mom van een 'compacte smartphone'. Maar nu Apple de iPhone 12 mini heeft uitgebracht kan daar verandering in komen. Het hangt allemaal af van het succes van beide telefoons. De iPhone 12 mini is vooral interessant voor degenen die een iPhone 5s of ouder gebruiken. Voor kleine high-end Android smartphones is er altijd minder belangstelling geweest.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel