Reuters: Huawei verkoopt Honor voor 15 miljard dollar


Honor heeft een nieuwe eigenaar. Volgens Reuters is Honor voor 15 miljard dollar verkocht aan een Chinees consortium. Geruchten dat Huawei Honor wilde verkopen deden al langer de ronde.

Reuters meldt dat de verkoop van Honor mogelijk op zondag 15 november wordt aangekondigd. Een consortium bestaande uit Digital China en de overheid van Shenzhen; een stad waar veel Chinese techbedrijven zijn gevestigd. Hun bedoeling is om Honor binnen 3 jaar naar de beurs te brengen.

Honor brand

Huawei voelt al geruime tijd de gevolgen van de Amerikaanse boycot en zo wordt het steeds moeilijker om onderdelen zoals computerchips te kopen. Ook submerk Honor heeft hier last van. Een mogelijke oplossing was om Honor zelfstandig te maken, onderdelen ervan te verkopen of het in zijn geheel te verkopen. Huawei koos voor het laatste. Naar verluidt betaalde het consortium 15,2 miljard dollar voor Honor. Het neemt niet alleen de merknaam over, maar ook de R&D-afdeling en zo'n 7000 personeelsleden.

Het merk Honor

Honor is een budgetmerk gericht op jongeren en wordt voornamelijk online verkocht. Naast smartphones maakt Honor ook laptops en wearables zoals slimme horloges. De grootste concurrenten van Honor zijn bedrijven als Xiaomi en Vivo. Geschat wordt dat van elke 4 telefoons die Huawei verkoopt, er 1 van Honor is. Afgelopen kwartaal zou dat neerkomen op 13,4 miljoen verkochte telefoons. Daarmee is Honor de op zeven na grootste telefoonfabrikant ter wereld.



Praat mee over dit artikel