Apple waarschuwt voor slecht verkrijgbare iPhone 14 Pro


In een nogal bijzonder persbericht geeft Apple een verzendwaarschuwing af voor de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max. De reden is dat de Foxconn-fabriek waar Apple iPhones worden geassembleerd zich momenteel in een COVID-19 lockdown bevindt.

De Foxconn fabriek in kwestie staat in Zhengzhou, China. Dat land heeft een zero COVID-beleid waarbij één positieve test een hele stad kan afsluiten. Zo ook de Foxconn-fabriek in Zhengzhou, waar Apple zijn iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max laat assembleren. Volgens Apple's persbericht is het personeelsbestand aanzienlijk ingekrompen.

Foxconn-fabriek in Wuhan, China.
Niet de Foxconn-fabriek in kwestie, maar een in Wuhan, China

Apple schrijft dat de gezondheid van alle werknemers de hoogste prioriteit heeft. Maar je wordt geen miljardenbedrijf zonder enige twijfelachtige werkethiek, dus we vermoeden dat Apple niet erg blij is met deze situatie. Maar zelfs Apple kan daar niets aan veranderen. Voorlopig. China's Zero-COVID beleid heeft er al toe geleid dat Apple zijn productie heeft verplaatst naar Vietnam. Die behandelen positieve COVID-19 tests iets minder streng, en de lonen zijn er ook laag.

Verwachte daling

.
De vraag naar de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max is van levensbelang als we Apple mogen geloven. Nu Apple er minder kan verkopen, zal dat zijn winst beïnvloeden. Misschien zien we voor het eerst sinds het bedrijf in 2007 de iPhone aankondigde een daling.


Prijsvergelijker Apple iPhone 14 Pro
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Proximus
128 GB Silver
€ 1.129,99 € 1.129,99   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 14 Pro


Prijsvergelijker Apple iPhone 14 Pro Max
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Proximus
128 GB Silver
€ 1.229,99 € 1.229,99   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 14 Pro Max


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel