Evleaks: Oppo Find X3 Pro krijgt microscoopcamera


Professional @evleaks heeft de specificaties van de aankomende Oppo Find X3 Pro weten te bemachtigen. Het nieuwe vlaggenschip van Oppo moet ergens in het tweede kwartaal van 2021 uitkomen. Uit deze specificaties blijkt dat het om een high-end vlaggenschip gaat.

Oppo wordt steeds populairder. Het lijkt het gat te willen vullen dat Huawei heeft achtergelaten. Niet alleen met een aantal goede budgetmodellen, maar ook in het hogere segment. Bijvoorbeeld met de Find X3 Pro die pas ergens in 2021 wordt verwacht. Dankzij een bericht van Evan Blass, beter bekend als @evleaks, weten we nu welke specificaties hij heeft. En die zijn veelbelovend.

Oppo
Afbeeldingen van de Find X3 Pro zijn nog niet beschikbaar

Volgens Blass wil Oppo zich vooral richten op het scherm. Verwacht wordt dat het een 10-bit paneel wordt en dus meer dan 1 miljard kleuren kan weergeven. Niet geheel toevallig hetzelfde aantal kleuren dat de camera van de Find X3 Pro kan vastleggen. Het scherm meet 6,7 inch met een haarscherpe Quad HD+ resolutie. De verversingssnelheid is dynamisch, variërend van 10 tot 120 Hz. Door de snelheid te wijzigen, kan de batterijduur worden verlengd.

Camera met microscoop

Naar verwachting zullen er twee 50MP camera's aan de achterkant zitten, beide van Sony. De ene dient als primaire lens, terwijl de andere is uitgerust met een ultragroothoeklens. Verder wordt er rekening gehouden met een 13MP telelens met 2x optische zoom en een 3MP macro camera. Naast het maken van extreme close-ups, bijvoorbeeld van insecten, kan het toestel ook worden gebruikt als microscoop. Beelden kunnen dan tot 25 keer worden vergroot.

De Oppo Find X3 Pro belooft een high-end vlaggenschip te worden met een Snapdragon 888 processor. Deze chipset werd onlangs door Qualcomm aangekondigd als de opvolger van de Snapdragon 865+. De ingebouwde batterij heeft een verwachte capaciteit van 4500 mAh met ondersteuning voor 65W Super VOOC 2.0 snelladen en 30W draadloos opladen. Uitgerust met Android 11 moet de Find X3 Pro ergens in het eerste kwartaal van 2021 worden aangekondigd, maar zal pas ergens in het tweede kwartaal in de winkel liggen.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel