Dit is de Samsung Galaxy A52 5G: herkenbaar en vertrouwd


Dankzij Steve Hemmerstoffer, beter bekend als @onleaks, krijgen we onze eerste blik op de aankomende Galaxy A52 5G. Er lijkt niet veel veranderd te zijn ten opzichte van zijn voorganger.

Van zijn voorganger, de A51, zijn twee versies uitgebracht; één met 4G en één met 5G. Of er een 4G-versie van de A52 5G in de maak is, is niet bekend. Wat we wel weten is hoe de Galaxy A52 5G eruitziet. Op het eerste gezicht is er niet veel veranderd.

Samsung Galaxy A52 5G glasstic
De aankomende Galaxy A52 5G

Maar dat geldt niet voor de achterkant. Daar krijgt de cameramodule eenzelfde soort lay-out als de S20. Het heeft nog steeds een viervoudig camerasysteem, hoewel het onduidelijk is waar ze precies voor gebruikt worden. De A51 maakt gebruik van een primaire lens, ultragroothoek, macro en diepte. Dit betekent dat een aparte zoomlens ontbreekt, waarschijnlijk geldt dit ook voor de A52 5G. Optisch zoomen blijft exclusief voor (nog) duurdere modellen.

A52 5G: veel van hetzelfde

Steve schrijft verder dat de Samsung Galaxy A52 5G vermoedelijk beschikt over een 6,5-inch Infinity-O scherm. Een 3,5mm audio jack voor je eigen koptelefoon is ook aanwezig. Samengevat lijkt het toestel niet veel te verschillen van zijn voorganger. Dat lijkt ook te gelden voor zijn prijs. Hoe Samsung het toestel op de markt gaat brengen en hoe ze het gaan promoten blijft nog onbekend.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel