"Apple iPhone 14 Pro modellen krijgen Hole-Punch scherm"


Dit gerucht deed al een tijdje de ronde, maar nu heeft The Elec het ook vermeld: de aankomende iPhone 14 Pro modellen krijgen geen notch maar een Hole-Punch scherm. Al jaren gebruikelijk bij Android-telefoons, en binnenkort ook bij Apple.

De inkeping was altijd een tussenoplossing, een lelijke trouwens. Tegenwoordig geven veel fabrikanten de voorkeur aan een ponsgat. Rond en meestal in het midden, terwijl anderen de voorkeur geven aan de hoek. Apple lijkt naar het midden te neigen voor de aankomende iPhone 14 Pro en 14 Pro Max

Apple iPhone 14 Pro met Punch-Hole
Zo zou de iPhone 14 Pro eruit kunnen zien

De punch-hole heeft het voordeel dat je meer schermruimte krijgt. Het verdwijnt ook tijdens het gebruik (voor de meesten van ons in ieder geval), veel meer dan met een inkeping. Apple is er lange tijd vanaf gebleven omdat het de ruimte nodig heeft voor de Face ID componenten. Waar die zitten op de iPhone 14 Pro en Pro Max is nog onduidelijk. Het zou onder het scherm kunnen zitten, in de bezel, maar het zou ook helemaal weg kunnen zijn. Al lijkt die laatste optie niet erg aannemelijk.

Niet het einde van de inkeping

Apple neemt niet echt voorgoed afscheid van de notch. Het instapmodel iPhone 14 krijgt er waarschijnlijk nog steeds een, en Apple introduceert de notch in hun nieuwere MacBook's. Erg consequent is het allemaal niet. We zijn dan ook erg benieuwd hoe en waarom Apple deels afscheid neemt van dit herkenbare en ook controversiële ontwerp. De bron maakt ook melding van een 6,7 inch Max-model met notch. Met het verdwijnen van het mini model zal de 2022 line-up nog 4 iPhone modellen bevatten.

Via: The Elec
Foto: Ian Zelbo


Prijsvergelijker Apple iPhone 14 Pro
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Proximus
128 GB Silver
€ 1.129,99 € 1.129,99   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 14 Pro


Prijsvergelijker Apple iPhone 14 Pro Max
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Proximus
128 GB Silver
€ 1.229,99 € 1.229,99   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 14 Pro Max


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel