Xiaomi Mi 11 is 's werelds eerste mobiel met Snapdragon 888


Xiaomi heeft in China de Mi 11 onthuld; de allereerste smartphone met een Qualcomm Snapdragon 888-processor. Dit betekent niet alleen dat het toestel zeer krachtig is, maar het heeft ook een 108MP camera en een indrukwekkend beeldscherm.

Qualcomm kondigde begin december de Snapdragon 888 aan en Xiaomi is de eerste die een smartphone met deze chipset aankondigt. De Snapdragon 888 is gebaseerd op een 5nm-chip van Samsung en heeft een geïntegreerde 5G-modem. Dit alles maakt hem energiezuiniger en sneller. En toch besteedt Xiaomi in het persbericht van de Mi 11 meer aandacht aan het nieuwe display.

Xiaomi Mi 11 aankondiging
De Xiaomi Mi 11 is aangekondigd

Hij krijgt een uitstekende A+ score van DisplayMate; een onafhankelijke organisatie voor het testen van monitoren. Het 6,81-inch AMOLED-paneel projecteert een Quad HD+ resolutie van 3200 bij 1440 pixels. Een heel stuk meer dan de FHD+ van de Mi 10T en 10T Pro. De verversingssnelheid is iets langzamer, maar nog steeds vloeiender dan veel andere smartphones met 120Hz. De piekhelderheid gaat wel flink omhoog; 1500 nits om precies te zijn. Hierdoor is het scherm zelfs bij vol daglicht beter afleesbaar. Het scherm wordt beschermd door Gorilla Glass Victus, dat beter bestand is tegen krassen en vallen.

108MP camera, 8K video

Aan de achterkant van de Mi 11, trekt de nieuwe cameramodule onze aandacht. De 108MP hoofdcamera heeft een zilverkleurige ring en is uitgerust met optische beeldstabilisatie (OIS) en is volgens Xiaomi lichtgevoeliger. Daaronder zit een 13MP ultra-groothoeklens van 123° met rechts een 5MP 50mm telelens/macro lens. Video kan tot 8K worden geschoten en aan de voorkant vinden we een 20MP selfiecamera. Er zijn stereo speakers en het geluid is geoptimaliseerd door Harman Kardon.

Xiaomi Mi 11 vegan leather
De veganistische lederen opties 'Lila paars' en 'Honing beige'

De Xiaomi Mi 11 is verkrijgbaar in een glazen versie in de kleuren Midnight Gray, Horizon Blue en Frost White. Er zijn ook twee vegan lederen versies in de kleuren Lilac Purple en Honey Beige. Geheugenopties zijn beschikbaar in 8GB+128GB, 8GB+256GB en 12GB+256GB. Voorlopig zal het toestel alleen op het vasteland van China verkrijgbaar zijn voor een prijs van rond de 500 euro, wat kan oplopen tot 580 euro voor het model met de meeste opslagruimte. Wanneer het toestel elders verkocht zal worden, zullen we moeten afwachten.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel