Samsung schrapt kritiek op Apple vanwege weglaten telefoonoplader

Aankomende Galaxy S21 hoogstwaarschijnlijk geleverd zonder oplader


Wat hebben een verwisselbare batterij, een hoofdtelefoonaansluiting en een telefoonoplader met elkaar gemeen? Samsung uitte openlijk kritiek op Apple toen de iPhone deze dingen wegliet en deed vervolgens precies hetzelfde. En de geschiedenis herhaalt zich zo lijkt het.

We nemen je mee terug naar 13 oktober 2020. Apple had net de iPhone 12 aangekondigd en die kwam, heel verrassend, zonder oplader. Volgens Apple had je er waarschijnlijk toch al een en door er geen in de doos te doen bespaarde je het milieu een hoop. Samsung dreef meteen de spot met Apple en plaatste onderstaand bericht op zijn Facebook-pagina.

Samsung Included With Your Galaxy
Het nu verwijderde bericht

Maar nu Samsung overweegt om de aankomende Galaxy S21 zonder oplader te verkopen, komt dit soort kritiek als een boemerang terug. En daarom is het begonnen met het wegnemen van eerdere kritiek. Misschien ziet Samsung nu ook in dat de ophef over het weglaten van een oplader niet groot genoeg is dat het de verkoopcijfers schaadt, en bovendien levert het een mooie besparing op. Bij Apple vertaalt zich dat echter niet in een lagere prijs, maar mogelijk ziet de instapper S21 wel een prijsdaling.

Kritiek niet nieuw

Dat Samsung kritiek heeft op Apple is niet nieuw. Het feit dat Samsung steeds weer terug moet kruipen naar zijn opmerkingen wordt wel steeds pijnlijker. Wij stellen voor dat Samsung zich meer op zichzelf richt in plaats van op de concurrentie.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel