Foto toont high-end Motorola Moto G met Snapdragon 865


De afgelopen dagen hebben we geruchten ontvangen dat Motorola werkt aan een nieuw Moto G vlaggenschip. Eentje met een high-end Qualcomm processor en met een lanceerdatum die is vastgesteld in 2021. Vermoedelijk is gekozen voor de Snapdragon 865 processor van 2020 en niet voor de Snapdragon 888 die in 2021 wordt verwacht.

Een high-end Moto G toestel is nogal een verrassing. Momenteel is er geen high-end Moto G vlaggenschip. Voor vlaggenschepen heeft Motorola de edge-serie geïntroduceerd met daarin de edge+. De Moto G-serie bestaat momenteel uit relatief eenvoudige modellen waarbij een scherpe prijs centraal staat. Toch komt er een high-end Moto G-model in de vorm van deze 'nio'.

Motorola nio
De high-end Motorola 'nio'

Een foto van de nio is verschenen op de Voice-pagina van Evan Blass die we beter kennen van zijn twitterhandle @evleaks. Een Moto G telefoon met een Snapdragon 800 serie processor zou een primeur zijn. Daarnaast meldt Blass verschillende specificaties. Iets wat hij meestal niet doet.

Specificaties Motorola 'nio'

Zo zal de nog naamloze Moto G beschikken over een 5000mAh batterij, 8GB RAM geheugen en een immense 256GB aan opslaggeheugen. Toch zou de belangrijkste eigenschap wel eens een andere kunnen zijn. Motorola zou werken aan een concurrent van Samsung DeX. Hiermee kun je je telefoon aansluiten op een monitor, toetsenbord en muis. Deze desktopmodus is vooral handig voor zakelijk gebruik. Uit de foto maken we verder op dat de nio een dubbele selfiecamera heeft, elk geplaatst in een punch-hole.

Betaalbaar vlaggenschip?

Omdat Motorola deze 'nio' niet heeft aangekondigd en we de volledige set specificaties niet kennen, is het toestel moeilijk te plaatsen. Het toestel zal waarschijnlijk niet concurreren met de duurste vlaggenschepen, maar meer met de Samsung Galaxy S20 FE telefoons van dit moment. Als de prijs overeenkomt dat is. Deze betaalbare vlaggenschepen zijn op dit moment erg populair. Krijg meer voor minder. Of dat ook daadwerkelijk het geval is, zal begin 2021 moeten blijken. Dan wordt de lancering van deze Motorola verwacht.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel