Xiaomi 12 achtercover duikt op, mogelijk binnenkort aangekondigd


Als de geruchten waar zijn, kijken we naar de achterkant van de aankomende Xiaomi 12. We zien nog geen compleet toestel, dus we moeten nog gissen. Gelukkig geeft de bron een verklaring en een mogelijke lanceerdatum.

Xiaomi lijkt een grote camerasensor te willen toepassen op de Xiaomi 12. We zien een relatief groot gat aan de bovenkant. Mogelijk een 200MP grote sensor? Xiaomi zou dan de eerste zijn die zoveel megapixels in een mobiele telefoon stopt. Eerder ging het gerucht dat Xiaomi's eerste telefoon met een 200MP camera niet voor de tweede helft van 2022 zou komen.

Xiaomi 12-achterpaneel

Het camerasysteem bestaat ook uit een macrocamera en een ultragroothoeklens, zoals beschreven in het bijschrift. Hoewel de bron niets zegt over een telefoto-camera, zou het ons verbazen als die zou ontbreken. De twee resterende uitsparingen zouden voor de flitser en andere sensoren zijn.

Eerste met Snapdragon 8 Gen 1

Eerder maakte Xiaomi al duidelijk welke processor de Xiaomi 12 zal krijgen. Dat is Qualcomm's nieuwe Snapdragon 8 Gen 1. Verwacht deze chipset in meer vlaggenschepen waaronder de Samsung Galaxy S22

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1

Met de Snapdragon 8 Gen 1 stapt Qualcomm over op een nieuw naamgevingsschema. De chipset zelf krijgt acht kernen op basis van een 4nm-proces. In vergelijking met de Snapdragon 888 zou de CPU ongeveer 20% sneller moeten zijn en de GPU maar liefst 30%, terwijl het stroomverbruik aanzienlijk lager ligt.

Aankondiging Xiaomi 12-serie

Naast de Xiaomi 12 worden ook de Xiaomi 12 Pro en 12X verwacht. Die hele serie zou mogelijk binnenkort aangekondigd kunnen worden, mogelijk nog deze maand. Volgens dezelfde Digitale Chatzender al op 28 december.

(via)


Prijsvergelijker Xiaomi 12
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
MediaMarkt
256 GB Blue
€ 899,00 € 899,00   Bekijk
Proximus
Blue
€ 899,99 € 899,99   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Xiaomi 12


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel