"Samsung Galaxy Z Fold 3 krijgt kleiner scherm"


De Fold 2 was een behoorlijk grote upgrade ten opzichte van de eerste Fold. Vooral het display aan de voorkant. Het werd aanzienlijk groter en strekte zich uit van rand tot rand. Niet de Fold 3 zoals het lijkt volgens dit gerucht. Die krijgt een kleiner scherm.

Op het gebied van opvouwbare toestellen is Samsung nog zoekende. Dat is niet verwonderlijk, want de categorie staat nog in de kinderschoenen en de ideale vormfactor is nog niet gevonden. En als origami ons iets heeft geleerd, dan is het wel dat je met vouwen oneindig veel kanten op kunt. Voor de Fold 3 betekent dit waarschijnlijk een kleiner scherm aan de voorkant. Dat voelt wat vreemd aan, want de Fold is net van 4,6 naar 6,2 inch gegaan.

Samsung Galaxy Z Fold 2 in handen
De Fold 3 krijgt een compleet andere voorkant in vergelijking met de Fold 2

4 inch klinkt als een stap terug, maar dat hoeft niet het geval te zijn. Misschien heeft Samsung een andere use case in gedachten die een ander schermformaat zou rechtvaardigen. Momenteel kan het scherm aan de voorkant worden gebruikt om de telefoon volledig te bedienen, waardoor het minder vaak nodig is de telefoon te openen. Misschien wordt het scherm van de Fold3 meer een notificatiescherm, net als op de Z Flip. Er kan ook een heel ander idee achter zitten, misschien heeft Samsung ruimte nodig voor een S Pen.

Galaxy Z Fold Lite

Naast een kleiner scherm voor de Fold3, wordt verwacht dat Samsung de Flip 2 gaat uitrusten met een 3 inch scherm in tegenstelling tot een 1,1 inch scherm nu. Binnenin blijft de schermgrootte volgens een gerucht op 6,7 inch staan. En dan zou Samsung ook nog een derde model in de Galaxy Z-serie willen aankondigen; de Z Fold Lite. Die naam doet vermoeden dat er een goedkoop model aan zit te komen, maar nog steeds met een 7 inch scherm aan de binnenkant. Al deze 3 modellen zouden ergens in 2021 uit moeten komen. Wat er met de Fold S, met een 360 graden scharnier, is gebeurd, is onduidelijk.

(via)


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel