Honor toont vorm van opvouwbare Magic V


Honor, een voormalige dochteronderneming van Huawei, staat op het punt om zijn eerste opvouwbare telefoon aan te kondigen. Het toestel krijgt de naam Magic V, wat een verwijzing is naar zijn vorm wanneer het wordt opengevouwen.

De Magic V zou het eerste opvouwbare vlaggenschip van Honor moeten zijn. Dat verzinnen we niet, dat kun je lezen op de afbeelding die Honor zelf heeft vrijgegeven. Daarop is ook te zien hoe de Magic V eruit zal zien.

Honor Magic V poster

Qua uiterlijk doet het toestel ons denken aan de Samsung Galaxy Z Fold 3. Hoewel je ook zou kunnen stellen dat Honor zich heeft laten inspireren door de Huawei Mate X2 die begin 2021 werd aangekondigd. Net als die beide toestellen zal de Honor Magic V een groot randloos scherm aan de buitenkant hebben met een nog groter opvouwbaar scherm van ongeveer 8 inch binnenin.

Honor's afsplitsing van Huawei

Honor was ooit het jongere zusje van het Chinese Huawei, maar moest noodgedwongen van de hand vanwege het Amerikaanse handelsverbod. Daardoor heeft het geen last meer van Amerikaanse sancties en kan het zaken blijven doen met de rest van de westerse wereld. Het is dus mogelijk dat de Magic V een Qualcomm-processor krijgt met 5G-ondersteuning en misschien zelfs toegang tot de Google Play Store.

Dat laatste hoeft niet waar te zijn, want het laatste gerucht is dat de Magic V alleen verkocht zal worden op het vasteland van China, waar ze niet veel liefde hebben voor het Amerikaanse Google. Maar wie weet waait de 'V' uiteindelijk wel over naar de rest van de wereld als de belangstelling groot blijkt te zijn.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel