Apple iPhone 12 Pro

Apple iPhone 12 Pro
Apple iPhone 12 Pro blauw overzicht
Apple iPhone 12 Pro color overzicht
Apple iPhone 12 Pro achterkant zwart
Apple iPhone 12 Pro achterkant blauw
Apple iPhone 12 Pro achterkant goud
Apple iPhone 12 Pro achterkant zilver

128 GB
256 GB
512 GB

Plus- en minpunten Apple iPhone 12 Pro

  • Nieuw design&kleuren
  • Iets groter scherm
  • Lichtgevoelige camera
  • Belofte van MagSafe
  • 60Hz scherm en geen oplader in de doos

Prijs Apple iPhone 12 Pro los toestel

Aanbieder Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Refurbished.be
128 GB Graphite Zichtbaar gebruikt
€ 696,00 € 696,00   Bekijk
Refurbished.be
128 GB Graphite Licht gebruikt
€ 707,00 € 707,00   Bekijk
Refurbished.be
128 Go Argent Zo goed als nieuw
€ 763,00 € 763,00   Bekijk

Reviews over de Apple iPhone 12 Pro

9,0
1 review
5 sterren
1 review
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews
€ 50 verdienen?

Laat weten wat je van dit product vindt. Klik op de knop hierboven om te beginnen.


Voeg jouw review toe

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


Beschrijving van de Apple iPhone 12 Pro

De Apple iPhone 12 Pro is de uitgebreide en professionele iPhone met driedubbele camera aan de achterkant. Je ziet het niet aan de spec sheet alleen, maar de camera's zijn een stuk beter dan vorig jaar. Andere verschillen zijn heel subtiel en vereisen enige uitleg. En dat is precies wat we hier gaan doen.

Hetzelfde scherm, maar een beetje groter en een beetje helderder

De iPhone 12 Pro heeft een iets ander uiterlijk met platte zijkanten in glanzend roestvrij staal. De schermranden zijn iets dunner, waardoor Apple een groter 6,1-inch paneel kan plaatsen terwijl de behuizing bijna even groot is. Het is nog steeds een Super Retina XDR-scherm met HDR10- en Dolby Vision-ondersteuning. Maar er is nog iets anders. Het paneel heeft nu een maximale helderheid van 1200 nits. Hoe hoger dit getal, hoe meer licht het kan produceren en hoe beter het buiten kan worden afgelezen. Teleurstellend is dat Apple de verversingssnelheid niet heeft verhoogd. Waar de concurrentie al op 120 Hz zit, wat resulteert in veel vloeiendere beelden bij bijvoorbeeld scrollen, zit de iPhone 12 Pro nog op de inmiddels ouderwetse 60 Hz.

Apple iPhone 12 Pro blauw overzicht

27% lichtgevoeligere camera

Aan de achterkant vinden we nog steeds drie cameralenzen met alle drie een 12MP sensor. De eerste is een groothoeklens met een lichtsterke f/1.6 lens, de ultra-groothoek camera krijgt een f/2.4 lens met een beeldhoek van 120° en de telelens heeft een maximaal diafragma van f/2.0. Gecombineerd kunt u 2x optisch of 10x digitaal in- en uitzoomen. Als je nog meer wilt kunnen inzoomen, heb je de iPhone 12 Pro Max nodig die tot 2,5x optisch en 12x digitaal gaat. Op papier lijken de verbeteringen minimaal, maar de camera van de iPhone 12 Pro is 27% beter in het opvangen van licht en dat verschil is te zien. Dit alles moet resulteren in scherpere beelden, een langere sluitertijd en dus beter belichte en perfecte foto's. Allemaal automatisch dankzij het vernieuwde Smart HDR 3 algoritme dat op de achtergrond werkt. Er zit nu ook een LiDAR scanner op de achterkant voor diepteherkenning. Dit maakt tal van AR-toepassingen en games mogelijk.

Belangrijkste specificaties

  • Grootste 6.1 inch Super Retina XDR-scherm met hogere maximale helderheid
  • 12+12+12-camerasysteem met groothoek-, ultragroothoek- en telelens voor 2x optische zoom
  • 12MP selfiecamera (TrueDepth) met nachtmodus
  • Apple A14 Bionic met keuze uit 128, 256 of 512 GB opslagruimte
  • Water- en stofdichte behuizing van matglas, roestvrij staal en Ceramic Shield
  • 5G-ondersteuning voor snel mobiel internet
  • MagSafe-ondersteuning voor 15 Watt draadloos opladen of compatibele accessoires

De terugkeer van MagSafe

Een high-end vlaggenschip is zijn prijs alleen waard als het krachtig en voelbaar is. Om dit te garanderen, heeft Apple de iPhone 12 Pro uitgerust met zijn nieuwe A14 Bionic-chipset. Deze is 50% krachtiger dan de A13 en verwerkt dus vrijwel direct alle taken die je er tegenaan gooit. Langzaam zal je iPhone 12 Pro nooit aanvoelen, zelfs niet na een paar jaar gebruik. Het is geweldig dat het instapmodel van dit jaar uitkomt met 128 GB geheugen in plaats van 64, en dat je helemaal kunt gaan tot 512 GB. Helemaal nieuw dit jaar is de aanwezigheid van MagSafe. Met magneten aan de achterkant kun je snel en nauwkeurig Apple's eigen MagSafe-lader bevestigen. Het opladen met de MagSafe lader gaat 2x sneller dan voorheen met een Qi lader; 15 watt in plaats van 7,5 watt. Bedraad opladen is mogelijk met maximaal 20 Watt, maar dan moet je eerst een oplader kopen, die dit jaar niet in de doos zit. Apple doet dit om het milieu te sparen. Hoop dat je er nog een hebt, anders moet je er een kopen.


De Apple iPhone 12 Pro in het nieuws

ts iPhone 12pro Everything Apple pro

Geruchten over Apple iPhone 12 Pro stromen binnen

Geruchten ·

Het duurt nog vele maanden voordat Apple zijn volgende generatie iPhones aankondigt, maar nu al stromen de geruchten binnen. Specificaties, functies en welke verbeteringen we krijgen. Welke dat precies zijn, willen we graag met jullie delen.

De meeste informatie komt uit deze video van EverythingApplePro die samenwerkte met Max Weinbach. Misschien wel de grootste vernieuwing is de aanwezigheid van een vloeiend 120Hz ProMotion beeldscherm.

De laatste tijd gebruiken telefoonfabrikanten schermen met een hogere vernieuwingsfrequentie dan de gebruikelijke 60Hz. Apple gebruikt dit soort schermtechnologie al sinds 2017, toen ze de iPad achteraf voorzagen van een 120Hz ProMotion-scherm. Vreemd genoeg is dit nooit naar de iPhone gekomen, mogelijk vanwege het hogere batterijgebruik. Maar nu de concurrentie het steeds meer gaat gebruiken, wil Apple niet achterblijven. Als gevolg hiervan zal de iPhone 12 Pro worden uitgerust met zowel een 120Hz ProMotion-scherm als een grotere accu. Vermoedelijk met een capaciteit van 4.400 mAh om eenzelfde accuduur te beloven. De iPhone 12 blijft op 60Hz.

iPhone 12 Pro-camera

Het ProMotion-scherm is niet het enige dat de iPhone 12 Pro leent van de iPad. De LiDAR-scanner voor betere diepteherkenning is ook onderweg. Daarmee komt het aantal cameralenzen op 4. Een eerder lek over kleinere Face ID-onderdelen suggereert dat we een kleinere inkeping krijgen. Verder meldt de bron dat de Midnight Green-versie wordt vervangen door een Navy Blue-versie, althans voor de iPhone 12 Pro. Verwacht verder enkele cameraverbeteringen dankzij onder meer grotere sensoren.

Een lancering wordt niet voor september verwacht en tot die tijd kan er nog van alles gebeuren. Ons advies blijft dan ook; neem alles met een korreltje zout totdat Apple de iPhone 12 Pro officieel heeft aangekondigd.


ts Jon Prosser iPhone 12 Pro

"Apple iPhone 12 Pro krijgt kleinere inkeping"

Geruchten ·

De inkeping; een noodzakelijk kwaad in onze zoektocht naar randloze telefoonschermen. Een tussenoplossing ook, want waarom zou de selfiecamera zo'n prominente plek innemen in het veel belangrijkere scherm? Toch zal het nog wel even blijven, zeker als je een iPhone-fan bent. Apple wil het wel wat kleiner maken voor de aankomende iPhone 12 Pro.

Een pop-up camera, een draaibare camera, een ponsgat, een inkeping. Allemaal goed en aardig, maar natuurlijk willen we een camera achter het scherm. Apple werkt er naar verluidt aan, maar is er nog niet klaar voor. Althans niet voor de aankomende iPhone 12 Pro. En daarom lijkt de 12 min of meer op de 11, al heeft Apple hem kleiner weten te maken door componenten te verkleinen en wat onderdelen te verplaatsen. Iets is beter dan niets.

iPhone 12 Pro inkepingsindeling
Nieuwe notch-indeling iPhone 12 Pro

Voor de aankomende iPhone verhuist de luidspreker naar de bovenkant en zijn de Face ID-componenten wat kleiner gemaakt. Hierdoor is de inkeping iets smaller en blijft er meer schermruimte over. Het is niet veel, maar hopelijk genoeg om klanten te verleiden. Qua uiterlijk volgt de iPhone 12 Pro mogelijk de nieuwe iPad Pro. De rand wordt hoekiger en aan de achterkant verwachten we een LiDAR-scanner voor verbeterde diepteherkenning. iOS 14 brengt ook een aantal nieuwe functies die we eerder in iPadOS zagen, met name in het homescreen. Verwacht wordt dat je ook widgets kunt toevoegen.

Smalere inkeping: niet geweldig, niet verschrikkelijk

In voorgaande jaren was het de iPad die ideeën van de iPhone opvolgde, maar voor 2020 lijkt het andersom te zijn. De iPhone 12 Pro wordt een kopie van de iPad Pro (2020), zowel qua uiterlijk als qua gebruiksvriendelijkheid. Als een kleinere inkeping inderdaad de grootste 'vooruitgang' wordt dan is dat niet heel geweldig, het is ook niet verschrikkelijk. Het is en blijft een tussenoplossing totdat Apple een manier heeft bedacht om Face ID achter het scherm te verstoppen.

(via)


ts Quad Cam iPhone 12pro Concepts iPhone

"Apple iPhone 12 Pro krijgt Quad Camera met LiDAR Scanner"

Geruchten ·

Het lijkt erop dat Apple een extra camerasensor toevoegt aan zijn volgende generatie iPhones. Net als de iPad Pro (2020) krijgt de iPhone 12 Pro een LiDAR Scanner voor betere diepteherkenning.

Bewijs voor de vierde camerasensor is te vinden in iOS 14 dat voor het eerst werd gespot door ConceptsiPhone. De vierde sensor gemarkeerd door het cijfer '8' zou de LiDAR Scanner moeten zijn. De andere 3 sensoren zijn een groothoek-, ultragroothoek- en telelens. Niets bijzonders aangezien Apple deze ook gebruikte bij de iPhone 11 Pro

iPhone 12 Pro

Wat de LiDAR-scanner precies doet, is geen verrassing. Apple introduceerde hem bij de iPad Pro (2020)-serie, waaronder de iPhone 11 Pro (2020). De scanner kan objecten meten en ook mensen. App-ontwikkelaars kunnen het gebruiken om nieuwe functies in apps te bouwen. Mogelijk werkt Apple zelf ook aan enkele nieuwe AR-apps.

Nieuw uiterlijk iPhone 12 Pro

Eerder leerden we al dat de iPhone 12 Pro 5G-ondersteuning zou krijgen en mogelijk metalen iPhone 4-achtige zijkanten. Dit zal Apple's high-end iPhone een welverdiend nieuw uiterlijk geven. Apple gebruikt al hetzelfde ontwerp sinds de iPhone X die ver terug in 2017 werd aangekondigd.


ts iPhone 12 Everything Apple pro

"Apple iPhone 12 Pro krijgt betere camera zoom"

Geruchten ·

De laatste tijd zien we steeds betere camera zoom op telefoons. Huawei introduceerde bijvoorbeeld de periscope lens, veel andere telefoons zoomen al tot 10 à 20x en Samsung introduceerde Space Zoom met 100x zoom. Nu is het tijd voor Apple om bij te blijven.

Een naam voor de opvolger van de iPhone 11 Pro is nog onbekend. Wij zeggen iPhone 12 Pro maar het zou heel goed de 'iPhone 11s Pro' kunnen zijn. Apple is niet erg consequent als het gaat om de naamgeving van nieuwe iPhones. Veel maakt het niet uit want volgens Max Weinbach weten we al meer over de toekomstige specificaties. Vooral over de camera.

Het toestel waar Apple aan werkt krijgt een opgewaardeerde 64 megapixel camera waar de iPhone 11 Pro het nog moet doen met 3x 12 megapixel. Deze extra pixels worden naar verluidt niet gebruikt om de beeldscherpte te verbeteren, maar worden vooral gebruikt om in te zoomen. Apple zal lenzen gebruiken om in te zoomen, bijvoorbeeld met een periscooplens zoals Samsung doet met de Galaxy S20 Ultra. Hierdoor kan Apple niet dezelfde hoge beeldkwaliteit garanderen, maar dankzij Computational Photography, oftewel slimme algoritmes en veel berekeningen, zal het wel in de buurt komen.


Beknopte specificaties van de Apple iPhone 12 Pro

Afmetingen 146,7 x 71,5 x 7,4 mm
Gewicht 189 gram
EAN codes 8720663171672, 8720663171634, 8720663171597, 8720663171559, 8720195028048, 8720195028031, 8720195028000, 8720195027997, 8720195027966, 8720195027959, 8720195027928, 8720195027911, 7423414528596, 7423414523522, 7423414517514, 7423414222289, 7423409545546, 7423409538500, 7423401239214, 7423401238231, 7423401234233, 7423401231256, 7423401228249, 7423401217243, 7423401197132, 7423401188161, 7423401181124, 7423401179152, 7423401171125, 7423401062058, 7423401043040, 7423401036066, 5413729236943, 5413729236936, 5413729236929, 5413729236912, 5413729236905, 5413729236899, 5413729236882, 5413729236875, 5413729236868, 5413729236851, 5413729236844, 5413729236837, 0194252136218, 0194252136195, 0194252136171, 0194252136157, 0194252136133, 0194252136119, 0194252136096, 0194252136072, 0194252136034, 0194252135990, 0194252135952, 0194252135914, 0194252041437, 0194252041345, 0194252041147, 0194252041093, 0194252041000, 0194252040805, 0194252040751, 0194252040669, 0194252040461, 0194252040416, 0194252040324, 0194252040126, 0194252040072, 0194252039984, 0194252039823, 0194252039786, 0194252039731, 0194252039649, 0194252039489, 0194252039441, 0194252039397, 0194252039304, 0194252039106, 0194252039052, 0194252038963, 0194252038833, 0194252038765, 0194252038710, 0194252038628, 0194252038468, 0194252038420, 0194252038376, 0194252038284, 0194252038123, 0194252038086, 0194252038031, 0194252037942, 0194252037744, 0194252037690, 0194252037607, 0194252037409, 0194252036136, 0194252035832, 0000000011600, 0000000011228, 0000000010009 Toon nog 88 anderen, 7423414523522, 7423414517514, 7423414222289, 7423409545546, 7423409538500, 7423401239214, 7423401238231, 7423401234233, 7423401231256, 7423401228249, 7423401217243, 7423401197132, 7423401188161, 7423401181124, 7423401179152, 7423401171125, 7423401062058, 7423401043040, 7423401036066, 5413729236943, 5413729236936, 5413729236929, 5413729236912, 5413729236905, 5413729236899, 5413729236882, 5413729236875, 5413729236868, 5413729236851, 5413729236844, 5413729236837, 0194252136218, 0194252136195, 0194252136171, 0194252136157, 0194252136133, 0194252136119, 0194252136096, 0194252136072, 0194252136034, 0194252135990, 0194252135952, 0194252135914, 0194252041437, 0194252041345, 0194252041147, 0194252041093, 0194252041000, 0194252040805, 0194252040751, 0194252040669, 0194252040461, 0194252040416, 0194252040324, 0194252040126, 0194252040072, 0194252039984, 0194252039823, 0194252039786, 0194252039731, 0194252039649, 0194252039489, 0194252039441, 0194252039397, 0194252039304, 0194252039106, 0194252039052, 0194252038963, 0194252038833, 0194252038765, 0194252038710, 0194252038628, 0194252038468, 0194252038420, 0194252038376, 0194252038284, 0194252038123, 0194252038086, 0194252038031, 0194252037942, 0194252037744, 0194252037690, 0194252037607, 0194252037409, 0194252036136, 0194252035832, 0000000011600, 0000000011228, 0000000010009
Platform
iOS 14
Beeldscherm
Kleurenbeeldscherm 6.1 inch, Super Retina XDR, inkeping (notch)
Hardware
Camera 12 MP, 12 MP, 12 MP
Processor Apple A14 Bionic, hexa core
Selfiecamera 12 MP
Materialen
Stof-/waterdicht
Telefonie
Dual SIM
Gegevensnetwerk
4G (LTE)
5G
Geheugen
Intern geheugen 128 GB (Opslaggeheugen), 256 GB (Opslaggeheugen), 512 GB (Opslaggeheugen), 6 GB (Werkgeheugen (RAM))
Geheugenkaart-slot
Voeding
Batterij 2815 mAh
Draadloos opladen
Snellaadfunctie
Aansluitingen
Audio jack-plug

Alle Apple iPhone 12 Pro specificaties


Video over de Apple iPhone 12 Pro

Is het nieuwe Ceramic Shield op de Apple iPhone 12 en 12 Pro echt zoveel sterker als Apple beweert? In deze video zoeken we dat uit


Alternatieven van de Apple iPhone 12 Pro

Scroll de tabel hieronder om meer te zien
Productafbeeldingen zijn op schaal
Apple iPhone 12 Pro
Huawei P40 Pro+
Samsung Galaxy S23+ (S916)
Sony Xperia 1 IV
Sony Xperia 5 IV
 Huidig product    
iOS14
Kleurenbeeldscherm6.1 inch, Super Retina XDR, inkeping (notch)6.58 inch, OLED, schermgat6.6 inch, Infinity-O Display, schermgat6.5 inch, OLED6.1 inch, CinemaWide
Camera12 MP, 12 MP, 12 MP40 MP, 50 MP, 8 MP, 8 MP10 MP, 12 MP, 50 MP12 MP, 12 MP, 12 MP12 MP, 12 MP, 12 MP
ProcessorApple A14 Bionic, hexa core1.95 GHz, 2.36 GHz, 2.86 GHz, HiSilicon Kirin 990 5G, octa coreQualcomm Snapdragon 8 Gen 2, octa coreQualcomm Snapdragon 8 Gen 1, octa coreQualcomm Snapdragon 8 Gen 1, octa core
Selfiecamera12 MP32 MP12 MP12 MP12 MP
Stof-/waterdicht
Dual SIM
4G (LTE)
5G
Intern geheugen128 GB (Opslaggeheugen), 256 GB (Opslaggeheugen), 512 GB (Opslaggeheugen), 6 GB (Werkgeheugen (RAM))512 GB (Opslaggeheugen), 8 GB (Werkgeheugen (RAM))256 GB (Opslaggeheugen), 512 GB (Opslaggeheugen), 8 GB (Werkgeheugen (RAM))256 GB (Opslaggeheugen), 512 GB (Opslaggeheugen), 12 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 8 GB (Werkgeheugen (RAM))
Geheugenkaart-slot
Batterij2815 mAh4200 mAh4700 mAh5000 mAh5000 mAh
Draadloos opladen
Snellaadfunctie
Audio jack-plug

Volledige vergelijking Apple iPhone 12 Pro en deze alternatieven of vergelijk met andere modellen


Vragen en antwoorden over de Apple 12 Pro