Apple iPhone 14

Apple iPhone 14 (A2882)
Apple iPhone 14 blauw overzicht
Apple iPhone 14 zwart achterkant
Apple iPhone 14 blauw achterkant rechterzijkant
Apple iPhone 14 blauw achterkant
Apple iPhone 14 kleuren overzicht
Apple iPhone 14 paars achterkant
Apple iPhone 14 rood achterkant
Apple iPhone 14 wit achterkant
Apple iPhone 14 blauw rechterzijkant
Apple iPhone 14 blauw voorkant linkerzijkant
Apple iPhone 14 geel overzicht
Apple iPhone 14 geel achterkant

128 GB
256 GB
512 GB

Plus- en minpunten Apple iPhone 14

 • Meer lichtgevoelige camera
 • Herkent auto-ongeluk
 • Vertrouwde A16 chip
 • Nu in paars
 • Aanzienlijk duurder voor minimaal verschil

Prijs Apple iPhone 14 los toestel

Aanbieder Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Fnac
128 GB Blau
€ 788,00 € 789,00   Bekijk
Coolblue
128 GB (PRODUCT) RED
€ 869,00 € 869,00   Bekijk
MediaMarkt
128 GB (PRODUCT) RED
€ 869,00 € 869,00   Bekijk
Proximus
128 GB Blue
€ 869,99 € 869,99   Bekijk
Refurbished.be
128 GB Midnight Zo goed als nieuw
€ 953,00 € 953,00   Bekijk
Paradigit
256 GB Blue
€ 1.059,00 € 1.059,00   Bekijk

Reviews over de Apple iPhone 14

7,0
1 review
5 sterren
0 reviews
4 sterren
1 review
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews
€ 50 verdienen?

Laat weten wat je van dit product vindt. Klik op de knop hierboven om te beginnen.


Voeg jouw review toe

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


Beschrijving van de Apple iPhone 14

Apple's iPhone 14 is het instapmodel voor 2022/2023, en is dit keer verkrijgbaar in twee formaten; 6,1-inch en 6,7-inch. Deze iPhone 14 is de kleinste van het stel en beschikt dit jaar over crashdetectie en een lichtgevoeligere camera. Maar veel dingen zijn ook hetzelfde gebleven.

Verbetering van de camera

"Never change a winning team." Dat moet Apple gedacht hebben toen ze deze iPhone 14 maakten. Hij heeft hetzelfde scherm, dezelfde chipset en dezelfde camera's. Leg de iPhone 14 naast een iPhone 13, en niemand zal het verschil merken. Alsof Apple in plaats daarvan naar de duurdere iPhone 14 Pro zou kijken. Toch zijn er enkele verschillen. Zo is de camera, mede dankzij softwareoptimalisaties, 2x beter in het maken van foto's bij weinig licht. Dit komt deels door de Photonic Engine, maar ook door de fysiek grotere sensor en de helderdere f/1.5 lens. De selfiecamera krijgt ook de Photonic Engine, en beschikt dit jaar over autofocus, zodat je vaker scherpe foto's krijgt. Hoe ver of dichtbij je je iPhone ook vasthoudt.

Apple iPhone 14 geel overzicht

Crashdetectie

Binnenin de iPhone 14 gebruikt Apple nog steeds de A15 Bionic-processor, dezelfde als in de iPhone 13. Volgens Apple is het snel genoeg, en die chipset verslaat nog steeds de concurrentie. Er is dus geen reden om hem te upgraden. Wel heeft hij meer RAM-geheugen, zodat je meer apps open kunt houden. Dit zou de algemene prestaties ook moeten verbeteren. Ook lijkt de batterijcapaciteit iets groter, al claimt Apple nog steeds een batterijduur van "een dag". Wat wel helemaal nieuw is, is de crashdetectie. Dankzij verschillende sensoren weet iPhone 14 of je betrokken bent geweest bij een auto-ongeluk. Als je niets doet, belt hij automatisch het alarmnummer en waarschuwt hij je SOS-contacten.

Main Apple iPhone 14 specifications

 • 6,1-inch Super Retina XDR display met Ceramic Shield
 • Dubbele 12MP camera met f/1.5 lens zorgt voor 2 tot 2.5x meer lichtgevoelige opnamen
 • 12MP selfiecamera met autofocus en Face ID face unlock
 • Zelfde krachtige A15 Bionic-chip maar met meer RAM-geheugen
 • Keuze uit 128, 256 en 512 GB niet-uitbreidbaar opslaggeheugen
 • Waterdichte IP68 aluminium en glazen behuizing

Noodoproep via satelliet

Apple heeft de iPhone 14 uitgerust met satellietcommunicatie. Dit werkt bij de release alleen in de VS en Canada en maakt het mogelijk om noodberichten te versturen als je geen mobiele verbinding hebt. Je moet de iPhone 14 dan met behulp van iOS 16 op de dichtstbijzijnde satelliet richten. De dienst schijnt op termijn ook naar andere landen te komen, en prijzen zijn nog niet bekendgemaakt. Koop het toestel dus niet vanwege deze functie, want op het moment van schrijven hebben we echt geen idee wanneer en of het hierheen komt.

Voor wie is deze iPhone eigenlijk bedoeld?
Verder heeft Apple het ontwerp van de iPhone 14 grotendeels ongemoeid gelaten. Je vindt nog steeds de inkeping aan de bovenkant met daarin Face ID, de waterdichte aluminium behuizing en een 6,1-inch scherm met Ceramic Shield. Echte vooruitgang zie je alleen bij de Pro-modellen. Dan is er natuurlijk nog steeds de iPhone 14 Plus met zijn grotere scherm en aanzienlijk grotere batterij, maar die verschilt verder ook niet veel. Apple lijkt het dus wat rustiger aan te doen. Blijft over de vraag voor wie deze telefoon precies bedoeld is? Wie van een iPhone 13 (of zelfs iPhone 12) komt, kan hem gerust overslaan. Daarvoor is het verschil te klein en de prijs te hoog. Die is namelijk flink gestegen door de sterk gedaalde euro ten opzichte van de dollar. Wie per se een nieuwe iPhone nodig heeft, kan ook beter kijken naar eerdere modellen. Die zijn goedkoper. Alleen als je per se een paarse iPhone wilt, ga dan voor deze iPhone 14.


De Apple iPhone 14 in het nieuws

ts Ifixit Teardown iPhone 14

Apple verrast met beter te repareren iPhone 14

Telefoonnieuws ·

Zonder het te vermelden heeft Apple het ontwerp van de iPhone 14 aanzienlijk veranderd, waardoor deze beter te repareren is. Dit bleek uit een teardown door iFixit.

Al jaren beoordeelt iFixit producten op hoe makkelijk ze te repareren zijn. Meestal scoren Apple producten, vooral iPhones, erg laag. Alsof Apple liever heeft dat je een nieuwe koopt dan dat je hem repareert. Klinkt gek, we weten het. De iPhone 14 is anders, een beetje anders althans. Apple's nieuwste telefoon scoort een 7 uit 10. Opmerkelijk hoog voor een iPhone.

Dat komt door de manier waarop de onderdelen zijn geplaatst. Normaal gesproken plakt Apple de achterkant dicht en legt alle onderdelen als een hamburger op elkaar, met het scherm als laatste. Als gevolg daarvan, als je iets moet vervangen, moet je eerst het scherm verwijderen, net zolang tot je bij het onderdeel komt, dat je moet vervangen. Zelfs voor een kapot achterpaneel kun je hier niet omheen. Dat maakt het vrij omslachtig en duur.

Iets makkelijker te repareren

Bij de iPhone 14 gebruikt Apple een soort middenframe waarop alle onderdelen zijn geplaatst. Hierdoor kan de iPhone 14 zowel aan de voorkant als aan de achterkant worden geopend, waardoor onderdelen beter bereikbaar en makkelijker te vervangen zijn. De grootste interne verandering sinds de iPhone 7. Dit maakt eenvoudige reparaties veel betaalbaarder.

Zelfreparatieprogramma

Het is opvallend dat Apple geen melding heeft gemaakt van eenvoudigere reparaties voor de iPhone 14. Vooral omdat het begin 2022 groots een andere reparatieservice voor klanten heeft aangekondigd. Het Self Service Repair-programma van Apple bestaat uit reparatiehandleidingen, onderdelen en speciaal gereedschap, maar is voorlopig alleen beschikbaar voor gebruikers in de VS.

Eerder kondigde Apple aan dat het programma voor het einde van 2022 zou worden uitgerold naar andere landen. Op het moment van schrijven is dat echter nog niet gebeurd.


ts iPhone 14 iPhone 14plus

Apple kondigt iPhone 14 en iPhone 14 Plus met satellietcommunicatie aan

Telefoonnieuws ·

Tijdens een vooraf opgenomen keynote heeft Apple de Apple iPhone 14, 14 Plus, 14 Pro, en 14 Pro Max aangekondigd. De eerste twee toestellen zijn Apple's instaptelefoons. Vooral de iPhone 14 Plus springt eruit. Het is een grotere versie van het instapmodel. Een mini-iPhone ontbreekt dit jaar.

Op papier weten de iPhone 14 en iPhone 14 Plus niet te imponeren. Zo beschikt de Apple iPhone 14 van een jaar geleden, net als de iPhone 13 over dezelfde A15 Bionic-processor. Het is de eerste keer dat Apple een nieuwe iPhone uitrust met een oudere processor. Volgens Apple kan de concurrentie niet tippen aan de prestaties van de A15. De Pro-modellen krijgen wel een vernieuwde processor.

Apple introduceert iPhone 14 en iPhone 14 Plus

Net als vorig jaar is de iPhone 14 voorzien van een 6,1-inch XDR OLED-scherm met Dolby Vision en Ceramic Shield-bescherming. Dit jaar zijn er vijf kleuren: Midnight, Starlight, Blue, Purple, en (product)RED. Ook de hoeveelheid opslag klinkt bekend; 128, 256, en 512GB. De vraagprijs gaat echter omhoog. Vooral voor Europese klanten is dat even schrikken. Volgens Apple komt dit door de lagere wisselkoers van de euro. De prijzen beginnen bij €1.019 voor de 128GB-versie en lopen op tot €1.409 voor het model met 512GB aan opslag.

Fotomotor

Volgens Apple is vooral de camera nieuw. De primaire camera en de ultragroothoekcamera hebben een 12MP-sensor, maar de hoofdsensor is groter. Bovendien is het diafragma van de lens met f/1.5 een stuk helderder. Apple claimt een 49% grotere lichtopname als resultaat. En door een nieuw algoritme, Photonic Engine genaamd, zou de iPhone-camera over alle camera's betere opnamen in het donker moeten maken. Dit geldt voor zowel de iPhone 14 als de grotere iPhone 14 Plus

Belangrijkste kenmerken iPhone 14 en iPhone 14 Plus
De belangrijkste kenmerken van de iPhone 14 en iPhone 14 Plus

iPhone 14 Plus

De iPhone 14 Plus kan gezien worden als de grotere broer van de iPhone 14. Naast een groter 6,7-inch scherm beschikt hij over een grotere accu. Volgens Apple heeft de 14+ de langste batterijduur ooit. Apple claimt 26 uur video afspelen, 20 uur video streamen en 100 uur audio afspelen.

Noodgeval SOS via satelliet

Apple heeft ook een nieuwe connectiviteitsmodus aangekondigd die van pas kan komen in noodgevallen. Je kunt verbinding maken via een satelliet op plaatsen zonder signaalontvangst of WiFi. Door je iPhone op de dichtstbijzijnde satelliet te richten, is het mogelijk om berichten te versturen. De iOS-software helpt je de juiste satelliet te vinden. Apple maakt gebruik van Low Earth Orbit-satellieten van Globalstar.

SOS-noodoproep via satelliet
Via satelliet noodberichten versturen

Emergency SOS via satelliet kan berichten als tekst of spraak versturen naar verschillende noodcentra en werkt voorlopig alleen in de VS en Canada. De dienst is de eerste twee jaar gratis en gaat in november van start. Het is onduidelijk wat daarna de tarieven zullen zijn en wanneer de dienst elders wordt uitgerold.

Apple iPhone 14 en iPhone 14 Plus in handen van gebruikers

iPhone 14 en 14+ in winkels

Apple's iPhone 14 en iPhone 14 Plus zijn vanaf 9 september te bestellen en liggen respectievelijk 16 september en 7 oktober in de winkels.


ts Apple Keynote 7 September 2022

Apple bevestigt lanceerdatum iPhone 14-serie

Telecomnieuws ·

Apple heeft uitnodigingen verstuurd voor een in-person evenement. Het is voor het eerst in 3 jaar dat er publiek aanwezig zal zijn bij de lancering van een nieuwe iPhone. Verwacht de release van de iPhone 14, iPhone 14 Max, iPhone 14 Pro, en iPhone 14 Pro Max op 7 september in het Steve Jobs Theater.

Apple is berucht om het verbergen van verwijzingen in zijn uitnodiging. We zien een sterrenhemel in de uitnodiging die Apple heeft verstuurd. Betekent dit dat de iPhone 14 camera een nieuwe nachtmodus krijgt? Is het een verwijzing naar de nieuwe telelens van de iPhone 14 Pro?

Niemand kan het met zekerheid zeggen. Wel zijn er hardnekkige geruchten dat met name de Pro-modellen een nieuwe 48MP-camera zullen krijgen. Ook zullen die een nieuw scherm krijgen met meerdere perforatiegaten in plaats van een inkeping. Verwacht ook een nieuwe en geüpgrade Apple A-processor.

Weinig verschillen iPhone 14?

Welke verschillen de iPhone 14 zal krijgen is nog onduidelijk. Geruchten gaan dat het model dezelfde Apple A15 Bionic processor krijgt als de iPhone 13. Mocht Apple dit doen, dan zal dit de eerste keer zijn dat Apple geen nieuwe processor toepast voor een nieuwe iPhone. Of dat het geval is, moet op 7 september blijken. De keynote van Apple begint om 10:00 uur Pacific Time.


ts Apple iPhone Tim Cook

Meerdere bronnen noemen lanceringsdatum Apple iPhone 14

Geruchten ·

Verschillende bronnen hebben onafhankelijk van elkaar een datum genoemd waarop Apple mogelijk de iPhone 14-serie gaat aankondigen. Die datum is woensdag 7 september 2022.

In het verleden kondigde Apple nieuwe iPhones aan het begin van september, meestal op een dinsdag. Maar omdat dinsdag 6 september wordt voorafgegaan door een Amerikaanse feestdag, verschuift Apple het evenement naar de volgende dag, althans zo gaat dit gerucht. De datum van 7 september wordt genoemd door zowel Mark Gurman van Bloomberg als Max Weinbach. Ook @ihacktu meldt de datum hoewel hij eerder woensdag 13 september, samen met iDropNews, noemde als een mogelijke lanceringsdatum.

Apple CEO Tim Cook kondigt nieuwe iPhones aan
Nog even en Apple CEO Tim Cook kondigt nieuwe iPhones aan

Tijdens deze keynote zal Apple hoogstwaarschijnlijk vier nieuwe iPhones aankondigen; de iPhone 14, de iPhone 14 Max, de iPhone 14 Pro en de iPhone 14 Pro Max. Dit betekent dat we voor het eerst in jaren geen nieuwe iPhone mini meer zullen zien. Dat model zal uit de line-up verdwijnen.

Voorspellingen voor iPhone 14

Wat de iPhone 14 betreft, zijn de geruchten wat somber. Naar verluidt draait het toestel op dezelfde A15 Bionic-chip als de iPhone 13, en heeft het bijna hetzelfde scherm met de Face ID inkeping. De veranderingen dit jaar zullen vooral te vinden zijn in de Pro-modellen. Die krijgen een nieuwe processor, een ander scherm met pilvormige uitsparingen voor Face ID, en een hogere 48MP-camera. Ze worden mogelijk ook duurder dan de iPhone 13 Pro van vorig jaar.

Wat er overblijft van bovenstaande voorspelling valt nog te bezien. Misschien verrast Apple ons wel met een "One More Thing". Er gaan geruchten over nieuwe smartwatches, waaronder een SE-model. Als dit gerucht stand houdt, horen we woensdag 7 september meer.


ts Apple iPhone Promotion

Geen 120Hz-scherm voor Apple iPhone 14 en iPhone 14 Max

Maar laat dat geen spelbreker zijn

Geruchten ·

Om toekomstige klanten te verleiden meer geld uit te geven, rust Apple het instapmodel iPhone 14 en de iets grotere iPhone 14 Max niet uit met een 120Hz ProMotion-scherm. De Pro-modellen krijgen echter wel een scherm met een hoge verversingssnelheid. Maar dat hoeft niet erg te zijn.

Wie op dit moment een iPhone met een 120Hz-scherm wil, moet gaan voor de iPhone 13 Pro of iPhone 13 Pro Max. Deze heeft een ProMotion-scherm dat beelden tot 120 keer per seconde vernieuwt, waardoor animaties en overgangen er vloeiender uitzien. Het instapmodel iPhone 13 en iPhone 13 mini houden het bij maximaal 60Hz. Apple hanteert datzelfde onderscheid voor 2022.

iPhone met ProMotion-display
Het ProMotion-display schakelt tussen 10 en 120Hz

120Hz is al jaren gebruikelijk voor Android-telefoons, zelfs op goedkopere modellen. Toch voelt dit niet zo vloeiend aan als een iPhone met een 120Hz-display. Dat komt door de manier waarop Android en iOS omgaan met animaties. iOS gaat veel soepeler om met dergelijke animaties dan Android. Een Android met een 120Hz-scherm voelt dus veel vloeiender aan dan een Android met een 60Hz-scherm. Ter vergelijking: een iPhone met een 120Hz-scherm voelt marginaal vloeiender aan dan een iPhone met een 60Hz-scherm.

Perceptie: de een wel, de ander niet

En dus is het wat ons betreft niet nodig om de iPhone 14 meteen af te schrijven omdat hij "gewoon" een 60Hz-scherm heeft. We horen ook van klanten dat sommigen niet eens het verschil zien tussen 60 en 120Hz. Het is dus niet erg als je toekomstige iPhone een lagere verversingssnelheid heeft.

(via)


ts iPhone Tim Cook

Apple iPhone 14 komt mogelijk 13 september

Geruchten ·

Apple kondigt zijn volgende generatie iPhones meestal in september aan. Dat zou geen verrassing moeten zijn. Maar we hebben nu een mogelijke datum waarop Apple de iPhone 14 zal aankondigen. Misschien wel dinsdag 13 september 2022.

Deze datum werd genoemd door iDropNews. Zij hebben naar verluidt vernomen dat Apple "iets" zal aankondigen in week 37. En aangezien Apple persevenementen meestal op een dinsdag houdt, resulteert dat in de datum van 13 september.

Tim Cook over iPhones
Gaat Tim Cook op 13 september nieuwe iPhones aankondigen?

Er is niet veel bewijs als je het ons vraagt. Als Apple op deze datum wel een keynote houdt, heeft het hoogstwaarschijnlijk voor het eerst in jaren weer publiek. Vanwege Corona was dit lange tijd niet mogelijk, wat resulteerde in het online uitzenden van keynotes. Apple gebruikte een format dat bij velen in de smaak viel vanwege de gelikte productie.

AirPods Pro 2 en Apple Watch Series 8

Mocht Apple op 13 september inderdaad de iPhone 14 aankondigen, dan zal dat niet de enige productlancering zijn. De iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max en de nieuwe iPhone 14 Max zullen naar verwachting ook worden aangekondigd. Dit betekent automatisch het einde van het mini-model.

De bron suggereert verder dat Apple mogelijk ook de AirPods Pro 2 gaat aankondigen. Deze krijgen mogelijk een geheel nieuw uiterlijk zonder het bekende steeltje. Ook is er een kans dat de Apple Watch Series 8 het levenslicht zal zien. Er komen mogelijk drie verschillende versies uit; een gewone, een SE en een Extreme Edition. Als dit gerucht waar is, belooft het een bomvol evenement te worden.


ts iPhone 14 Serie Molds

Dummy Apple iPhone 14 serie toont 4 verschillende modellen

Geruchten ·

Zogenaamde mallen van de aankomende iPhone 14 serie zijn opgedoken. We zien in totaal 4 verschillende modellen en krijgen een goed idee van het verschil in grootte.

Vier verschillende iPhone 14-modellen. Een 6,1 inch grote iPhone 14 en iPhone 14 Pro en een 6,7 inch grote iPhone 14 Max en iPhone 14 Pro Max. Wat ontbreekt is een kleine iPhone 14 mini. Dat model wordt vanaf 2022 uit productie genomen.

iPhone 14 mallen

Het grootste verschil tussen de gewone iPhone 14-modellen en de Pro-versie zijn de camera's. De Pro krijgt 3 camera's aan de achterkant, de instapmodellen krijgen er 2. Apple past deze strategie al toe, behalve dat er geen grotere Max-versie is van de iPhone 13. We weten nog niet of het optische trucage is, maar de toch al forse cameramodule lijkt voor dit jaar nog groter te worden.

48MP camera

Dat laatste zou heel goed het geval kunnen zijn gezien een ander gerucht. Apple wil de 12MP sensor (eindelijk) inruilen voor een groter exemplaar. Een 48MP om precies te zijn. Dat levert niet alleen scherpere beelden op, maar de sensor is ook fysiek groter.

Een ander verschil is te vinden aan de voorkant. In plaats van één brede inkeping, stapt Apple over op een pilvorm + punch-hole. Daarin zitten dan alle Face ID-componenten. Het geheel neemt nog steeds een flink deel in beslag, maar oogt minder groot omdat er overal pixels omheen zitten.

Einde voor iPhone 11

Andere verschillen zijn mogelijk iets dunnere schermranden, 120Hz ProMotion-schermen alleen voor de Pro-modellen. Wat blijft is dezelfde A15 Bionic processor. Hoewel we niet uitsluiten dat Apple het marginaal tweakt zodat het het kan uitbrengen als de A16 Bionic. Een ander gerucht is dat Apple zal stoppen met de iPhone 11 zodra de iPhone 14 is aangekondigd. Daarna zal de iPhone 12 het nieuwe instapmodel worden.

(via)


ts Mingchikuo iPhone A15

Kuo: Apple iPhone 14 krijgt dezelfde oude A15 Bionic-processor

Geruchten ·

Elk jaar kondigt Apple een nieuwe iPhone aan met een nieuwe chipset. Dit jaar niet zo lijkt het. Want vanaf de iPhone 14 wil Apple de jaar oude Apple A15 Bionic processor recyclen volgens Apple analist Ming-Chi Kuo. Hij verwacht dat alleen de iPhone 14 Pro de nieuwe A16 zal krijgen.

De lancering van de nieuwe Apple iPhone 14 en 14 Pro is nog ver weg. Maar dat wil niet zeggen dat Apple er niet aan werkt. Volgens de doorgaans goed ingelichte Apple-analist Ming-Chi Kuo krijgen alleen de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max de nieuwe Apple A16 Bionic-chip. De iPhone 14 en de "iPhone 14 Max" krijgen de A15 van vorig jaar.

Laten we het eerst eens over die namen hebben. 4 verschillende modellen waarvan de iPhone mini ontbreekt. In plaats daarvan introduceert Apple een iPhone 14 instapmodel van 6,1 inch en een grotere iPhone 14 Max van 6,7 inch. Beide zijn voorzien van 6 GB RAM-geheugen van het type LPDDR4X en dus van de Apple A15 Bionic. Dezelfde chip als in de hele iPhone 13 line-up.

Alleen iPhone Pro met A16 Bionic

In het Pro-segment verwachten we de iPhone 14 Pro van eveneens 6,1 inch en een grotere iPhone 14 Pro Max van 6,7 inch. Volgens Kuo krijgen beide modellen ook 6GB RAM-geheugen, maar dan de snellere LPDDR5 en dus de nieuwste Apple A16 Bionic.

Er zijn verschillende redenen waarom Apple overstapt op deze strategie. Misschien wil het meer onderscheid maken tussen de gewone iPhone en de Pro-modellen. Misschien heeft het tekort aan chips er iets mee te maken. Vooralsnog weten we het niet.

Conservatief

Apple staat bekend om zijn ietwat conservatieve release van nieuwe iPhone-modellen. Het is erg voorzichtig met het introduceren van nieuwe technologieën zoals OLED-schermen, hoge verversingsfrequenties, periscooplenzen en snelladen. Ook is het geneigd om jarenlang hetzelfde ontwerp te gebruiken, zoals de onlangs aangekondigde iPhone SE 3 die hetzelfde iPhone 8-ontwerp uit 2017 gebruikt.

Het gebruik van een processor van een jaar oud past precies in die strategie. Het geeft voeding aan de critici die Apple beschuldigen van "lui gedrag" bij het uitbrengen van nieuwe producten. Toch heeft Apple niets te vrezen, want zelfs de Apple A15 Bionic-processor scoort beter dan de beste processoren van de concurrentie.


ts iPhone 14 Fpt Weibo

Schema Apple iPhone 14 toont dubbel gat voor camera

Geruchten ·

Al enige tijd gaat het gerucht dat Apple ook afstapt van de inkeping. In plaats daarvan krijgt de iPhone 14 een punch-hole. Maar niet een enkel gaatje, want Face ID heeft wat meer ruimte nodig. Er komen dus twee gaten, en samen zullen ze evenveel ruimte innemen als de vorige notch.

Zoals gezegd krijgt de iPhone 14 geen enkele Hole-Punch camera. De meeste Android-telefoons hebben er wel een; een klein rondje in het midden van het scherm of in de hoek. Sommige fabrikanten hebben geëxperimenteerd met een dubbele selfiecamera die in een pilvorm is geplaatst. Apple lijkt dat laatste nu ook te doen.

Apple iPhone 14 hole punch camera
Schema iPhone 14

Maar om een uniek ontwerp te hebben, wordt die pil vergezeld van een ponsgat. De reden is waarschijnlijk dat de verschillende Face ID-componenten ruimte nodig hebben. Apple heeft groots ingezet op gezichtsherkenning en dan moeten er elders concessies worden gedaan. Zoals duidelijk wordt als je naar de foto hierboven kijkt.

Geen schermruimte meer

We zien de indeling van het nieuwe scherm met de verschillende uitsparingen. Of dit er goed uitziet, laten we aan u over. Wie met het eerdere nieuws had gerekend op een minder belemmerende inkeping zal teleurgesteld zijn. Het scherm van de iPhone 14 krijgt niet veel meer pixels. Al met al nemen de punch-holes bijna evenveel ruimte in als de huidige notch.

(via)


Beknopte specificaties van de Apple iPhone 14

Afmetingen 146,7 x 71,5 x 7,8 mm
Gewicht 172 gram
Artikelcode A2882
EAN codes 6095606638669, 6095606638645, 6095606617633, 6095606616681, 5413729243910, 5413729243903, 5413729242531, 5413729242524, 5413729242517, 5413729242500, 5413729242494, 5413729242487, 5413729242470, 5413729242463, 5413729242456, 5413729242449, 5413729242432, 5413729242425, 5413729242418, 5413729242401, 5413729242395, 0194253750666, 0194253750451, 0194253750246, 0194253412878, 0194253412786, 0194253412540, 0194253412458, 0194253412212, 0194253412120, 0194253411888, 0194253411796, 0194253411550, 0194253411468, 0194253411222, 0194253411130, 0194253410898, 0194253410805, 0194253410560, 0194253410478, 0194253410232, 0194253410140, 0194253409908, 0194253409816, 0194253409571, 0194253409489, 0194253409243, 0194253409151, 0194253408918, 0194253408826, 0194253408581, 0194253408499, 0194253408253, 0194253408161 Toon nog 40 anderen, 5413729242463, 5413729242456, 5413729242449, 5413729242432, 5413729242425, 5413729242418, 5413729242401, 5413729242395, 0194253750666, 0194253750451, 0194253750246, 0194253412878, 0194253412786, 0194253412540, 0194253412458, 0194253412212, 0194253412120, 0194253411888, 0194253411796, 0194253411550, 0194253411468, 0194253411222, 0194253411130, 0194253410898, 0194253410805, 0194253410560, 0194253410478, 0194253410232, 0194253410140, 0194253409908, 0194253409816, 0194253409571, 0194253409489, 0194253409243, 0194253409151, 0194253408918, 0194253408826, 0194253408581, 0194253408499, 0194253408253, 0194253408161
Platform
iOS 16
Beeldscherm
Kleurenbeeldscherm 6.1 inch, Super Retina XDR, inkeping (notch)
Hardware
Camera 12 MP, 12 MP, dubbele camera-sensor
Processor Apple A15 Bionic, hexa core
Selfiecamera 12 MP
Materialen
Stof-/waterdicht
Telefonie
Dual SIM
Gegevensnetwerk
4G (LTE)
5G
Geheugen
Intern geheugen 128 GB (Opslaggeheugen), 256 GB (Opslaggeheugen), 512 GB (Opslaggeheugen), 6 GB (Werkgeheugen (RAM))
Geheugenkaart-slot
Voeding
Batterij 3279 mAh
Draadloos opladen
Snellaadfunctie
Aansluitingen
Audio jack-plug

Alle Apple iPhone 14 specificaties


Video’s over de Apple iPhone 14

Hoe houdt de Samsung Galaxy S23 Ultra zich staande tegen de iPhone 14 Pro Max van aartsrivaal Apple? Met die vraag zat SuperSaf ook en in deze video geeft hij antwoord

De eerste demontage van een Apple iPhone 14-model is binnen, specifiek van de iPhone 14 Pro Max. Krijg een kijkje binnenin het Dynamic Island

Het is misschien wat vroeg maar mogelijk ziet de Apple iPhone 14 er zo uit


Alternatieven van de Apple iPhone 14

Scroll de tabel hieronder om meer te zien
Productafbeeldingen zijn op schaal
Apple iPhone 14 (A2882)
Apple iPhone 13 (A2633)
Huawei P40 Pro (ELS-NX9)
Samsung Galaxy S22+ (S906)
Fairphone 4
 Huidig product    
iOS1615
Kleurenbeeldscherm6.1 inch, Super Retina XDR, inkeping (notch)6.1 inch, Super Retina XDR, inkeping (notch)6.58 inch, OLED, schermgat6.6 inch, Infinity-O Display, schermgat6.3 inch, IPS, inkeping (notch)
Camera12 MP, 12 MP, dubbele camera-sensor12 MP, 12 MP, dubbele camera-sensor12 MP, 40 MP, 50 MP10 MP, 12 MP, 50 MP48 MP, 48 MP, dubbele camera-sensor
ProcessorApple A15 Bionic, hexa coreApple A15 Bionic, hexa core1.95 GHz, 2.36 GHz, 2.86 GHz, HiSilicon Kirin 990 5G, octa core1.7 GHz, 2.5 GHz, 2.8 GHz, Samsung Exynos 2200, octa core2.2 GHz, Qualcomm Snapdragon 750G, octa core
Selfiecamera12 MP12 MP32 MP10 MP25 MP
Stof-/waterdicht
Dual SIM
4G (LTE)
5G
Intern geheugen128 GB (Opslaggeheugen), 256 GB (Opslaggeheugen), 512 GB (Opslaggeheugen), 6 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 256 GB (Opslaggeheugen), 512 GB (Opslaggeheugen), 4 GB (Werkgeheugen (RAM))256 GB (Opslaggeheugen), 8 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 256 GB (Opslaggeheugen), 8 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 256 GB (Opslaggeheugen), 6 GB (Werkgeheugen (RAM)), 8 GB (Werkgeheugen (RAM))
Geheugenkaart-slot
Batterij3279 mAh3227 mAh4200 mAh4500 mAh3905 mAh, verwisselbaar
Draadloos opladen
Snellaadfunctie
Audio jack-plug

Volledige vergelijking Apple iPhone 14 en deze alternatieven of vergelijk met andere modellen


Vragen en antwoorden over de Apple 14