Apple iPhone 14

Nog niet aangekondigd

Voeg jouw review toe

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


De Apple iPhone 14 in het nieuws

iPhone Tim Cook

Apple iPhone 14 komt mogelijk 13 september

Geruchten ·

Apple kondigt zijn volgende generatie iPhones meestal in september aan. Dat zou geen verrassing moeten zijn. Maar we hebben nu een mogelijke datum waarop Apple de iPhone 14 zal aankondigen. Misschien wel dinsdag 13 september 2022. Lees verderMingchikuo iPhone A15

Kuo: Apple iPhone 14 krijgt dezelfde oude A15 Bionic-processor

Geruchten ·

Elk jaar kondigt Apple een nieuwe iPhone aan met een nieuwe chipset. Dit jaar niet zo lijkt het. Want vanaf de iPhone 14 wil Apple de jaar oude Apple A15 Bionic processor recyclen volgens Apple analist Ming-Chi Kuo. Hij verwacht dat alleen de iPhone 14 Pro de nieuwe A16 zal krijgen.

De lancering van de nieuwe Apple iPhone 14 en 14 Pro is nog ver weg. Maar dat wil niet zeggen dat Apple er niet aan werkt. Volgens de doorgaans goed ingelichte Apple-analist Ming-Chi Kuo krijgen alleen de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max de nieuwe Apple A16 Bionic-chip. De iPhone 14 en de "iPhone 14 Max" krijgen de A15 van vorig jaar.

Laten we het eerst eens over die namen hebben. 4 verschillende modellen waarvan de iPhone mini ontbreekt. In plaats daarvan introduceert Apple een iPhone 14 instapmodel van 6,1 inch en een grotere iPhone 14 Max van 6,7 inch. Beide zijn voorzien van 6 GB RAM-geheugen van het type LPDDR4X en dus van de Apple A15 Bionic. Dezelfde chip als in de hele iPhone 13 line-up.

Alleen iPhone Pro met A16 Bionic

In het Pro-segment verwachten we de iPhone 14 Pro van eveneens 6,1 inch en een grotere iPhone 14 Pro Max van 6,7 inch. Volgens Kuo krijgen beide modellen ook 6GB RAM-geheugen, maar dan de snellere LPDDR5 en dus de nieuwste Apple A16 Bionic.

Er zijn verschillende redenen waarom Apple overstapt op deze strategie. Misschien wil het meer onderscheid maken tussen de gewone iPhone en de Pro-modellen. Misschien heeft het tekort aan chips er iets mee te maken. Vooralsnog weten we het niet.

Conservatief

Apple staat bekend om zijn ietwat conservatieve release van nieuwe iPhone-modellen. Het is erg voorzichtig met het introduceren van nieuwe technologieën zoals OLED-schermen, hoge verversingsfrequenties, periscooplenzen en snelladen. Ook is het geneigd om jarenlang hetzelfde ontwerp te gebruiken, zoals de onlangs aangekondigde iPhone SE 3 die hetzelfde iPhone 8-ontwerp uit 2017 gebruikt.

Het gebruik van een processor van een jaar oud past precies in die strategie. Het geeft voeding aan de critici die Apple beschuldigen van "lui gedrag" bij het uitbrengen van nieuwe producten. Toch heeft Apple niets te vrezen, want zelfs de Apple A15 Bionic-processor scoort beter dan de beste processoren van de concurrentie.


iPhone 14 Fpt Weibo

Schema Apple iPhone 14 toont dubbel gat voor camera

Geruchten ·

Al enige tijd gaat het gerucht dat Apple ook afstapt van de inkeping. In plaats daarvan krijgt de iPhone 14 een punch-hole. Maar niet een enkel gaatje, want Face ID heeft wat meer ruimte nodig. Er komen dus twee gaten, en samen zullen ze evenveel ruimte innemen als de vorige notch.

Zoals gezegd krijgt de iPhone 14 geen enkele Hole-Punch camera. De meeste Android-telefoons hebben er wel een; een klein rondje in het midden van het scherm of in de hoek. Sommige fabrikanten hebben geëxperimenteerd met een dubbele selfiecamera die in een pilvorm is geplaatst. Apple lijkt dat laatste nu ook te doen.

Apple iPhone 14 hole punch camera
Schema iPhone 14

Maar om een uniek ontwerp te hebben, wordt die pil vergezeld van een ponsgat. De reden is waarschijnlijk dat de verschillende Face ID-componenten ruimte nodig hebben. Apple heeft groots ingezet op gezichtsherkenning en dan moeten er elders concessies worden gedaan. Zoals duidelijk wordt als je naar de foto hierboven kijkt.

Geen schermruimte meer

We zien de indeling van het nieuwe scherm met de verschillende uitsparingen. Of dit er goed uitziet, laten we aan u over. Wie met het eerdere nieuws had gerekend op een minder belemmerende inkeping zal teleurgesteld zijn. Het scherm van de iPhone 14 krijgt niet veel meer pixels. Al met al nemen de punch-holes bijna evenveel ruimte in als de huidige notch.

(via)


Video over de Apple iPhone 14

Het is misschien wat vroeg maar mogelijk ziet de Apple iPhone 14 er zo uit


Vragen en antwoorden over de Apple 14