Google Pixel 6

Google Pixel 6 (GB7N6)
Google Pixel 6 zwart achterkant
Google Pixel 6 groen overzicht
Google Pixel 6 groen achterkant
Google Pixel 6 pink achterkant
Google Pixel 6 zwart voorkant linkerzijkant
Google Pixel 6 zwart voorkant rechterzijkant
Google Pixel 6 zwart linkerzijkant
Google Pixel 6 zwart rechterzijkant

128 GB

Plus- en minpunten Google Pixel 6

 • AI-functies dankzij Tensor-SoC
 • Vloeiend 90Hz scherm
 • Fris en opvallend design
 • Pure Android ervaring

Prijs Google Pixel 6 los toestel

Aanbieder Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Fnac
128 GB Stormy Black
€ 379,00 € 379,00   Bekijk

Reviews over de Google Pixel 6

8,8
1 review
5 sterren
0 reviews
4 sterren
1 review
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews
€ 50 verdienen?

Laat weten wat je van dit product vindt. Klik op de knop hierboven om te beginnen.


Voeg jouw review toe

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


Beschrijving van de Google Pixel 6

De Pixel 6 is een telefoon die Google al jaren wilde maken, maar nooit kon maken. Dus maakte Google eerst zijn eigen chipset, de Tensor, en deze Pixel 6 heeft de eer om de eerste telefoon te zijn die die chipset krijgt. Het stelt het toestel in staat om dingen te doen die het eerder niet kon. Welke precies en of deze Pixel 6 die beloftes kan waarmaken, gaan we hier onderzoeken.

Google Tensor

Als een beetje serieuze telefoonfabrikant hoor je er niet meer bij als je niet je eigen chips ontwerpt. Tot grote ergernis van Qualcomm, Google's vorige hoofdleverancier, gebruikt Google dit jaar voor het eerst een eigen processor. Deze Tensor leunt, net als veel andere Google-diensten, op kunstmatige intelligentie, kortweg AI. Via Machine Learning heeft Google de Pixel 6 geleerd wat mooie foto's zijn en wat niet, en dat past het dagelijks toe als je ermee aan de slag gaat. Hoog tijd voor wat concrete voorbeelden.

Google Pixel 6 groen overzicht

Exclusieve camerafuncties

En dat begint natuurlijk met de camera. Aan de achterkant van de Pixel 6 vinden we een 50MP hoofdcamera en een 12MP ultra-groothoek met 114° beeldhoek. De camerasensor is dit jaar veel groter en daardoor 150% gevoeliger voor licht. Nachtopnames zijn daardoor veel beter belicht. De Pixel telefoons staan bekend om hun HDR + modus waarbij automatisch de beste kleurinstelling, belichting en contrast worden gekozen, werkt nu ook met video. Mede door de extra rekenkracht van de Tensor chip. Dit maakt ook nieuwe functies mogelijk zoals het verwijderen van objecten uit de achtergrond. Mensen, dieren, bomen. Alles wat je weg wilt halen, verwijdert het en vult het in met wat er hoort te zijn. Of de Bewegingsmodus waarin je beweging kunt toevoegen voor extra dramatisch beeldmateriaal. Portretmodus om de achtergrond onscherp te maken en Face Unblur om gezichten in onscherpe foto's weer scherp te krijgen. Allemaal camerafuncties die op dit moment exclusief zijn voor deze Pixel 6.

De kracht van taal

Ook buiten de camera helpt Tensor om deze smartphone nog slimmer te maken. Tijdens het bellen bijvoorbeeld. Ooit moeite gehad om alle opties uit een automatisch menu te onthouden? De Pixel 6 toont ze gewoon op het scherm als knoppen. En word je in de wacht gezet? De Pixel 6 luistert voor je wanneer er iemand aan de lijn komt en brengt je op de hoogte. U kunt in de tussentijd belangrijkere dingen doen. Detecteert Pixel 6 dat je een ongeluk hebt, zoals een auto-ongeluk? Dan belt Pixel 6 automatisch 112 en geeft je locatie door als je niet (meer) kunt. Vrolijker is de automatische vertaalfunctie. Zonder actieve internetverbinding kun je in je moedertaal tegen de Pixel 6 praten en hij vertaalt het in een vreemde taal. Handig voor als je verdwaalt in het buitenland.

Belangrijkste specificaties

 • 6.4-inch 90Hz-scherm met FHD+ resolutie
 • 50+12MP camera met Magic Eraser, Bewegingsmodus en Gezichtsonscherpte
 • 8MP selfiecamera met natuurlijke Portretmodus dankzij Real Tone
 • Google Tensor-processor met Titan M2-beveiligingschip
 • 8GB RAM-geheugen en keuze uit 128 of 256GB opslag
 • 4616 mAh-batterij met 30W snelladen + draadloos opladen
 • 5G-ondersteuning voor extra snel mobiel internet
 • Waterbestendige IP68-behuizing gemaakt van Gorilla Glass 6 en Victus

Terug naar boven

Google heeft de Pixel 6 uitgerust met een 6,4-inch Smooth Display. Dat draait een schermverversing van 90Hz en een scherpe FHD+ resolutie. De 8MP selfiecamera zit in een punch-hole aan de bovenkant. De hele voorkant wordt beschermd door Corning's nieuwste Gorilla Glass Victus. Aan de achterkant vind je Gorilla Glass 6 en het geheel is IP68 waterdicht. Binnenin zit een redelijk grote 4614mAh batterij die draadloos kan worden opgeladen en waarmee je ook andere apparaten draadloos kunt opladen. Er is ondersteuning voor snel draadloos opladen tot 21W via de los verkrijgbare Google Pixel Stand (2e generatie). Bekabeld kan deze Pixel snel worden opgeladen met 30W. Al met al mag de Pixel 6 zich echt weer high-end noemen en de prijs en extra camerafuncties maken het toestel zeer aantrekkelijk.


De Google Pixel 6 in het nieuws

ts Google Pixel 6 6pro

Google Pixel 6 en 6 Pro beschikbaar vanaf 28 oktober

Dit is wat Google Tensor kan doen

Telefoonnieuws ·

Na de eerste introductie heeft Google eindelijk officieel de Pixel 6 en Pixel 6 Pro onthuld. Beide telefoons zullen 28 oktober in de winkels liggen voor een verkoopprijs van respectievelijk $599 en $899, maar alleen in 9 verschillende landen.

Australië, Canada, Duitsland, Ierland, Frankrijk, Japan, Taiwan, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Daar komt de Google Pixel 6 en Pixel 6 Pro officieel uit. Inwoners van andere landen zijn aangewezen op import of moeten gebruikmaken van een doorstuurservice.

Google Pixel 6 en Pixel 6 Pro
De nieuwe Google Pixel 6 en Pixel 6 Pro

De twee nieuwe Pixel-telefoons waren al aangekondigd, maar er ontbraken nog enkele details. Google heeft die nu gegeven, met name over de eigen processor: Tensor. Overigens was daar al veel over uitgelekt, dus veel verrassingen waren er niet.

Machine-leren

Google werkt graag en veel met machine learning. Het helpt om meer natuurlijke en betere antwoorden te krijgen in zijn zoekmachine, maar Google past het ook toe op spraakherkenning en beeldverwerking. Voorheen slaagde Google er niet in om het volledige potentieel van machine learning uit de chips van Qualcomm te halen. De Snapdragon-chips zijn heel goed in het leveren van korte pieken van krachtige prestaties, maar niet de vele miljarden berekeningen die nodig zijn voor machine learning. Reden te meer voor Google om een eigen chip te ontwikkelen.

Google Tensor chip
De drijvende kracht achter de Pixel 6: Google Tensor

Google Tensor

Google's Tensor CPU bestaat uit 8 cores: 2 high performance cores, 2 mid cores en 4 high efficiency cores. De GPU heeft 20 cores en er is ook een ISP (Image Signal Processor), een Context Hub voor de voeding van het Always-On Display en een Titan M2 beveiligingschip. Maar het belangrijkste is misschien wel de TPU, waar de Machine Learning Engine zich bevindt. De prestaties van deze engine worden slecht gemeten door traditionele benchmarks en Google waarschuwt dan ook om daar niet alleen naar te kijken. En toch meldt Google dat de Tensor 80% krachtigere CPU-prestaties levert dan zijn voorganger met een 370% snellere GPU.

Google Tensor TPU

HDRnet op Tensor

De vraag rijst waar dit allemaal voor gebruikt wordt? Google Pixel telefoons waren altijd al erg goed in het maken van foto's dankzij Computational Photography. Een algoritme waarbij zeer indrukwekkende foto's geschoten kunnen worden met alledaagse camera hardware. De Pixel 6 en 6 Pro kunnen dit door de toegenomen kracht nu ook met video. HDRnet op Tensor levert 4K bij 60FPS. Tijdens het filmen wordt het beeld van meerdere camera's op het toestel geanalyseerd en verwerkt tot één video met ongekende kleur en scherpte.

HDRnet on Tensor voor 4K-video met 60FPS

Magische Gum

Een andere toepassing die nu mogelijk is, is Magic Eraser. Je kunt het gebruiken om objecten van foto's te verwijderen. De Pixel 6 geeft al suggesties, bijvoorbeeld als er iemand op de achtergrond staat. Maar je kunt ook willekeurige dingen verwijderen door er simpelweg een cirkel omheen te trekken. Magic Eraser werkt ook met foto's die je eerder hebt gemaakt. Hierdoor behoort photobombing tot het verleden.

Google Magic Eraser
Met Magic Eraser kun je mensen op de achtergrond verwijderen

Gezichtsonscherpte

Dankzij Machine Learning weet de Pixel 6 ook meteen wat een gezicht is en wat niet. Dit maakt een functie als Face Unblur mogelijk. Nog voordat je een foto maakt, weet de Pixel al dat er een persoon in beeld is. Tijdens het fotograferen maakt de niet-actieve camera ook een foto met een zeer snelle sluitertijd. Als de resulterende foto een onscherp gezicht oplevert, wordt de informatie van de tweede camera gebruikt om het gezicht te verscherpen.

Google Face Unblur
Met Face Unblur blijven gezichten scherp

Beweging modus

Soms wil je gewoon een onscherpe foto, bijvoorbeeld voor een dramatisch effect. Met de Bewegingsmodus herkent de Pixel 6 dat je een actiefoto wilt maken, bijvoorbeeld als je een foto van een fietser maakt. De Pixel geeft dan de bewegende delen, in dit geval de achtergrond en de wielen, een bewegingsonscherpte-effect. Naast suggesties van Google zelf, kun je ook klikken op het onderdeel dat je wazig wilt hebben. Het resultaat is een creatieve foto die voorheen alleen mogelijk was met dure apparatuur of grote accessoires.

Bewegingsmodus vóór
Bewegingsmodus - vóór
Bewegingsmodus na
Bewegingsmodus - na

Real Tone

Onze telefoons maken betere foto's, maar niet voor iedereen. Vooral mensen met een donkere huidskleur. Als zij zichzelf fotograferen tegen een witte achtergrond, ziet het eindresultaat er vaak soms uitgewassen uit met een laag contrast en onnatuurlijke huidtinten. Om hier iets aan te doen vroeg Google veel fotografen om hun input en verwerkte dit in haar algoritme, wat resulteerde in Real Tone.

Google Real Tone
Real Tone in actie

Het resultaat is dat de Pixel 6 gezichten van gekleurde mensen beter herkent met een genuanceerdere automatische witbalans en verbeterde automatische belichting. Volgens Google maakt dit de Pixel 6 tot de meest inclusieve camera die vandaag beschikbaar is.

Live Translate

Een ander gebied waar Machine Learning een rol gaat spelen is spraakherkenning. De Pixel 6 en 6 Pro hebben Voice Typing dat nog sneller is en beter de context begrijpt. Dit maakt het ook mogelijk om in realtime te vertalen. Dankzij Live Translate kun je je verstaanbaar maken in landen waar je de taal niet spreekt. De nieuwe Pixels kunnen ook beelden vertalen. Richt de camera op een verkeersbord met een vreemde taal en de woorden worden voor je ogen vertaald.

Google Pixel 6 Belfuncties
Nieuwe belfuncties

Dankzij de verbeterde en snellere spraakherkenning kan de Pixel je ook helpen bij het voeren van telefoongesprekken. Een telefoongesprek kan bijvoorbeeld uitgeschreven worden zodat je het later terug kunt lezen. Maar dit is ook handig voor een automatisch menu waar de opties verschijnen als klikbare knoppen. Hoef je al die menu-opties niet meer te onthouden.

Google Pixel 6 Spraakherkenning

En als je in de wacht wordt gezet dan kun je Pixel gewoon neerleggen en naar de achtergrondmuziek laten luisteren. Als er daadwerkelijk iemand aan de andere kant komt, word je automatisch gewaarschuwd. Vooralsnog lijken dit exclusieve functies te zijn voor de nieuwe Pixel-telefoons.

Pixel 6 beschikbaar

De Google Pixel 6 en Google Pixel 6 Pro zijn vanaf 28 oktober verkrijgbaar, maar kunnen nu al worden voorbesteld. Beide telefoons krijgen 5 jaar beveiligingsupdates en krijgen diverse accessoires zoals de nieuwe Pixel Stand met actieve koeling voor 23W draadloos snelladen. De Pixel 6 is verkrijgbaar in Sorta Seafoam, Kinda Coral en Stormy Black. De Pixel 6 Pro krijgt de kleuren Sorta Sunny, Cloudy White en Stormy Black. Qua geheugen kun je kiezen tussen 128 of 256 GB, met een extra optie voor de 6 Pro van 512 GB.


ts Pixel 6pro Cloudy wit Evleaks

Evleaks toont kleuren van aankomende Google Pixel 6

Geruchten ·

Er lijkt inmiddels geen dag meer voorbij te gaan zonder dat de Google Pixel 6 is uitgelekt. Deze keer is het de beurt aan Evan Blass om persafbeeldingen van enkele kleuren te plaatsen.

Het zijn Seafoam Green, Stormy Black en Cloudy White. Het lijkt erop dat de Pixel 6 en Pixel 6 Pro elk hun eigen set kleuren zullen krijgen. De Pixel 6 krijgt dan Seafoam Green (zoals hieronder afgebeeld), Kinda Coral en Stormy Black. De Pixel 6 Pro krijgt dat laatste ook met Cloudy White en Sorta Sunny.

Google Pixel 6 Seafoam GreenGoogle Pixel 6 achterzijde Seafoam Green
De Google Pixel 6 in Seafoam Green

De kleinere Pixel 6 lijkt iets grotere schermranden te hebben dan de Pixel 6 Pro. Verder leren de afbeeldingen ons dat de achterkant glanzend zal zijn, iets wat eerder al werd gesuggereerd.

Google Pixel 6 Stormy Black
Pixel 6 in Stormy Black

Op deze afbeeldingen is ook duidelijk te zien dat de camerastrip een flink stuk uitsteekt. Deze cosmetische oplossing geeft het toestel een unieke look en heeft één duidelijk voordeel. Je telefoon wiebelt niet op een bureau als hij ligt. Bij veel andere telefoons zitten de camera's op een eilandje, meestal in de hoek. Daardoor ligt hij nooit echt plat op een tafel.

Google Pixel 6 Pro Cloudy White
De Pixel 6 Pro in wolkenwit

Google houdt op dinsdag 19 oktober een evenement waar het de Pixel 6 en 6 Pro zal aankondigen. Vrijwel beide telefoons zijn nu volledig uitgelekt. Het is te hopen voor Google dat er nog een verrassing te onthullen valt, want anders is het evenement het kijken niet meer waard.

(via)


ts Google Tensor Carphone Warehouse

Google Pixel 6 tot 80% sneller dan Pixel 5

Geruchten ·

De Google Tensor processor. We weten dat hij eraan komt en dat hij de Qualcomm Snapdragon zal opvolgen. Maar hoeveel sneller is hij en waar is hij toe in staat?

Via een webpagina van Carphone Warehouse zouden we een antwoord kunnen krijgen. De pagina is inmiddels offline gehaald maar wij hebben (gelukkig) nog een kopie. Op deze pagina is te lezen dat de Pixel 6 tot 80% sneller is dan de Pixel 5

Google Pixel 6 Tensor chipset
Meer details over de Google Tensor-processor

We lezen ook dat de processor beschikt over On-Device Machine Learning, een aangepaste beeldprocessor, en een Titan M2 beveiligingschip van de volgende generatie. Maar de kop met "80% sneller" is wat ons betreft de belangrijkste, maar wel een die we in perspectief moeten plaatsen.

Tensor vs Snapdragon

Omdat de Google Pixel 5 geen gebruik maakte van de Snapdragon 8xx-serie maar van de midrange 765G. Als we deze chipset vergelijken met de Snapdragon 888+ 5G, momenteel de krachtigste Qualcomm chipset, zien we een 120% betere AnTuTu score en een 95 tot 106% hogere GeekBench score voor de 888+. Met andere woorden; de Tensor is niet sneller dan de krachtigste Snapdragon processor.

Afgezien hiervan heeft Android 12 ook prestatie- en snelheidsverbeteringen. Google is erin geslaagd om de CPU-tijd met 15 tot 22% te verminderen en de opstarttijden van apps zijn verbeterd, vooral van apps die vanuit een notificatie worden gestart. Google zal de Pixel 6 en Pixel 6 Pro op dinsdag 19 oktober aankondigen en dat zal tevens de officiële lancering van Android 12 zijn.


ts Pixel Fall Launch 2021

Google kondigt Pixel 6 lanceringsdatum aan

Telefoonnieuws ·

Google maakt eindelijk een einde aan de geruchten over wanneer de Pixel 6 en Pixel 6 Pro zullen worden aangekondigd. Op dinsdag 19 oktober wordt de volgende generatie Pixel-telefoons officieel gelanceerd. Het zijn de eerste Pixels die voorzien zijn van Google's eigen Tensor-processor.

De Pixel 6 en Pixel 6 Pro beloven een van de spannendste Pixel-telefoons ooit te worden. Google heeft altijd veel moeite gedaan voor goede cameraprestaties, maar de aankomende telefoons zullen naar verwachting nog beter zijn. Ook geholpen door de Tensor-processor, hoewel we officieel nog niet weten waar die toe in staat is.

Pixel Fall Launch
Pixel 6 herfst uitnodiging

We hopen meer te zien op 19 oktober. Want om 10 AM PT, dat is 7 PM CET, zal Google officieel 2 nieuwe Pixels lanceren. Die datum werd al eerder genoemd. We hebben de nieuwe Pixel 6 en 6 Pro al gezien, maar Google heeft tot nu toe nog niet de volledige details onthuld. Van beide toestellen wordt verwacht dat ze uitblinken in camerafuncties. Mogelijk geholpen door de nodige AI (kunstmatige intelligentie).

Qualcomm vs Tensor

Het is de eerste keer dat Google afstapt van een Qualcomm-processor. Eerdere modellen, met uitzondering van de Pixel 5 en Pixel A-modellen, gebruikten altijd de krachtigste Qualcomm Snapdragon-chipset. Vorig jaar werd gebroken met die traditie, waardoor het leek alsof Google niet meer wilde concurreren in de vlaggenschipcategorie. De Pixel 6-serie lijkt te bewijzen dat dit slechts een eenmalig iets was.

One More Thing...?

Van de Pixel 6 weten we dat deze beschikt over een 50MP hoofdcamera met 12MP ultra-groothoek. De Pixel 6 Pro heeft een extra 48MP telelens voor optische zoom. De schermformaten zijn respectievelijk 6,4 en 6,7 inch met schermverversingsfrequenties van 90 en 120Hz. Er gaan de laatste tijd geruchten dat Google ook werkt aan een eigen opvouwbaar toestel. Of deze Pixel Fold ook te zien zal zijn valt nog te bezien, beelden hierover zijn nog niet opgedoken.


ts Android 12

Android 12 is klaar, maar nog niet beschikbaar voor gebruikers

Telecomnieuws ·

Google heeft de laatste hand gelegd aan Android 12. De broncode is toegevoegd aan het Android Open Source Project (AOSP), wat betekent dat telefoonfabrikanten kunnen beginnen met het maken van software-updates. Dat betekent dat het nog wel even duurt voordat je Android 12 op je telefoon hebt staan.

Volgens Google's blogpost duurt het naar verwachting nog een paar weken voordat Pixel-telefoons zoals de Pixel 5 de update krijgen. Ook Samsung Galaxy's, OnePlus-telefoons en Oppo's zullen naar verwachting binnenkort updates uitbrengen. Elke fabrikant is verantwoordelijk voor zijn eigen updates.

Android 12 Material You
Materiaal U in Android 12

Volgens Google hebben de afgelopen tijd ongeveer 225.000 mensen de Android 12-bèta gedownload en getest. Zo'n grootschalige test zorgt ervoor dat de meeste fouten worden opgelost en levert in ruil daarvoor een stabiele versie op die geschikt is voor dagelijks gebruik. Maar de bèta helpt ontwikkelaars ook om hun Android-apps aan te passen voor Android 12. Android 12 bevat een nieuwe interface (Material You), diverse prestatieverbeteringen en enkele nieuwe privacy-instellingen.

Material You

Voor gebruikers zal de nieuwe UI het meest opvallen. Material You bouwt voort op Material Design, maar is in hoge mate aanpasbaar. Denk aan kleuren, vormen en nieuwe animaties. Google geeft op 27 en 28 oktober uitleg over Android 12 tijdens #AndroidDevSummit. Dat evenement is vooral gericht op ontwikkelaars. Voor consumenten zal de lancering van de Pixel 6 interessant zijn. Ook die wordt over een paar weken verwacht.


ts Sundar Magic Eraser Demo

"Google Pixel 6 kan ongewenste objecten uit foto's verwijderen"

Geruchten ·

Het duurt niet lang meer en Google brengt de Pixel 6 en Pixel 6 Pro uit. Beide telefoons zijn voorzien van Google's eerste zelfontwikkelde chipset; Tensor. Officieel is het nog onduidelijk welk voordeel beide telefoons hierdoor hebben. Google zelf spreekt over cameravoordelen en we hebben een gedegen idee over wat precies.

Maar eerst gaan we terug naar 17 mei 2017. Google hield zijn jaarlijkse I/O-evenement en toonde een interessante demonstratie van de Photos-app. Tijdens deze demonstratie werden ongewenste objecten uit foto's verwijderd. Een hek op de voorgrond of een persoon op de achtergrond. Enorm handig zou je zeggen maar toch heeft deze 'Magic Eraser' functie nooit het daglicht gezien.

Google Magic Eraser demo
Demo over magische gum tijdens Google I/O

Terug naar de Pixel 6 omdat er een verwijzing naar deze 'Magic Eraser' is gevonden in de broncode ervan. Het is dus goed mogelijk dat Google de functie exclusief wil uitrollen naar de Pixel 6 en Pixel 6 Pro. En het is goed mogelijk dat de Tensor-chip daar een belangrijke rol in gaat spelen. In zijn demo van 2017 liet Google al zien dat deze vorm van objectverwijdering mogelijk is dankzij Machine Learning, iets waar de Tensor uitermate goed in is.

Magische gum

Deze 'Magic Eraser' of 'Swiss' functie is niet de enige functie die XDA Developer in de broncode vond. Face deblur', 'Scene lock' en 'Front torch' zijn enkele andere. Uit de naam kun je opmaken wat deze functies doen. Toch zijn we benieuwd naar Google's uitleg hierover en die volgt wellicht snel. Als de geruchten waar zijn, zal de officiële onthulling medio oktober plaatsvinden.


ts Android 12 Material You

Officiële versie van Android 12 verwacht binnen "een paar weken"

En daarmee, de Google Pixel 6

Telecomnieuws ·

Google heeft beta 5 van Android 12 vrijgegeven. Dit is de laatste beta die Google zal uitbrengen. In dezelfde blogpost vermeldt Google dat we nog maar een paar weken verwijderd zijn van de officiële lancering van Android 12.

Bèta 5 bevat geen visuele veranderingen, maar vooral bugfixes. Het is nu tijd voor app-ontwikkelaars om hun apps compatibel te maken met Android 12. De belangrijkste functie van Android 12 is Material You. Deze interface bouwt voort op de Material Design-stijl, maar is in hoge mate aanpasbaar.

Het feit dat Android 12 zijn definitieve release nadert, betekent ook dat de lancering van de Pixel 6 en Pixel 6 Pro snel zal volgen. Sommige dingen zijn al bekend over de telefoons, mede omdat Google ze al aan het publiek heeft laten zien. Het gaf zelfs al wat specificaties waaronder een scherm van respectievelijk 6,4 of 6,7 inch. Onze interesse gaat echter vooral uit naar de camera's. De eigen Tensor-chip van het bedrijf zou extra functies moeten toevoegen, maar het is nog onduidelijk welke.

Bèta 5 downloaden

Bèta 5 van Android 12 is beschikbaar voor Pixel-telefoons, waaronder de Pixel 5, maar ook voor een handvol telefoons van Asus, Oppo, OnePlus en Xiaomi.


ts Pixel 6 Zaheed Sabur

Is deze foto gemaakt met de Google Pixel 6?

Geruchten ·

Een medewerker van Google heeft een foto op Facebook geplaatst. Op zich niets bijzonders maar volgens deze medewerker is hij genomen met de allernieuwste Pixel-telefoon. De foto werd vervolgens op Twitter geplaatst maar is inmiddels weer verwijderd.

Nu is de allerlaatste Pixel-telefoon de Pixel 5a. Het is een beetje dom om daar geheimzinnig over te doen. En bovendien, waarom zou je die foto weghalen? Zou de Google-medewerker de Pixel 6 of Pixel 6 Pro bedoelen? Zo ja, dan begrijpen we dat hij te horen heeft gekregen de foto te verwijderen.

Foto gemaakt met Google Pixel 6
Foto mogelijk gemaakt met de Pixel 6

We weten het niet zeker, dus laten we eens naar de foto zelf kijken. Een man zittend op een bankje met uitzicht op een dorp of stad. We hebben onze bedenkingen bij de foto. Het ziet er bijna onrealistisch uit. De verzadigde kleuren en de bijna getekende wolken. Op zich ziet het eruit als een typische Pixel foto.

Google Tensor

Google heeft de Pixel 6 al aangekondigd, maar er ontbreken nog wat details. Zo weten we nog niet waar de Tensor-processor toe in staat is. Deze processor moet de foto- en videocamera helpen om betere foto's te maken met behulp van kunstmatige intelligentie. Volgens Google zal dit hen een enorm voordeel geven ten opzichte van de concurrentie. Maar hoe en hoeveel precies is nog onduidelijk. De bovenstaande foto alleen helpt nog niet om ons een volledig antwoord te geven. We moeten dus wachten op de daadwerkelijke lancering. Die wordt op zijn vroegst in oktober verwacht.

(via)


ts Google Pixel 6 Material You Tweet

Google-medewerker lekt per ongeluk informatie Pixel 6

Geruchten ·

Hiroshi Lockheimer, de huidige Senior Vice President van Android bij Google, heeft een afbeelding op Twitter geplaatst. Op zich niets bijzonders maar de afbeelding onthult informatie over de aankomende Pixel 6. De tweet is inmiddels verwijderd maar wij hebben de afbeelding.

De tweet van Hiroshi Lockheimer ging over Material You, de nieuwe designtaal van Android 12 die je deels kunt personaliseren. Daarin een screenshot waarop Material You in actie te zien is. Maar de foto lijkt te zijn gemaakt met de onaangekondigde Pixel 6 of Pixel 6 Pro

Material You tweetMaterial You screenshot lockscreen
De tweet in kwestie met de afbeelding

We zien een tot nu toe onbekend vingerafdrukpictogram. Hoogstwaarschijnlijk is dit de locatie op het display waar de vingerafdrukscanner zich bevindt. Tot nu toe gebruikte Google altijd de scanner aan de achterkant. Google heeft al eerder de Pixel 6 en Pixel 6 Pro getoond, maar beide zijn nog niet officieel aangekondigd. Daarom zijn bepaalde details nog onbekend.

Google Tensor

De meeste informatie over de Pixel 6 die bekend is, gaat over de eigen chipset, Tensor. Deze moet vooral op het gebied van machine learning de concurrentie voorblijven. Google wil hiermee de kwaliteit van foto's en video's verbeteren. Details als hoeveel megapixels de camera heeft, hoeveel RAM-geheugen er is en hoeveel de nieuwe Pixels moeten gaan kosten, zijn nog onbekend.

(via)


ts Google Pixel 6 6pro

Google onthult Pixel 6 en Pixel 6 Pro met aangepaste Tensor-chip

Telefoonnieuws ·

Na eerder gelekt materiaal heeft Google het licht opgestoken en de Pixel 6 en Pixel 6 Pro getoond. Beide telefoons zijn nog niet officieel aangekondigd, maar moeten ergens rond de herfst in de winkels te vinden zijn. Toch wil Google er nu al over praten. Vooral over de nieuwe, op maat ontworpen processor.

De meeste bedrijven houden hun mond als het gaat om onaangekondigde producten. Zelfs als alles al in de openbaarheid is (Samsung ahum). Het altijd wat eigenwijze Google heeft er echter genoeg van na de nodige van de Pixel 6 en Pixel 6 Pro lekken. Het heeft beide telefoons al onthuld en een verklaring gegeven.

Google Pixel 6
De Google Pixel 6 en Pixel 6 Pro

Dit doet ons denken aan de Pixel 4 die Google ook al ruim voor de aankondiging liet zien. Deze keer gaat Google verder. Niet alleen krijgen we nu het hele toestel te zien, we krijgen ook specificaties en diverse media hebben de Pixel 6 al in levende lijve gezien.

Specificaties Google Pixel 6

Deze aanpak is nodig omdat de nieuwe Pixel wel wat extra uitleg kan gebruiken. Het is immers geen gewone telefoon. Het is de eerste met een zelfontwikkelde chip onder de motorkap. Voorheen koos Google voor chipsets van Qualcomm, soms vergezeld van eigen chips. Weg is ook het mid-range karakter, beide telefoons zijn high-end vlaggenschepen.

Google Pixel 6 en Pixel 6 Pro

Grootste verschil tussen de Google Pixel 6 en Pixel 6 Pro is de schermgrootte en de 4x zoom camera aan de achterkant van de Pixel 6 Pro. Beide telefoons hebben een groothoek- en ultra-groothoekcamera met de vingerafdrukscanner dit keer in het scherm. De Pixel 6 heeft een maximale schermverversingsfrequentie van 90Hz op een 6,4-inch scherm, de Pro krijgt 120Hz op een iets groter 6,7-inch paneel.

Google Tensor

De Google Pixel 6 mag dan de eerste 'System on a chip' (SoC) zijn, het is zeker niet de eerste chip van Google. De Pixel 2 bevatte bijvoorbeeld al een beeldprocessor van eigen bodem, de Pixel Visual Core (PVC), later gevolgd door de Pixel Neural Core. En in zijn datacenters gebruikt Google al jaren zijn eigen TPU (Tensor Processing Unit).

Google Tensor
Google Tensor

Volgens Google is de Tensor vooral goed in kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning (ML). Deze algoritmes blijven meestal onzichtbaar voor de eindgebruiker, maar worden veelvuldig gebruikt door de camera, bijvoorbeeld voor HDR en nachtmodus. Maar Google denkt ook te kunnen profiteren van spraakherkenning. Dit is waar de Pixel 6 de concurrentie echt zou moeten verslaan.

Pixel 6 in de winkels

De Google Pixel 6 met zijn matte aluminium afwerking en de licht gepolijste Pixel 6 Pro met Android 12 zullen rond de herfst van 2021 officieel worden aangekondigd. We hopen dan ook nog wat ontbrekende details te horen. Inclusief de prijsstelling.


ts Pixel 6 Series Fpt

Uitgelekt ontwerp Google Pixel 6 toont vernieuwde camera

Geruchten ·

Opnieuw lijkt Google op het punt te staan om zijn Pixel line-up te reviseren. Na de introductie van de Pixel 5 met het ontbreken van een groter XL vlaggenschip, is het dit keer de beurt aan de Pixel 6 met een compleet nieuw design. De nadruk lijkt vooral te liggen op een compleet nieuwe cameramodule.

Dit alles blijkt uit renders in opdracht van YouTuber Jon Prosser. We zijn altijd wat voorzichtig met Prosser' lekken, maar de echtheid van de beelden wordt bevestigd door Max Weinbach, hoewel hij vermeldt dat de kleuren niet kloppen. Dat is iets waar we mee kunnen leven. Twee dingen vallen meteen op; de eigenzinnige cameramodule en de aanwezigheid van een groter formaat.

Google Pixel 6 en Pixel 6 XL

2 formaten, nieuwe cameramodule

We beginnen met die cameramodule. Wat te doen met de steeds groter wordende camerasensoren? In de eerste generatie Pixel-telefoons gebruikte Google een taps toelopend ontwerp. Op die manier stak de cameramodule niet uit, wat resulteerde in een gladde unibody. Modules zijn zo dik geworden (en we zijn dunne telefoons gewend) dat veel fabrikanten ervoor kiezen om de module te laten uitsteken. Anderen plaatsen de camera('s) op een eilandje dat uitsteekt. Google lijkt met de Pixel 6 voor een geheel eigen oplossing te kiezen; een balk over de volle lengte.

Google Pixel 6 Pro camerabump

Dat ziet er misschien een beetje raar uit, maar het idee erachter is allesbehalve. Het nadeel van een uitstekende camera in de hoek is dat hij wiebelt als je hem op een tafel legt. En dat is nogal vervelend. Met de oplossing van Google is dat probleem opgelost. Bovendien ziet het er heel opvallend uit, je herkent een Pixel 6 meteen. En ook dat is van toegevoegde waarde.

Pixel 6 voorkant

Het tweede opvallende aan dit lek; twee formaten. Iets waar Google vanaf de Pixel 5 mee gestopt is. Ja de enigszins vergelijkbare Pixel 4a 5G kan gezien worden als de grotere 'Pixel 5 XL' maar die telefoon was niet waterdicht. Of de Pixel 6 en zijn grotere broer ook gelijkwaardige en vlaggenschip-waardige hardware zullen krijgen, valt nog te bezien. Het gerucht gaat dat Google werkt aan een eigen chipset, mogelijk ter vervanging van de Snapdragon-chipsets van Qualcomm. Het is onduidelijk of deze in de Pixel 6-serie te vinden zullen zijn.

Pixel 6 XL of Pixel 6 Pro?

Een naam voor de grotere Pixel laat zich gemakkelijk raden; 'Pixel 6 XL'. Prosser gebruikt echter de naam 'Pixel 6 Pro'. Als Google inderdaad kiest voor een Pro-versie dan suggereert dat een verschil in specificaties, naast het grotere scherm natuurlijk. Erg voor de hand liggend is dit allemaal niet, maar we laten ons graag tegenspreken. We hebben in de tussentijd ook nog wat tijd; een aankondiging wordt pas in de herfst van 2021 verwacht.


Beknopte specificaties van de Google Pixel 6

Afmetingen 158,6 x 74,8 x 8,9 mm
Gewicht 207 gram
Artikelcode GB7N6
Codenaam Google Oriole
EAN codes 0810029930475, 0810029930468, 0810029930451, 0810029930420, 0810029930413
Bediening
Vingerafdruk-herkenning
Platform
Android 12
Beeldscherm
Kleurenbeeldscherm 6.4 inch, OLED, schermgat
Hardware
Camera 12 MP, 50 MP, dubbele camera-sensor
Processor Google Tensor, octa core
Selfiecamera 8 MP
Materialen
Stof-/waterdicht
Telefonie
Dual SIM
Gegevensnetwerk
4G (LTE)
5G
Geheugen
Intern geheugen 128 GB (Opslaggeheugen), 256 GB (Opslaggeheugen), 8 GB (Werkgeheugen (RAM))
Geheugenkaart-slot
Voeding
Batterij 4614 mAh
Draadloos opladen
Snellaadfunctie
Aansluitingen
Audio jack-plug

Alle Google Pixel 6 specificaties


Video’s over de Google Pixel 6

Hoe je het meeste uit de batterij van je Google Pixel 6 Pro haalt? Met Adaptive Battery zoals hier wordt uitgelegd

Deze Japanse videoclip is volledig geschoten met de Google Pixel 6

Maak kennis met de nieuwe Pixel 6 en Pixel 6 Pro van Google. De eerste smartphone die volledig door Google zelf gemaakt is

De Google Pixel 6 komt er aan en hoe beter kun je die promoten met ... chips #Tensor


Alternatieven van de Google Pixel 6

Scroll de tabel hieronder om meer te zien
Productafbeeldingen zijn op schaal
Google Pixel 6 (GB7N6)
Google Pixel 5
Samsung Galaxy S21 (G991)
Samsung Galaxy S20 5G (G981)
Samsung Galaxy A53 5G (A536)
 Huidig product    
Vingerafdruk-herkenning
Android1211111012
Kleurenbeeldscherm6.4 inch, OLED, schermgat6.0 inch, OLED, schermgat6.2 inch, Infinity-O Display, schermgat6.2 inch, Infinity-O Display, schermgat6.5 inch, Infinity-O Display, schermgat
Camera12 MP, 50 MP, dubbele camera-sensor12.2 MP, 16 MP, dubbele camera-sensor12 MP, 12 MP, 64 MP12 MP, 12 MP, 64 MP12 MP, 5 MP, 5 MP, 64 MP
ProcessorGoogle Tensor, octa core1.8 GHz, 2.2 GHz, 2.4 GHz, Qualcomm Snapdragon 765G, octa core2.4 GHz, 2.8 GHz, 2.9 GHz, Samsung Exynos 2100, octa coreOcta core2.0 GHz, 2.4 GHz, octa core
Selfiecamera8 MP8 MP10 MP10 MP32 MP
Stof-/waterdicht
Dual SIM
4G (LTE)
5G
Intern geheugen128 GB (Opslaggeheugen), 256 GB (Opslaggeheugen), 8 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 8 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 256 GB (Opslaggeheugen), 8 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 12 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 256 GB (Opslaggeheugen), 6 GB (Werkgeheugen (RAM)), 8 GB (Werkgeheugen (RAM))
Geheugenkaart-slot
Batterij4614 mAh4080 mAh4000 mAh4000 mAh5000 mAh
Draadloos opladen
Snellaadfunctie
Audio jack-plug

Volledige vergelijking Google Pixel 6 en deze alternatieven of vergelijk met andere modellen


Vragen en antwoorden over de Google 6