Google Pixel 8 Pro

Nog niet aangekondigd

Voeg jouw review toe

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


De Google Pixel 8 Pro in het nieuws

ts Pixel 8 Pro Simulator

Google deelt render Pixel 8 Pro, bevestigt temperatuursensor

Geruchten ·

De meest betrouwbare nieuwsbron is die van de fabrikant zelf. En daarom zijn we zo blij met dit nieuwste gerucht over de Google Pixel 8 Pro. Het komt rechtstreeks van de bron. Google deelde per ongeluk een render van de nog onaangekondigde Pixel 8 Pro en bevestigde enkele specificaties.

Google zal waarschijnlijk de Pixel 8 Pro samen met de Pixel 8 aankondigen op 4 oktober 2023. Dan houdt Google zijn jaarlijkse Made By Google-evenement. Dit zal ook de aftrap zijn van Android 14.

Hemelsblauw gekleurde Google Pixel 8 Pro op Google's Pixel Simulator website.
Pixel 8 Pro in hemelsblauw

Google is nooit goed geweest in het geheim houden van toekomstige producten. Elk jaar lekt de nieuwste generatie Pixel-telefoons uit, en dit jaar is geen uitzondering. Google maakt zich hier zelf ook vaak schuldig aan, soms opzettelijk en soms per ongeluk. De afbeeldingen die nu zijn vrijgegeven van de Pixel 8 Pro lijken in de laatste categorie te vallen.

Pixel Simulator

Dit keer verscheen de Google Pixel 8 Pro op Google's Pixel Simulator. Op deze website kunnen mensen nader kennismaken met bepaalde Pixel-telefoons. De pagina is inmiddels verdwenen, maar niet voordat iemand screenshots heeft gemaakt.

Achterzijde van de Google Pixel 8 Pro telefoon in Licorice Black.
Pixel 8 Pro in Drop Black

De kleuren waarin de Pixel 8 Pro uitkomt zijn 'Hemelsblauw', 'Porseleinwit' en 'Dropzwart'. Een nieuwe sensor, die al verwacht werd, is een temperatuursensor. Hiermee kun je je lichaamstemperatuur meten door het apparaat dicht bij je voorhoofd te brengen. Mogelijk kun je hiermee bepaalde ziektes diagnosticeren, hoewel de werkelijke reden voor de sensor nog moet worden afgewacht.

(via)


ts Isocell Gn2

"Google Pixel 8 Pro krijgt bijna 1-inch grote camerasensor van Samsung"

Geruchten ·

Beetje bij beetje krijgen we een completer beeld van de aankomende Google Pixel 8 Pro. Na nieuws te hebben gekregen over zijn display, is het vandaag de beurt aan de camera. Volgens een insider krijgt de 8 Pro een ISOCELL GN2-sensor van Samsung. Waarom dat belangrijk is? Die is aanzienlijk groter.

Hoe groter de camerasensor, hoe meer licht hij opvangt. En meer licht betekent een duidelijker beeld. Iets wat essentieel is bij weinig licht. De ISOCELL GN2 van Samsung heeft een resolutie van 50 megapixels, waarbij elke pixel 1,4µm is - de totale sensor meet 1/1,12 inch. We komen dus in de buurt van de 1-inch grens.

Samsung ISOCELL GN2 camera sensor

Ter vergelijking: de Google Pixel 7 Pro heeft een 1/1,31-inch grote ISOCELL GN1, en zelfs de ISOCELL HP2 in het huidige vlaggenschip van Samsung, de Galaxy S23 Ultra, is met 1/1,3-inch niet veel groter.

ISOCELL GN2 vanaf 2021

Vermeldenswaard is dat Samsung in 2021 de ISOCELL GN2 heeft aangekondigd. De sensor verschilt van zijn voorganger door een verbeterde autofocus en een hogere lichtgevoeligheid. De GN2-sensor is al te vinden in de Xiaomi Mi 11 Ultra. Daarna zagen we hem echter nog maar zelden op de telefoon.

Reviews van de Mi 11 Ultra zijn vrijwel zonder uitzondering positief, vooral dankzij de camera. Dat belooft dus veel goeds. Overigens zegt de bron wel dat het "denkt" dat de Pixel 8 Pro de Samsung ISOCELL GN2 gebruikt, dus we weten het nog niet zeker.


ts Dsccross Tweet Pixel 8

Schermformaten Google Pixel 8 en 8 Pro mogelijk bekend

Geruchten ·

Er is een bericht opgedoken dat ons meer vertelt over de Google Pixel 8 Pro displays en de kleinere Pixel 8. Vooral die laatste is interessant omdat daar iets zal veranderen.

Dit laatste rapport komt van analist Ross Young. Hij heeft de industrie op de voet gevolgd, vooral de toeleveringsketen. Als bedrijf A veel onderdelen koopt van bedrijf B kan dat iets zeggen over een toekomstig product, en nu heeft Ross nog een nieuwtje opgespoord.

Tweet van Ross Young over de Google Pixel 8 en 8 Pro display.
De tweet in kwestie van @DSCCRoss (Ross Young)

Deze keer over de Google Pixel 8 Pro en Pixel 8. Het bedrijf waarvoor hij werkt denkt te weten welke schermformaten die zullen krijgen. Voor de grotere Google Pixel 8 Pro houdt Google vast aan een formaat van 6,7 inch. Dat is dezelfde diagonaal als in de Pixel 7 Pro. Er is echter een mogelijkheid dat het schermpaneel meer afgeronde hoeken krijgt.

Pixel 8 wordt kleiner

Maar dan de kleinere Pixel 8. Die wordt kleiner. Volgens het rapport komt dat scherm uit op 6,16 inch versus 6,3 op de Pixel 7. Dat verschil lijkt klein, maar in combinatie met de rondere randen zou het voor een aanzienlijk compacter toestel kunnen zorgen.

Render van Google Pixel 8 in Wit van MySmartPrice.
Een render van de vermeende Pixel 8

De productie van beide schermpanelen van Samsung zou in mei beginnen. Een lancering van zowel de Pixel 8 en Pixel 8 Pro wordt dus niet voor die tijd verwacht. Normaal gesproken kondigt Google de nieuwe generatie Pixel-telefoons aan in de herfst, samen met de lancering van een nieuwe Android-versie.

Afbeelding: MySmartPrice


Vragen en antwoorden over de Google 8 Pro