Google Pixel Fold

Geef je mening en win €50
Binnenkort verwacht
Google Pixel Fold
Google Pixel Fold zwart voorkant linkerzijkant
Google Pixel Fold zwart binnenkant
Google Pixel Fold zwart geopend voorkant onderkant
Google Pixel Fold zwart achterkant rechterzijkant geopend
Google Pixel Fold zwart rechterzijkant
Google Pixel Fold kleuren overzicht
Google Pixel Fold zwart achterkant
Google Pixel Fold wit achterkant
Kies opslag
256 GB
512 GB

Google Pixel Fold bestellen in het buitenland

  Land Prijs    
Landenvlag UK Verenigd Koninkrijk £ 1.749,00 http://schema.org/PreOrder GBP 1749
Landenvlag US Verenigde Staten $ 1.799,00 http://schema.org/PreOrder USD 1799

Klik hier voor meer informatie over het kopen van producten uit het buitenland


Voeg jouw review toe

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


De Google Pixel Fold in het nieuws

ts Google Pixel Fold Introduction

Google stapt in foldables met introductie Pixel Fold

Telefoonnieuws ·

De zoekmachinegigant uit Mountain View heeft tijdens Google I/O 2023 zijn allereerste foldable aangekondigd. Google stelt dat de boekachtige Pixel Fold de beste zoomcamera heeft van alle foldables.

De introductie van de Pixel Fold werd al een tijdje verwacht, maar tijdens Google I/O ontvouwde de zoekgigant eindelijk zijn plannen. De Pixel Fold gaat open als een boek, maar is minder hoog en tegelijkertijd breder dan de Galaxy Fold 4 van Samsung. De Pixel Fold maakt gebruik van een vouwbaar scherm van Samsung.

Google Pixel Fold in porselein wit liggend gesloten en geopend.
De Pixelvouw in porseleinwit

7,6-inch scherm van Samsung

Het toestel is uitgerust met een Tensor G2-chipset, die belooft even krachtig te zijn als de Pixel 7 en 7 Pro. Binnenin vinden we een groot 7,6-inch scherm met een 6:5-verhouding. Het scherm geeft beweging vloeiend weer tot 120Hz en kan tot 1450 nits helder weergeven. Google gebruikt een Samsung display met Ultra Thin Glass. Net als de foldables van Samsung is de vouw zichtbaar en voelbaar.

De Pixel Fold kan volledig plat worden gevouwen dankzij een eigen scharnier van een gepolijste staallegering. Buiten zit een 5,8-inch scherm met FHD+ resolutie en 120Hz verversingssnelheid. Hier gaat de piekhelderheid naar een indrukwekkende 1550 nits. Bovendien heeft Google Android zo aangepast dat apps die op het buitenscherm zijn geopend automatisch doorgaan op het grote scherm als je het toestel openklapt.

Beste zoom op een foldables

Google probeert zich vooral op de camera te onderscheiden van andere foldables. Volgens Google is dit de beste cameratelefoon die opvouwbaar is. Zo is er 5x optische zoom dankzij een periscooplens, en worden beelden nog scherper dankzij Google's software. De primaire camera telt 48 megapixels met een 1/2" grote sensor en f/1.7 brede lens. Daarnaast beschikt hij over optische beeldstabilisatie (OIS) en CLAF. Dat laatste is vermoedelijk een verwijzing naar laser autofocus.

Google Pixel Fold inside showing the periscope zoom camera.
Binnenin de Pixel Fold zit een periscooplens met 5x zoom

Net als andere Pixel-telefoons is de camera van de Pixel Fold uitgerust met Magic Eraser en Photo Unblur. Hiermee kun je foto's nabewerken door ongewenste objecten of mensen weg te poetsen.

Wachtend op Android 14

Google lijkt enkele opvouwbare functies te bewaren tot Android 14. Die versie krijgt bijvoorbeeld een modus waarbij het buitenscherm vertaalde tekst kan weergeven, Dual Screen interpreter. Maar Android heeft al functies om het extra schermformaat optimaal te benutten. De meeste daarvan zagen we echter al eerder bij de concurrentie.

Google Pixel Fold prijs en beschikbaarheid.

Pixel Fold prijs

Net als veel andere foldables krijgt de Google Pixel Fold een forse startprijs. Google vraagt 1.799 dollar voor een exemplaar in de VS, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Voorlopig is het toestel ook alleen daar verkrijgbaar. Wanneer en of andere landen zullen volgen valt nog te bezien. Dat zal ongetwijfeld afhangen van hoe succesvol de verkoop is.

.


ts Google Pixel Fold Official Teaser

Google meldt vooraankondiging Pixel Fold en toont ontwerp

Telefoonnieuws ·

Vrij onverwacht heeft Google de Pixel Fold al laten zien. Via een tweet stuurde Google vanuit Mountain View een afbeelding van de eerste foldable. Het toestel wordt officieel pas verwacht op Google I/O, dat dit jaar op 10 mei van start gaat.

"May The Fold Be With You" is hoe Google de Pixel Fold onthulde. In dezelfde tweet meldt Google ook dat we er pas op 10 mei meer van zullen horen, maar de video toont hem in volle glorie en vanuit elke hoek. Dit zijn de betere teasers.

Aangezien er al zoveel van de , Google Pixel Fold was uitgelekt, leert de bovenstaande video ons niet veel nieuws. De video van 8 seconden vermeldt geen specificaties.

Eigen ontwerp

Vergelen met Samsung's Fold 4, lijkt de Pixel Fold iets breder te zijn als hij wordt opgevouwen. Dat maakt hem in gesloten toestand iets hanteerbaarder. Binnenin heeft de Fold vrij brede schermranden, iets wat we tegenwoordig zelden zien.

We kijken ernaar uit om op 10 mei van Google te horen over de specificaties van het toestel. En hoeveel het toestel gaat kosten. Volgens de geruchten is de vanafprijs niet mals, maar dat geldt momenteel voor elke foldable.


ts Pixel Fold Evleaks

Eerste persrenders van Google Pixel Fold verschenen

Geruchten ·

We hadden al wat beelden gezien van de Google Pixel Fold, maar tot nu toe geen officieel materiaal. Dankzij Evan Blass hebben we nu echter het eerste persmateriaal van Google's eerste foldable.

Tot nu toe waren we niet onder de indruk van de Pixel Fold. Het toestel heeft dikke schermranden, waardoor het er gedateerd uitziet. Toch ziet het toestel er op onderstaande afbeeldingen best aantrekkelijk uit. Verder wijst Evan op het voordeel van grote schermranden; je hebt ruimte om een vinger te laten rusten.

Inside of the Google Pixel Fold in Obsidian Black posted by Evan Blass
Google Pixel Fold in Obsidian Black

Specificaties Pixel Fold

Er zijn geen dikke schermranden aan de buitenkant. In plaats daarvan zien we daar dunne bezels met sterk afgeronde hoeken. Volgens Blass meet het scherm aan de voorkant 5,8 inch met een resolutie van 2092 x 1080 pixels, een 120Hz-scherm en 1550 piekhelderheid. Met andere woorden, fatsoenlijke specs voor een scherm.

Google Pixel Fold outside open posted by Evan Blass
De buitenkant van de geopende Pixel Fold

Het scherm aan de binnenkant heeft een diagonaal van 7,6 inch, hetzelfde formaat als dat van de Samsung Fold 4. De resolutie bedraagt 2208 x 1840 pixels met een verversingssnelheid van 120Hz en een piekhelderheid van 1450 - geen camera achter het scherm hier, maar een ouderwetse erboven.

Pixel Fold camera's

Op het camerafront, volgens Evan, moeten we een 48+10.8+10.8MP setup verwachten met de hoogste megapixels die behoren tot de primaire camera. De andere twee camera's zijn een 121,1° ultra-groothoek en een 5x telelens. De front selfie camera telt een ongebruikelijke 9,5 megapixels, en binnenin een meer reguliere 8 megapixels.

Google Pixel Fold Obsidian Black front left closed posted by @evleaks

De Google Pixel Fold maakt gebruik van een bekende chipset; de Tensor G2 die we ook vinden in de Pixel 7 en 7 Pro. Het is mogelijk dat de Tensor G3 nog niet klaar is en pas zal debuteren in de Pixel 8.

Het toestel krijgt ook IPX8 waterdichtheid, een 4812 mAh grote batterij, en komt uit in Obsidian Black en Porcelain White. De aankondiging zal waarschijnlijk plaatsvinden op 10 mei tijdens Google's jaarlijkse I/O-evenement.


ts Google Pixel Fold Video Twitter Za raczke

Opvouwbare Google Pixel Fold pronkt op video

Geruchten ·

Er is een video opgedoken waarin de Google Pixel Fold te zien is. Dit is de eerste keer dat we Google's foldable in actie zien, en daarbij krijgen we ook de belangrijkste specificaties te zien.

Geruchten over de Pixel Fold zijn nu in volle gang. Meestal is dat een teken dat er een aankondiging aankomt. Google houdt op 10 mei zijn jaarlijkse I/O-evenement. Hier wordt traditioneel de volgende Android-release getoond, maar soms worden ook nieuwe producten aangekondigd.

Dit jaar mogelijk voor de Pixel Fold en Google Pixel 7a. Voor het eerst is er een video verschenen waarin de Pixel Fold wordt getoond. We wisten al grotendeels hoe het eruit zou zien dankzij gepubliceerde renders.

Eerste generatie opvouwbaar

Uit de video blijkt duidelijk dat Google's eerste foldable geen schoonheidsprijzen zal winnen. Het binnenscherm ziet er enigszins "eerste generatie" uit en doet denken aan de eerste Galaxy Fold. Het scherm heeft relatief dikke randen, vooral aan de boven- en onderkant. Er is zelfs genoeg ruimte voor de selfiecamera.

Hoewel het toestel kort gevouwen is, werpen we alleen kort een blik op de voorkant. Daar zien we een enkele selfiecamera in het midden bovenaan het scherm. De randen zijn afgerond en zien er enigszins mat uit. De achterkant krijgen we helaas niet te zien.

Pixel Fold specificaties

Een recente post van insider Yogesh Brar vertelt ons dat de Google Pixel Fold de volgende specificaties heeft:

  • 7,6-inch AMOLED-scherm binnen met QXGA+ resolutie en 120Hz display
  • 5,8-inch AMOLED-scherm buiten met HD+ resolutie en 120Hz display
  • Google Tensor G2-processor met 12GB RAM-geheugen
  • Versies met 256 of 512GB opslagruimte
  • 48MP hoofd, 10.8MP groothoek en 10,8MP telefoto camera
  • 8MP selfie camera aan de binnenkant
  • 9,5MP selfie camera aan de buitenkant
  • Android 13
  • 4500 mAh batterij met 23W snel laden

Of dit alles de voorgestelde adviesprijs van 1.799,99 dollar rechtvaardigt, valt nog te bezien. Helaas staat Google erom bekend dat het vaak producten lanceert met kinderziektes, maar als een product zo'n hoog prijskaartje heeft, kan het geen problemen gebruiken.


ts Fpt Google Pixel Fold

Beelden van prijzige Google Pixel Fold verschenen

Geruchten ·

Met grote voorzichtigheid brengen wij u meer informatie over de opvouwbare telefoon van Google. Het toestel dat werd verwacht en vervolgens zogenaamd werd geannuleerd. Dus of de onderstaande informatie klopt valt nog te bezien, maar we willen het u ook niet onthouden.

Dit nieuws is afkomstig van FrontPageTech. Deze publicatie heeft geen onfeilbare reputatie, dus lees voorzichtig verder. Zij beweren dat de Google Pixel Fold echt is en lijkt op de Fold4 van Samsung.

Render van de nog niet aangekondigde opvouwbare Google Pixel Fold in Obsidian Black.
Zo zou de Google Pixel Fold eruit zien

Google zou een boekvorm overwegen met een secundair scherm aan de buitenkant en een opvouwbaar groter scherm aan de binnenkant. FPT verzuimt te vermelden hoe groot dit is. Wel staat er dat de Pixel Fold in twee kleuren uitkomt; Chalk (wit) en Obsidian (zwart). En dat voor het astronomische bedrag van 1799 US dollar. Er wordt ook een lanceerdatum genoemd; mei 2023.

Pixel Fold specificaties

Veel meer specificaties worden niet gegeven. We zullen het dus vooral met de beelden moeten doen. Daarin zien we een camerabalk die niet over de volle breedte is aangebracht, maar meer aan de achterkant zit. Google's oplossing zorgt er eerder altijd voor dat telefoons niet wiebelen op tafel, maar dat geldt niet voor deze Fold als je hem uitgevouwen hebt.

Het onaangekondigde Google Pixel Fold binnenscherm met zichtbare randen.
De Pixel Fold zal zichtbare randen aan de binnenkant hebben

We zien wat lijkt op drie verschillende camera's. Welke functies ze hebben, weten we (nog) niet. Wat verder opvalt zijn de relatief grote schermranden van het opvouwbare scherm. Terwijl die bij concurrent Samsung nog strak tegen de rand zitten, past Google boven en onder een zichtbare bezel toe.

Pixel Fold aankondiging

De bron vermeldt verder dat de Google Pixel Fold opvallend zwaar aanvoelt. Ook andere fabrikanten van opvouwbare telefoons worstelen om het gewicht naar beneden te krijgen. Een kwart kilo is geen uitzondering; dat begin je na verloop van tijd te merken als je hem vasthoudt. Of Google daar verandering in weet te brengen valt nog te bezien.

Wellicht kondigt Google de Fold aan tijdens Google I/O. Dat evenement wordt altijd in mei gehouden, de maand die de bron noemt als mogelijke lanceerdatum.

.


ts Pixel Fold 9to5 Google

"Google Pixel Fold krijgt gedowngrade 12.2MP camera"

Geruchten ·

De Google Pixel Fold, het eerste opvouwbare toestel van het bedrijf dat in 2022 wordt verwacht, krijgt niet dezelfde krachtige camera als op de Pixel 6. De Pixel Fold moet het doen met dezelfde camerasensor als de Pixel 5.

Op zich is dat geen drama, want de Pixel 5 schiet best goede foto's. Maar de Pixel 6 met zijn 50MP Samsung GN1 sensor levert veel betere resultaten, dus het blijft jammer. Reden waarom Google volgens 9to5Google nog steeds kiest voor de oudere 12,2MP sensor is de dikte ervan.

Als de Google Pixel Fold inderdaad een soortgelijk ontwerp heeft als Samsung's Fold 3 dan kunnen de 2 delen niet te dik zijn . De camerastrip op de Pixel 6 steekt nogal uit en is niet helemaal geschikt voor een foldable. De twee delen zouden bij voorkeur plat tegen elkaar gevouwen moeten worden. Hoewel Microsoft en de Surface Duo 2 daar anders over denken.

Pipit vs Passport

De bron van dit verhaal denkt te weten dat Google de 12,2 MP sensor uit de Pixel 5 gebruikt door te snuffelen in de broncode van de Pixel camera app. Daarin zou een vermelding staan naar "Pipit". Een voorheen onbekende codenaam. Eerder werd "Passport" gebruikt om te verwijzen naar Google's eerste opvouwbare Pixel. Of het hier om twee verschillende foldables gaat of om hetzelfde toestel is nog onduidelijk.

Android 12L

Naast een 12,2 megapixel hoofdcamera heeft de Pixel Fold nog een 12MP ultra-groothoekcamera en twee 8 megapixel camera's, één aan de binnenkant en één aan de buitenkant. Of deze informatie juist is, valt nog te bezien. Google kondigde onlangs Android 12L aan, dat met name bedoeld is voor foldables. Tijdens de aankondiging schreef het dat het nu wacht op de "volgende golf van foldables" voor begin 2022.


Beknopte specificaties van de Google Pixel Fold

Afmetingen 139,7 x 79,5 x 12,1 mm
  • Opengeklapt
139,7 x 158,7 x 5,8 mm
EAN codes 0840244703462
Bediening
Vingerafdruk-herkenning
Platform
Android 13
Beeldscherm
Kleurenbeeldscherm 7.6 inch, OLED
Hardware
Camera 10.8 MP, 10.8 MP, 48 MP
Processor Google Tensor G2, octa core
Selfiecamera 10.8 MP, 9.5 MP
Materialen
Stof-/waterdicht
Telefonie
Dual SIM
Gegevensnetwerk
4G (LTE)
5G
Geheugen
Intern geheugen 256 GB (Opslaggeheugen), 512 GB (Opslaggeheugen), 12 GB (Werkgeheugen (RAM))
Geheugenkaart-slot
Voeding
Batterij 4821 mAh
Draadloos opladen
Snellaadfunctie
Aansluitingen
Audio jack-plug

Alle Google Pixel Fold specificaties


Video’s over de Google Pixel Fold

Google's eerste zelfgemaakt foldable is hier. De Pixel Fold legt de lat meteen hoog met een indrukwekkende camera en een scharnier dat volledig dicht kan klappen

Google laat alvast Pixel Fold in reclame zien

Het is niet de echte Google Pixel Fold, dit is een 3D print, maar je krijgt wel een goed idee van het daadwerkelijke toestel


Alternatieven van de Google Pixel Fold

Scroll de tabel hieronder om meer te zien
Productafbeeldingen zijn op schaal
Google Pixel Fold
Samsung Galaxy Z Fold 3 (F926)
Samsung Galaxy Z Fold 4 (F936)
Samsung Galaxy Z Fold 5
 Huidig product   
Vingerafdruk-herkenning
Android131112L13
Kleurenbeeldscherm7.6 inch, OLED7.6 inch, Dynamic AMOLED Infinity Flex, schermgat7.6 inch, Dynamic AMOLED 2X, schermgat7.6 inch, Dynamic AMOLED 2X, schermgat
Camera10.8 MP, 10.8 MP, 48 MP12 MP, 12 MP, 12 MP10 MP, 12 MP, 50 MP10 MP, 12 MP, 50 MP
ProcessorGoogle Tensor G2, octa core1.8 GHz, 2.4 GHz, 2.84 GHz, octa core1.8 GHz, 2.4 GHz, 2.84 GHz, octa coreQualcomm Snapdragon 8 Gen 2, octa core
Selfiecamera10.8 MP, 9.5 MP10 MP, 4 MP10 MP, 4 MP10 MP, 4 MP
Stof-/waterdicht
Dual SIM
4G (LTE)
5G
Intern geheugen256 GB (Opslaggeheugen), 512 GB (Opslaggeheugen), 12 GB (Werkgeheugen (RAM))256 GB (Opslaggeheugen), 512 GB (Opslaggeheugen), 12 GB (Werkgeheugen (RAM))1 TB (Opslaggeheugen), 256 GB (Opslaggeheugen), 512 GB (Opslaggeheugen), 12 GB (Werkgeheugen (RAM))1 TB (Opslaggeheugen), 256 GB (Opslaggeheugen), 512 GB (Opslaggeheugen), 12 GB (Werkgeheugen (RAM))
Geheugenkaart-slot
Batterij4821 mAh4400 mAh4400 mAh4400 mAh
Draadloos opladen
Snellaadfunctie
Audio jack-plug

Volledige vergelijking Google Pixel Fold en deze alternatieven of vergelijk met andere modellen


Vragen en antwoorden over de Google Fold