Huawei P50 Pro

Huawei P50 Pro

Reviews over de Huawei P50 Pro

Schrijf de eerste review
5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Voeg jouw review toe

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


De Huawei P50 Pro in het nieuws

Huawei P50 Pro Leica Harmony

Huawei geeft eerste blik op komende P50 Pro

Nieuw 'Leica Harmony'-design moeilijk te missen

Geruchten ·

De cameramodule aan de achterkant van onze telefoons is de afgelopen jaren flink groter geworden. Huawei presenteert nu de overtreffende trap met de aankomende Huawei P50 Pro. Deze zal een vrij grote en moeilijk te missen cameramodule op de achterkant krijgen.

Huawei noemt dit "Leica Harmony". Twee grote cirkels met daarin alle verschillende Leica camera's. In de bovenste cirkel zien we 3 camerasensoren, in de onderste cirkel zit een flitser, een sensor en de 4e camera. Mogelijk is dit de 1-inch grote camerasensor waar eerder over werd gesproken. De Huawei P50 Pro is nog niet officieel, vooralsnog is het slechts een preview.

Huawei is zwaar getroffen door de handelsoorlog van de VS, waardoor het niet langer westerse soft- en hardware mag importeren. Dit veroorzaakt tal van problemen, zodat het geven van een exacte lanceerdatum moeilijk is. Dat Huawei ondanks dit alles toch nog telefoons maakt is bewonderenswaardig. Zelfs als je daarvoor gekke fratsen moet uithalen om aandacht te krijgen. Deze camera module past zeker in die categorie.

HarmonyOS

Huawei mag geen gebruik meer maken van Google's eigen Android-diensten, waardoor het Android-besturingssysteem praktisch gezien zo goed als onbruikbaar is. Huawei heeft daarom soortgelijke diensten ontwikkeld en een eigen mobiel besturingssysteem genaamd HarmonyOS. Dit is gebaseerd op Android en daardoor gemakkelijk en vertrouwd voor ontwikkelaars om apps voor te maken. Het lijkt echter niet op Android maar eerder op dat andere bekende en populaire besturingssysteem uit de VS; iOS.

HarmonyOS moet uiteindelijk naar alle Huawei P-telefoons komen tot en met de P10 release ver terug in 2017. De Huawei P50 Pro, en mogelijk ook de gewone Huawei P50 P50, zullen uit de doos met het nieuwe OS worden geleverd. Buiten China is het marktaandeel van Huawei aanzienlijk gedaald, maar dat geldt niet voor hun thuismarkt, waar de verkoop nog steeds bijzonder goed gaat.


Vragen en antwoorden over de Huawei P50 Pro