Motorola razr 3

Nog niet aangekondigd

Voeg jouw review toe

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


De Motorola razr 3 in het nieuws

Motorola razr 3 Maven Evleaks

Opvouwbare Motorola razr 3 te zien in video

Geruchten ·

Hoewel beelden van de razr 3 niet uniek zijn, is een video dat wel. Voor zover wij weten, is het de eerste keer dat er een video van de aankomende razr 3 is opgedoken. En het vertelt heel wat.

De beelden verschenen op de Twitter-tijdlijn van @evleaks. We zien een groot scherm met wat een behoorlijke ruimte boven het scherm lijkt te zijn. En dat ondanks het perforatiegat voor de selfiecamera. Maar dan wordt het interessant; de gebruiker vouwt het toestel doormidden. Het blijkt de razr 3 te zijn met codenaam "Maven".

Voor zover wij weten zijn dit de eerste bewegende beelden van de Motorola razr 3. En daar zijn we @evleaks dankbaar voor, want we krijgen ook onze eerste blik op het scherm. In opgevouwen toestand lijkt het toestel sterk op de Samsung Galaxy Z Flip 3. Een nogal hoekig ontwerp met twee camera's. Dat hebben we al eerder gezien.

Prachtige processor

Lenovo was er trouwens vroeg bij met zijn eigen opvouwbare toestel. Het hergebruikte de flinterdunne razr-telefoons voor dit doel. En ondanks de nogal matige specs sprak het toestel wel een koopbewuste doelgroep aan. Of zij het vernieuwde ontwerp waarderen, valt nog te bezien. Lenovo wil de net aangekondigde Snapdragon 8 + Gen 1 gaan gebruiken. Qualcomm verwacht de eerste telefoons met deze chipset in het derde kwartaal van 2022.


Snapdragon razr 3 Weibo

Motorola bevestigt processor toekomstige opvouwbare razr 3

Geruchten ·

Lenovo, het moederbedrijf van Motorola, laat in een blogpost doorschemeren welke processor de aankomende razr 3 binnenkort zal krijgen. Eerder werd al gesuggereerd dat de razr 3 een high-end chipset zou krijgen, maar nu weten we precies welke.

Lenovo heeft onderstaande afbeelding gepost via het Chinese social media platform Weibo. De afbeelding luidt "hellomoto, hello snapdragon 8+". Een verwijzing naar de onlangs aangekondigde Snapdragon 8+ Gen 1. Daaronder zien we de onmiskenbare contouren van een razr-telefoon, hoogstwaarschijnlijk de razr 3

Motorola razr 3 met Snapdragon 8+ Gen 1

Een medewerker van Motorola zelf heeft de afbeelding geplaatst. In de begeleidende tekst vermeldt hij of zij ook dat "de nieuwe telefoon echt goed aanvoelt". Uit eerder gepubliceerde afbeeldingen bleek al dat de razr 3 waarschijnlijk een nieuw uiterlijk heeft gekregen. Een uiterlijk dat meer lijkt op de Samsung Flip 3 dan op de vorige razr

Snapdragon 8+ Gen 1

Qualcomm kondigde op 20 mei de Snapdragon 8+ Gen 1 aan, met de claim dat de 4nm-gebaseerde TSMC-chip tot 10% sneller en tot 30% energiezuiniger is. Qualcomm zegt de eerste producten met een Snapdragon 8 Plus Gen 1 in het derde kwartaal van 2022 te verwachten. Dat betekent automatisch dat de Motorola razr 3 niet voor juli 2022 wordt verwacht.


Motorola razr 3 2022 Maven 91mobiles

Foto toont gloednieuwe Motorola razr 3 (2022)

Geruchten ·

Motorola concurreert al enkele jaren op de opvouwbare markt en hergebruikt daarvoor de populaire naam razr. Er is nu een foto opgedoken van een nog aan te kondigen Motorola razr-telefoon, mogelijk de razr 3 of razr 2022. Vorige razr-telefoons leken erg op elkaar, deze breekt met die traditie.

De foto van de razr 3 is afkomstig van Evan Blass via een posting op 91mobiles. Evan heeft een reputatie hoog te houden; hij was ook de eerste die foto's liet zien van de razr 1 en razr 2

Motorola razr 3 (2022) hands-on
De aankomende razr 3 wordt compleet anders

De foto hierboven is gedeeltelijk onscherp, mogelijk om de oorsprong/bron te beschermen. Maar we kunnen grotendeels zijn gevouwen buitenkant zien, en het is compleet anders dan zijn voorgangers. We zien een dubbele camera in de hoek en het ontwerp ziet er hoekiger uit. Dit alles doet sterk denken aan Samsung's Flip 3

razr 3 specs

De voorkant lijkt te zijn gemaakt van glas met het nog onduidelijk hoeveel van het scherm is. Het frame lijkt van aluminium te zijn, te oordelen naar de antennebanden. De volumeknop aan de rechterkant bestaat nu uit 2 aparte knoppen in plaats van 1. Volgens Evan komt deze toekomstige razr in twee kleuren uit: Quartz Black en Tranquil Blue.

Eerdere geruchten spraken over een high-end processor voor de razr 3 en Blass beaamt dat. Het toestel krijgt een Snapdragon 8 Gen 1 of Gen 1 Plus processor met 8 of 12GB RAM geheugen. De camerasensoren zijn 50 en 13MP groot, waarvan de laatste naast ultra-groothoek ook als macrocamera fungeert. Een combinatie die Motorola vaker gebruikt.

razr 3 beschikbaarheid

De opvouwbare heeft een Full HD + -resolutie display met een punch-hole aan de bovenkant voor de 32MP selfiecamera. Dat betekent dat de inkeping is verdwenen. Blass verwacht dat deze razr met codenaam "Maven" ergens in juli of augustus zal uitkomen, maar eerst alleen in China. Een wereldwijde uitrol zal later volgen. Verwacht hoge winkelprijzen.


Moto Razr kleuren

Opvouwbare Motorola razr 3 krijgt naar verwachting high-end processor

Geruchten ·

Lenovo lijkt van plan om de nieuwste Motorola razr uit te brengen als een high-end vlaggenschip. Eerdere edities waren uitgerust met mid-range specificaties maar een hoog prijskaartje. Volgens dit rapport zal de aankomende razr 3 de eerste razr zijn met een high-end mobiele processor.

De Motorola razr (2019) en de razr 5G werden best goed ontvangen. Ze waren alleen een beetje duur. Je kreeg vooral mid-range specificaties voor een high-end prijs. Dat kwam grotendeels door het flexibele scherm, dat voor Lenovo duur is om aan te schaffen. Dat maakte de keuze voor mid-range componenten zoals de camera en processor wat twijfelachtig.

Motorola razr colors
Motorola razr; nostalgisch aan de buitenkant, modern aan de binnenkant

Zoals gezegd gaat dat veranderen vanaf de razr 3. Want die krijgt naar verwachting een Snapdragon 8 Gen 1; de nieuwste chipset die Qualcomm momenteel te bieden heeft. XDA Developers, de bron van dit verhaal, meent verder dat de Motorola razr 3 zal worden uitgerust met een 6,7-inch FHD-scherm zonder inkeping. Dit keer zal Lenovo gebruik maken van een gaatjesperforatie. De verversingssnelheid zou tot 120Hz gaan.

Ook camera-verbeteringen

Qua camera's verwachten we een 50MP hoofdcamera en een 13MP ultra-groothoek. De selfiecamera zou een 32MP camera zijn. Het toestel draait naar verluidt Android 12 out of the box met tussen de 6 en 12GB RAM geheugen. Wanneer het toestel het daglicht zal zien is niet bekend. Eerdere modellen werden altijd aan het eind van het jaar aangekondigd, behalve in 2021; dat jaar werd overgeslagen.


Vragen en antwoorden over de Motorola razr 3