Samsung Galaxy Note 20+

Nog niet aangekondigd

Voeg jouw review toe

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


De Samsung Galaxy Note 20+ in het nieuws

ts Note20plus Pigtou

Zijn dit de camera specs van de Samsung Galaxy Note 20+?

Geruchten ·

Het doorgaans goed geïnformeerde IceUniverse heeft enkele specificaties van Samsung's aankomende Galaxy Note 20+ op Weibo geplaatst. Het lijkt erop dat Samsung de reset-knop aan het indrukken is.

Toen Samsung de Galaxy S20 serie aankondigde, waaronder de S20 Ultra, richtte het zich op het aanzienlijk verbeteren van de cameraprestaties. Het topmodel kreeg een camerasensor van 108 MP met een indrukwekkende zoom tot 100x. Althans op papier. De werkelijkheid bleek anders te zijn. Er waren diverse software-updates nodig om het ware potentieel naar boven te halen en zelfs dan waren klanten terecht ontevreden.

Samsung Galaxy Note 20+
Eerder gelekte afbeelding van de Note20+

Samsung lijkt nu op de reset-knop te drukken. De toekomstige Note 20+ krijgt een 108 MP camerasensor, maar de 100x Space Zoom functie is verdwenen. Om het scherpstelprobleem op te lossen, zal de 108MP sensor worden bijgestaan door een laser. De verminderde zoom heeft ook gevolgen voor de resolutie van de perioscoop lens, die van 48 op de S20 Ultra naar 13 megapixels gaat. Volgens de bron zou dit nog steeds voldoende moeten zijn voor 50x zoom.

Laser autofocus

Breedbeeldfoto's kunnen worden gemaakt met de 12 megapixel camera met ultra-groothoeklens. IceUniverse schrijft ook dat de ToF-sensor voor diepteherkenning is ingeruild voor laserautofocus. Deze werkt sneller en kan daardoor beter samenwerken met de 108MP sensor. Uit eerdere informatie bleek al dat de Galaxy Note 20+ waarschijnlijk een nieuw uiterlijk krijgt voor de camerabump. Het scherm gaat waarschijnlijk van 6,8 naar 6,9 inch met een extra vloeiende 120Hz.

Beeld: Pigtou


ts Note20 Plus Pigtou

Renders Samsung Galaxy Note 20+ uitgelekt door @onleaks

Geruchten ·

De doorgaans betrouwbare @onleaks heeft renders gepubliceerd van Samsung's aankomende Galaxy Note 20+. We zien duidelijk een Note-achtig toestel met een opvallende camerastom op de achterkant. Dat is waar de verandering zich de komende tijd lijkt te concentreren.

Hoewel de renders van de Note 20+ afkomstig zijn van @onleaks, zijn ze gepubliceerd op Pigtou. Die naam kwamen we onlangs al tegen; zij plaatsten een week geleden afbeeldingen van de Note 20. Verschillen met beide toestellen spitsen zich vooral toe op de camerabom.

Samsung Galaxy Note 20 Plus
De toekomstige Note 20+

Samsung accentueert de drievoudige camera aan de achterzijde van de Note 20 Plus door de camera's een metalen ring te geven. Apple doet iets soortgelijks op de iPhone 11 Pro en Max. Het totaal aantal camera's op de achterkant wordt overigens meer dan 3. We zien ook een vierde sensor, mogelijk een Time-of-Flight sensor voor betere 3D-herkenning. Daarboven zit een LED-flitser. De Note 20+ krijgt naar verwachting een periscooplens voor verbeterde zoom.

Verschillen Note 20 en 20+

Naast een andere cameramodule lijkt deze Galaxy Note 20+ een afgeronde schermranden te hebben terwijl de reguliere Note 20 plat lijkt. Maar er zijn ook overeenkomsten. Zo bevindt de S Pen zich deze keer linksonder op beide toestellen. In vorige edities zat hij rechts. Dat zal even wennen zijn voor old school Note-gebruikers. De lancering van beide telefoons wordt niet voor de herfst verwacht.


Vragen en antwoorden over de Samsung Note 20+