Samsung Galaxy Note 21

Nog niet aangekondigd

Voeg jouw review toe

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


De Samsung Galaxy Note 21 in het nieuws

ts Exynos Chip

Samsung zinspeelt op uitstel Galaxy Note 21 tot 2022

Het tekort aan halfgeleiderchips is de belangrijkste reden

Geruchten ·

Tijdens zijn aandeelhoudersvergadering maakte Samsung bekend dat het kampt met een tekort aan halfgeleiderchips. Dit tekort is zo groot dat de komst van de Galaxy Note 21 dit jaar onzeker is.

Als een van de belangrijkste producenten van halfgeleiderchips is het nogal opmerkelijk dat Samsung met een tekort aan chips kampt. De vraag naar computerelektronica zoals computers en smartphones is tijdens de COVID-19 pandemie echter zo sterk toegenomen dat het bedrijf het nauwelijks kan bijbenen. Het overslaan van de Galaxy Note 21 voor dit jaar zou voor wat broodnodige capaciteit kunnen zorgen.

Samsung Exynos chip
Samsung kan er niet genoeg van maken

Er is de laatste tijd veel te doen geweest over de toekomst van de Galaxy Note 21. De Galaxy S21 Ultra met S Pen ondersteuning maakte de Note bijna overvloedig. Samsung gaf al aan dat het daar niet bij zou blijven. De Galaxy Note's stonden bekend als de enige grote telefoons met pen-ondersteuning. Samsung heeft nu ook telefoons in zijn assortiment die groter zijn dan de Note. Daarmee kwam het bestaansrecht van de Galaxy Note-serie in het geding. Toch heeft Samsung aangegeven door te willen gaan met de Note, mede vanwege de grote schare fans. Het kan echter zijn dat er dit jaar geen nieuw model wordt uitgebracht.

Wereldwijd tekort aan chips

Niet alleen telecomfabrikanten hebben last van het tekort aan computerchips. De auto-industrie gaf al eerder soortgelijke signalen af. Bedrijven als GM zagen zich zelfs genoodzaakt bepaalde chips uit hun nieuwste modellen weg te laten om de productie niet te verstoren. Samsung is echter de eerste grote telefoonfabrikant die zijn strategie aanpast. Foxconn, de maker van iPhones, zei eerder dat het niet dacht dat het getroffen zou worden door het chipschaarste.

Foto: Honou (cc)


Vragen en antwoorden over de Samsung Note 21