Samsung Galaxy Z Flip 5

Samsung Galaxy Z Flip 5
Samsung Galaxy Z Flip 5 zwart achterkant
Samsung Galaxy Z Flip 5 groen achterkant
Samsung Galaxy Z Flip 5 paars voorkant onderkant half geopend
Samsung Galaxy Z Flip 5 paars voorkant linkerzijkant onderkant half geopend
Samsung Galaxy Z Flip 5 paars voorkant geopend
Samsung Galaxy Z Flip 5 paars linkerzijkant half geopend
Samsung Galaxy Z Flip 5 paars overzicht
Samsung Galaxy Z Flip 5 paars achterkant geopend
Samsung Galaxy Z Flip 5 paars achterkant
Samsung Galaxy Z Flip 5 paars rechterzijkant geopend
Samsung Galaxy Z Flip 5 paars bovenkant gesloten
Samsung Galaxy Z Flip 5 geel achterkant

Prijs Samsung Galaxy Z Flip 5 los toestel

Aanbieder Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Fnac
256 GB Graphite
€ 791,00 € 792,00   Bekijk
Coolblue
256 GB Graphite
€ 1.179,00 € 1.179,00   Bekijk
MediaMarkt
256 GB Graphite
€ 1.179,00 € 1.179,00   Bekijk
Proximus
256 GB Graphite
€ 1.199,99 € 1.199,99   Bekijk

Reviews over de Samsung Galaxy Z Flip 5

Schrijf de eerste review
5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews
€ 50 verdienen?

Laat weten wat je van dit product vindt. Klik op de knop hierboven om te beginnen.


Voeg jouw review toe

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


De Samsung Galaxy Z Flip 5 in het nieuws

ts Flip5 Mysmartprice

Render toont Samsung Galaxy Z Flip 5 voor het eerst

Geruchten ·

Er is voor het eerst een render van de Samsung Flip 5 verschenen. Dit opvouwbare toestel wordt waarschijnlijk eind juli aangekondigd tijdens een speciaal Unpacked Event en beschikt over een nieuw type scharnier en een veel groter buitenscherm.

Samsung blijft vooruitgang boeken met zijn opvouwbare telefoons. De nieuwe generatie Flip lijkt meer op een evolutie dan op een revolutie, zoals blijkt uit de sterke gelijkenis met de Flip 4. De verschillen zijn subtiel maar aanwezig.

Render van zilverkleurige Samsung Galaxy Z Flip 5 geplaatst door MySmartPrice
Zilverkleurige Samsung Galaxy Z Flip 5

Het buitenste scherm van de Flip 5 is bijvoorbeeld vele malen groter en heeft ook een ongebruikelijke vorm. Verwacht dat het een diameter van 3,4 inch heeft, aanzienlijk groter dan de huidige 1,9 inch. Iets wat niet duidelijk wordt uit de render is de introductie van een nieuw scharnier. Hierdoor kan de Z Flip 5 volledig plat worden gevouwen. De Z Flip 4 heeft nog steeds een kleine opening als hij is opgevouwen. Eerder werd gesuggereerd dat Samsung de vouw minder zichtbaar heeft gemaakt, maar of dat het geval is, valt nog te bezien.

Opmerken en weghalen

Ondertussen is Samsung niet erg blij met deze gelekte renders. De bron heeft de afbeeldingen offline gehaald, waarschijnlijk vanwege dreigementen van Samsung.

Tweet van @evleaks met verwijderde afbeeldingen voor Unpacked 2H 2023.
Drukke dagen voor Samsung Legal

Uit ervaring weten we dat Samsung dreigt de toegang tot Unpacked-evenementen en reviewmodellen te ontzeggen. Sommige websites plaatsen hun persberichten en reviews tegelijkertijd op het moment dat het embargo van Samsung afloopt. Sommige websites zijn hiervan afhankelijk en willen deze privileges koste wat het kost behouden. Afbeeldingen gedeeld via Twitter zijn op verzoek van Samsung ook verwijderd.

(via)


ts Samsung Flip4 Bespoke

Toekomstige Samsung Galaxy Z Flip 5 krijgt meer kleuropties

Geruchten ·

Insider Ross Young heeft wat meer informatie gedeeld over de toekomstige kleuren van de Galaxy Z Flip 5. Via zijn contacten denkt hij te weten in welke toekomstige kleuren het volgende opvouwbare toestel van Samsung zal uitkomen.

Volgens een tweet van Ross Young zal de Galaxy Z Flip 5 uitkomen in de kleuren "Blauw, Groen, Platina en Geel." Volgens Ross zullen de bestaande kleuren "Beige, Grijs, Lichtgroen en Lichtroze" blijven omdat ze goed verkopen.

Momenteel beschikbare kleuren Samsung Galaxy Z Flip 4.
Momenteel beschikbare kleuren van de Flip 4

Wij denken dat Ross' tweet meer verwarring dan duidelijkheid brengt. Er is bijvoorbeeld al een blauwe versie van de Flip4, en de groene en gele versies zijn al beschikbaar als Samsung's Bespoke Edition. In een follow-up bevestigde Ross dat er inderdaad twee blauwe tinten lijken te komen; een blauwe en een lichtblauwe. Wat hij verder "Beige" noemt, heet officieel "Pink Gold," en met "Light Pink," bedoelt hij waarschijnlijk "Bora Purple". Verder denken wij dat hij met "Grijs" "Grafiet Zwart" bedoelt.

Nieuwe kleuren voor Fold 5 ook

Ross Young heeft een solide staat van dienst, dus we nemen zijn tweet serieus. In dezelfde tweet denkt hij dat de toekomstige Fold5 naast Beige, Zwart en Lichtblauw ook in Donkerblauw en Platina zal uitkomen.

Samsung Galaxy Z Flip 4 Bespoke Edition.
Meer Flip4-kleuren zijn beschikbaar in de Bespoke Edition

Samsung onthult zijn volgende generatie foldables waarschijnlijk eind juli. Dat is twee weken eerder dan normaal, hoewel Samsung die datum niet officieel heeft aangekondigd. Zowel de Flip 5 en Fold 5 krijgen waarschijnlijk een bijgewerkt scharnier dat volledig plat sluit. De Flip 5 zou verder een uitgebreider coverscreen krijgen.


ts Galaxy Unpacked Soon

Mogelijke lanceerdatum Samsung Galaxy Z Fold 5 en Flip 5 genoemd

Geruchten ·

We horen dat er een datum wordt genoemd waarop Samsung de Fold 5 en Flip 5 zal aankondigen. Het zou zomaar woensdag 26 juli kunnen gebeuren. Dat is eerder dan normaal, maar niet veel eerder.

Samsung heeft twee nieuwe foldables aan te kondigen. De Galaxy Z Fold 5 en Flip 5 staan te popelen om zich voor te stellen aan het grote publiek. En nu Google alle aandacht heeft door de lancering van de Pixel Fold, is het tijd om de schijnwerpers terug te richten. En dus, iets eerder dan gebruikelijk, verwacht een Unpacked Event.

Samsung Galaxy Uitgepakte evenementen door de jaren heen.
Uitgepakte evenementen door de jaren heen

Dat Samsung iets eerder de Fold5 en Flip5 zou aankondigen, was al vermeld. Normaal kondigt Samsung zijn nieuwste Galaxy Z-modellen in augustus aan, maar dit jaar is dat eind juli. Dat is twee weken eerder dan normaal. Althans, dat denkt het Koreaanse Chosun.

Redenering blijft onduidelijk

Zij voorspellen woensdag 26 juli als mogelijke lanceerdatum voor de nieuwste foldables van Samsung. De verkoop begint dan op 11 augustus. Chosun denkt niet dat de reden hiervoor is zodat Samsung direct kan concurreren met de Pixel Fold, zoals eerder werd gesuggereerd, maar om de verkoop van halfgeleiders te verhogen.

Galaxy Unpacked Begins Soon.
Nog even geduld...

Of dat de reden is, valt nog te bezien. De processor voor de nieuwe Galaxy Z-modellen is naar verluidt een Qualcomm Snapdragon, gemaakt door concurrent TSMC. Er wordt ook gezegd dat de verkoop van de Galaxy Z Flip4 en Fold4 tegenvalt. Misschien is dat de echte reden.


ts Samsung Flip5 Onleaks Mediapeanut

Renders van Samsung Galaxy Z Flip 5 verschenen ook

Flip5 krijgt veel groter dekscherm

Geruchten ·

Naast productrenders van de Fold5 worden we ook getrakteerd op renders van de Flip5. Het opvouwbare toestel heeft een aanzienlijk groter dekscherm en een opmerkelijke vorm.

Samsung kan niet achterblijven met de Flip 5. Motorola staat op het punt een vergelijkbaar toestel aan te kondigen met een veel groter coverscreen. Samsung gaat ook die kant op, maar het tweede scherm zal niet vierkant of rechthoekig zijn. In plaats daarvan lijkt de vorm nog het meest op een tabblad.

Render van Samsung Galaxy Z Flip 5 gemaakt door @onleaks.
Flip5 met veel groter omslagscherm

Deze renders zijn ook afkomstig van @onleaks, die voor dit lek heeft samengewerkt met MediaPeanut. Ook vermoedelijk net als de Z Flip 5 zal de Fold5 het vernieuwde scharnier krijgen dat volledig plat sluit. Dit resulteert in een veel dunner toestel wanneer het wordt opgevouwen.

Minder zichtbare vouw

Het nieuwe scharnier heeft nog een bijkomend voordeel. Het maakt de vouw minder zichtbaar. Die vouw viel ons op tijdens onze Flip4 review.

Naast een vernieuwd scharnier en een uitgebreider coverscreen zullen de overige specificaties bekend in de oren klinken. Daarin verschilt het toestel weinig van de bestaande Flip 4- bijvoorbeeld een 6,7-inch scherm binnenin, een dubbele camera aan de buitenkant en de nieuwste Snapdragon-processor binnenin. Samsung heeft echter mogelijk nog een verrassing in petto wat betreft de software.

Galaxy Unpacked

De onthulling van de Galaxy Flip 5 staat gepland voor eind juli. Gewoonlijk kondigt Samsung zijn nieuwe generatie foldables in augustus aan, maar de geruchten over het vervroegen hiervan winnen aan kracht. Naast Samsung brengt ook Google binnenkort een foldable uit, en wellicht wil Samsung die volledig aanvallen.


ts Z Flip 5 Render Technizo Concept

Meer en meer geruchten verschijnen over Samsung Galaxy Z Flip 5

Geruchten ·

We horen steeds meer geruchten over de komende Galaxy Z Flip 5. Gesprekken over welke veranderingen het heeft, welke specificaties worden toegevoegd, en welke functies hetzelfde blijven. Tijd om die eens nader te bekijken.

Nu de Galaxy S23 serie al een tijdje uit is, is het tijd om uit te kijken naar de volgende grote Galaxy lancering. Later dit jaar zal Samsung naar verwachting de Fold 5 en Flip 5 onthullen. Geruchten over deze laatste duiken steeds sneller op.

1. Groter coverscherm

Te beginnen met een uitgebreider coverscreen. Waar Motorola en Oppo al modellen lieten zien met een uitgebreider coverscreen, lijkt ook Samsung die kant op te gaan. Zo hebben de externe schermen van de huidige Oppo Find N2 Flip en Motorola Razr 2022 afmetingen tussen de 3,26 en 2,7 inch. Samsung blijft voorlopig steken op een kleine 1,7 inch. Maar mogelijk rekt de Galaxy Z Flip 5 dat op tot 3,4 inch.

Oppo Find N2 Flip opvouwbare telefoon in paars half open.
De Oppo Find N2 Flip heeft al een uitgebreider coverscreen

2. Kleuren

Een redelijk nieuw gerucht vertelt ons iets over de toekomstige kleuren van de Z Flip 5. Terwijl de Flip 4 verkrijgbaar is in Blauw, Bora Paars, Roze Goud en Grafiet Zwart, zal de Flip 5 naar verwachting verkrijgbaar zijn in Beige, Grijs, Lichtgroen en Lichtroze. Dit doet denken aan het huidige kleurenaanbod van de S23-serie, hoewel die groene versie iets donkerder is dan lichtgroen.

3. Camera's

En dan is er nog nieuws over de camera's aan de achterkant. De Flip heeft traditioneel twee camera's, en dat blijft zo. Maar teleurstellend genoeg houdt Samsung ook vast aan de exacte resolutie, twee keer een 12MP sensor. Nu is er meer nodig dan megapixels als je een perfect plaatje wilt schieten, maar we hadden graag minstens een 50MP gezien.

Concept render van hoe de Samsung Galaxy Z Flip 5 eruit zou kunnen zien.
Concept render van hoe de Z Flip 5 eruit zou kunnen zien

Het ontbreken van een speciale zoomcamera blijft ook een gemis voor de Flip. Daarvoor zul je naar de (duurdere) Fold 5 moeten gaan. De vergelijkbare cameraspecificaties vertellen echter maar één kant van het verhaal. We weten niet welke sensoren Samsung zal gebruiken. Mogelijk brengt dat nog steeds significante verbeteringen voor het schieten van betere foto's. Wie weet.

Bronnen:Sammobile, Ross Young, Yogesh Brar en Technizo Concept.


Beknopte specificaties van de Samsung Galaxy Z Flip 5

Afmetingen 85,1 x 71,9 x 15,1 mm
  • Opengeklapt
165,1 x 71,9 x 6,9 mm
Gewicht 187 gram
EAN codes 8806095267913, 8806095227016, 8806095226996, 8806095154541, 8806095154534, 8806095154527, 8806095154510, 8806095154503, 8806095154497, 8806095154480, 8806095154473, 8806095019833, 8806095019789, 8806095019765, 8806095019758, 8806095019741, 8806095019734, 8806095019727, 8806095019710, 8806095012766, 6095617836894, 6095617836856, 6095617833862, 6095617820848, 6095617819842, 6095617812898, 6095617787745, 6095617785772, 6095617758714, 6095617755751, 6095617754754, 6095617729776, 6095617711726, 6095617672621, 6095617665685, 6095617650643, 6095617647605, 6095617646677, 6095617634629, 6095617627676, 6095617624675, 6095617620622, 6095617615697, 6095617612665, 6095617596514, 6095617593599, 6095617593582, 6095617590574, 6095617583576, 6095617575588, 6095617572587, 6095617570583, 6095617566593, 6095617565589, 6095617561574, 6095617557546, 6095617557539, 6095617547523, 6095617540524, 6095617539504, 5413729244351, 5413729244344, 5413729244337, 5413729244320, 5413729244313, 5413729244306, 5413729244290, 5413729244283 Toon nog 54 anderen, 8806095019765, 8806095019758, 8806095019741, 8806095019734, 8806095019727, 8806095019710, 8806095012766, 6095617836894, 6095617836856, 6095617833862, 6095617820848, 6095617819842, 6095617812898, 6095617787745, 6095617785772, 6095617758714, 6095617755751, 6095617754754, 6095617729776, 6095617711726, 6095617672621, 6095617665685, 6095617650643, 6095617647605, 6095617646677, 6095617634629, 6095617627676, 6095617624675, 6095617620622, 6095617615697, 6095617612665, 6095617596514, 6095617593599, 6095617593582, 6095617590574, 6095617583576, 6095617575588, 6095617572587, 6095617570583, 6095617566593, 6095617565589, 6095617561574, 6095617557546, 6095617557539, 6095617547523, 6095617540524, 6095617539504, 5413729244351, 5413729244344, 5413729244337, 5413729244320, 5413729244313, 5413729244306, 5413729244290, 5413729244283
Bediening
Vingerafdruk-herkenning
Platform
Android 13
Beeldscherm
Kleurenbeeldscherm 6.7 inch, Dynamic AMOLED 2X, schermgat
Hardware
Camera 12 MP, 12 MP, dubbele camera-sensor
Processor Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, octa core
Selfiecamera 10 MP
Materialen
Stof-/waterdicht
Telefonie
Dual SIM
Gegevensnetwerk
4G (LTE)
5G
Geheugen
Intern geheugen 256 GB (Opslaggeheugen), 512 GB (Opslaggeheugen), 8 GB (Werkgeheugen (RAM))
Geheugenkaart-slot
Voeding
Batterij 3700 mAh
Draadloos opladen
Snellaadfunctie
Aansluitingen
Audio jack-plug

Alle Samsung Galaxy Z Flip 5 specificaties


Video’s over de Samsung Galaxy Z Flip 5

De Samsung Galaxy Z Flip 5 is de ideale metgezel om een selfie mee te maken. Je kunt de buitenste (en dus beste) camera tezamen met het Cover Screen gebruiken om de beste selfie te maken. Zie hier deze FlexCam in actie

Wou jij ook niet dat je mobiel dit kon? Volledig dichtklappen, handig scherm buitenop, groot scherm binnenin? De Samsung Galaxy Z Flip 5 heeft het

Video waarin we de Galaxy Z Flip 5 van Samsung uit de doos halen. Kijk mee naar wat er allemaal in zit als je er één koopt


Alternatieven van de Samsung Galaxy Z Flip 5

Scroll de tabel hieronder om meer te zien
Productafbeeldingen zijn op schaal
Samsung Galaxy Z Flip 5
Samsung Galaxy Z Flip 4 (F721)
Motorola razr 40
 Huidig product  
Vingerafdruk-herkenning
Android131213
Kleurenbeeldscherm6.7 inch, Dynamic AMOLED 2X, schermgat6.7 inch, Dynamic AMOLED 2X, schermgat6.9 inch, Flex View pOLED, inkeping (notch)
Camera12 MP, 12 MP, dubbele camera-sensor12 MP, 12 MP, dubbele camera-sensor13 MP, 64 MP, dubbele camera-sensor
ProcessorQualcomm Snapdragon 8 Gen 2, octa coreQualcomm Snapdragon 8+ Gen 1, octa coreQualcomm Snapdragon 7 Gen 1, octa core
Selfiecamera10 MP10 MP32 MP
Stof-/waterdicht
Dual SIM
4G (LTE)
5G
Intern geheugen256 GB (Opslaggeheugen), 512 GB (Opslaggeheugen), 8 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 256 GB (Opslaggeheugen), 512 GB (Opslaggeheugen), 8 GB (Werkgeheugen (RAM))256 GB (Opslaggeheugen), 8 GB (Werkgeheugen (RAM))
Geheugenkaart-slot
Batterij3700 mAh3700 mAh4200 mAh
Draadloos opladen
Snellaadfunctie
Audio jack-plug

Volledige vergelijking Samsung Galaxy Z Flip 5 en deze alternatieven of vergelijk met andere modellen


Vragen en antwoorden over de Samsung Flip 5