Samsung Galaxy Z Fold 2

Samsung Galaxy Z Fold 2 (F916)
amsung Galaxy Z Fold 2 zwart buitenkant geopend schuin
amsung Galaxy Z Fold 2 zwart buitenkant geopend
amsung Galaxy Z Fold 2 zwart achterkant rechterzijkant gesloten
amsung Galaxy Z Fold 2 zwart achterkant
amsung Galaxy Z Fold 2 brons voorkant linkerzijkant gesloten
amsung Galaxy Z Fold 2 brons linkerzijkant gesloten
amsung Galaxy Z Fold 2 brons geopend binnenkant schuin
amsung Galaxy Z Fold 2 brons geopend binnenkant
amsung Galaxy Z Fold 2 brons geopend buitenkant schuin
amsung Galaxy Z Fold 2 brons geopend buitenkant
amsung Galaxy Z Fold 2 brons achterkant

256 GB

Plus- en minpunten Galaxy Z Fold 2

 • Verbluffend design
 • Iets groter scherm
 • Vernieuwd zelfreinigend scharnier
 • Duurzamer dankzij glas
 • Hoge prijs

Prijs Samsung Galaxy Z Fold 2 los toestel

Aanbieder Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Refurbished.be
Majestic Black Zichtbaar gebruikt
€ 928,40 € 928,40   Bekijk
Refurbished.be
Majestic Black Zo goed als nieuw
€ 1.148,40 € 1.148,40   Bekijk

Reviews over de Samsung Galaxy Z Fold 2

Schrijf de eerste review
5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Voeg jouw review toe

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


Beschrijving van de Samsung Galaxy Z Fold 2

De Samsung Galaxy Z Fold 2 is de opvolger van de originele Fold uit begin 2019. Het grootste verschil is het veel grotere scherm en een vernieuwd zelfreinigend scharnier. Wat blijft is het geweldige gevoel wanneer je er een tegenkomt

Grote sprong voorwaarts

De Z Fold2 is pas de derde opvouwbare telefoon van Samsung, maar hij oogt meteen een stuk moderner. Dat komt vooral door zijn nieuwe scherm. Of beter gezegd: schermen. Die strekken zich nu uit van rand tot rand, zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant. Buiten is het nu een 6,2 inch met dunne schermranden die een kleine gaatjespons bevatten voor de selfiecamera. Opengeklapt ontstaat een immens scherm van 7,6 inch. Dit jaar geen rare hap uit het scherm voor onnodig veel camera's maar ook een subtiel en compact perforatiegaatje voor dit keer een enkele camera. Het scherm aan de binnenkant wordt dit keer beschermd door een laagje ultradun glas in plaats van plastic zoals bij de originele Fold. Samen met een vernieuwd scharnier, waarover later meer, vond Samsung het gerechtvaardigd om de Fold2 in een eigen serie te plaatsen. Samen met alle andere opvouwbare telefoons kun je ze tegenwoordig vinden in de Galaxy Z-serie.

amsung Galaxy Z Fold 2 zwart buitenkant geopend

Maximaal gebruik van schermoppervlak

Officieel heet het toestel de 'Samsung Galaxy Z Fold 2 5G'. Het is dus een 5G-telefoon. Op het moment van release heb je daar misschien nog niet veel aan, maar zodra 5G overal beschikbaar is, kun je er meteen mee aan de slag. Snel filmpjes downloaden of uploaden, bijvoorbeeld. In ieder geval bent u klaar voor de toekomst. Ook als je meteen een exemplaar in handen hebt. Want 'foldables', de zogenaamde opvouwbare telefoons, zijn de toekomst. Nieuw is het verbeterde scharnier dat je uiteraard volledig kunt openen of vastzetten in 75 of 115 graden. Met deze zogenaamde Flex-modus kun je de telefoon halfopen voor je neerleggen en sommige apps passen zich daar ook op aan. Het bovenste scherm kan dan gebruikt worden voor content terwijl de bedieningsknoppen aan de onderkant zitten. Samsung heeft de software op meer manieren aangepast om maximaal gebruik te maken van het grote schermoppervlak. Maar ook het buitenscherm communiceert met het hoofdscherm. Zo kun je gevouwen apps openen en met dezelfde app verder gaan als je de Fold 2 opent. Dat heet App Continuity

Hoofdscherm_Volledige specificaties

 • Zeer groot 7,6 inch Infinity Flex-scherm wanneer volledig uitgevouwen
 • 6.2 inch HD+ scherm aan de buitenkant loopt nu van rand tot rand
 • 10MP selfiecamera aan binnen- en buitenkant
 • 12+12MP achtercamera met ultragroothoeklens en 2x optische zoom
 • Prachtige en energiezuinige 7nm octacoreprocessor op maximaal 3 ,09 GHz met voldoende 12 GB RAM
 • 4500 mAh batterij bestaande uit 2 delen met snel (draadloos) opladen
 • 5G ondersteuning voor extra snel internet
 • Dubbele SIM dankzij de aanwezigheid van digitale eSIM
 • Stereo speakers met Dolby Atmos ondersteuning
 • Verschillende kleuropties beschikbaar voor het scharnier

Een camera minder wordt niet gemist

Andere voordelen en verbeteringen zijn het Hideaway-scharnier dat minder hinderlijk is en stof en vuil beter buiten houdt. Maar ook het scherm dat beelden kan weergeven met 120 beelden per seconde. Dit werkt alleen voor het binnenscherm, het buitenscherm blijft op 60 Hz. Ook anders is de camera. Hoewel de resolutie van de camera omlaag is gegaan, is hij op sommige punten verbeterd. Vooral op het gebied van video. Er is nu auto-framing. De camera volgt mensen en houdt ze netjes gecentreerd en scherp in beeld. Binnenin is een camerasensor verdwenen, waardoor je nu alleen de beschikking hebt over een 10MP selfiecamera. Op zich meer dan genoeg natuurlijk en bovendien neemt het geen grote hap meer uit je scherm. In plaats daarvan is het een subtiel ponsgaatje (punch-hole) geworden. Aan de voorkant zit dezelfde 10MP sensor met f/2.2 lens met 80° kijkhoek, dus er staan nog steeds 5 verschillende camera's tot je beschikking.


De Samsung Galaxy Z Fold 2 in het nieuws

Samsung S Fold Display Prototype

Samsung toont nieuwe opvouwbare en oprolbare displays

Telecomnieuws ·

Samsung Display heeft een aantal nieuwe schermen ontwikkeld die het aan de wereld wil laten zien. Het gaat hier niet om productierijpe producten die je kunt kopen, maar om concepten. Een ervan is een scherm dat je in drie delen kunt vouwen en een dat je kunt uitschuiven.

Samsung Display is van plan om deze nieuwe schermen tijdens de Display Week 2021 tentoon te stellen. Het gaat in totaal om vier verschillende OLED-schermen: S-Fold die je twee keer kunt opvouwen, een 17-inch laptopscherm dat opvouwbaar is, een slide-out scherm en een UPC-scherm (Under Panel Camera). Dat laatste is bedoeld voor laptops waarbij de selfiecamera onder het scherm schuilt om de schermranden te verkleinen.

Samsung S-Fold prototype
Prototype met een S-Fold-scherm

Voor mobiele telefoons zijn de S-Fold en het oprolbare scherm het interessantst. Deze maken ontwerpen mogelijk die Samsung momenteel niet aanbiedt. Wanneer geopend, meet het scherm een diagonaal van 7,2 inch. Groot, maar het scherm van de Fold 2 is met 7,6 inch iets groter. Het getoonde prototype ziet er in gesloten toestand wel relatief dik uit.

Uitschuifbaar OLED-scherm

Iets wat Samsung nog niet heeft gedaan is een uitschuifbaar scherm maken. Dit uitschuifbare OLED-scherm zal daar een einde aan maken. Het hieronder getoonde prototype heeft veel weg van de Oppo X 2021. Ook deze concepttelefoon kan breder worden dankzij een oprolbaar scherm. In het voorbeeld van Samsung wordt deze extra schermruimte gebruikt om extra bedieningsknoppen te tonen.

Samsung Verschuifbaar OLED-display prototype
Verschuifbaar OLED-scherm

Dat iets technisch mogelijk is, wil nog niet zeggen dat het ook praktisch is. Met andere woorden, het is nog niet zeker dat bovenstaande prototypes in de winkels terecht zullen komen. Er moet vraag naar zijn, het eindproduct moet bestand zijn tegen de boze buitenwereld en er moet software zijn om er voordeel uit te halen. Er is dus nog genoeg werk aan de winkel. Maar de toekomst ziet er rooskleurig uit en we kunnen niet wachten op een aantal nieuwe ontwerpen.


Z Fold2

Samsung Galaxy Z Fold S lijkt directe concurrent van Microsoft Surface Duo te worden

Geruchten ·

Microsoft heeft blijkbaar een gevoelige snaar geraakt bij Samsung. Volgens geruchten werkt Samsung aan een directe concurrent van de Surface Duo met een 360 graden scharnier.

Dat is volgens dit Twitter gerucht. De Galaxy Z Fold S krijgt een scharniermechanisme vergelijkbaar met de Microsoft Surface Duo. Dat betekent dat je hem niet alleen kunt uitvouwen zoals de Galaxy Z Fold2 maar ook helemaal dicht kunt vouwen zodat je het scherm aan de buitenkant hebt. Het grootste voordeel van de Fold S is dat het een enkel opvouwbaar scherm krijgt in plaats van 2 aparte bij de Duo.

Samsung Galaxy Z Fold2
Hetzelfde als deze Fold2, maar kan volledig worden opengevouwen

Nu, de Surface Duo krijgt momenteel veel lof vanwege zijn hoge kwaliteit scharnier. We zijn benieuwd waar Samsung mee komt. Het scharniermechanisme van de Fold 2 is verbeterd, maar kan nog steeds niet tippen aan dat van de Duo. Een 360° scharnier is noodzakelijk voor de Surface Duo omdat het alleen een camera aan de binnenkant heeft die je zowel als hoofdcamera en als selfiecamera moet kunnen gebruiken. Waarom Samsung, dat doorgaans veel camera's gebruikt, dit ook nodig zou hebben is nog niet bekend, maar is wel iets waar we erg in geïnteresseerd zijn.


Samsung Fold2 Teaser

Samsung hint op onthulling Galaxy Fold 2 op 5 augustus

Geruchten ·

Op 5 augustus houdt Samsung een nieuw Unpacked-evenement. Naast de Galaxy Note 20 en nieuwe Galaxy Buds, wordt mogelijk ook de Galaxy Fold 2 verwacht. Samsung laat hints vallen in een nieuwe video.

De berichten over de lancering van de Galaxy Fold 2 zijn nogal tegenstrijdig. Volgens de één is hij uitgesteld en hoeven we hem dit jaar niet meer te verwachten. Anderen zijn er echter zeker van dat Samsung het tijdens het komende Unpacked-evenement zal onthullen. Weer een ander denkt dat het alleen een 5G-versie wordt van de bestaande Galaxy Z Flip. Maar dat laatste gerucht klopt niet met een video die Samsung vandaag met ons deelt.

Hier zien we de woorden "A New Look Unfolds". Het is natuurlijk mogelijk dat Samsung het heeft over de nieuwe boonvormige Galaxy Buds die inderdaad in niets lijken op zijn voorganger. Maar het is ook waarschijnlijk dat we een blik krijgen op de volgende opvouwbare mobiele telefoon. De Samsung Galaxy Fold is al meer dan een jaar oud. Dat heeft natuurlijk ook te maken met het uitstel van de eerste versie, maar die problemen lijken grotendeels te zijn opgelost. Over de Z Flip hebben we weinig klachten gehoord.

Galaxy Fold 2 specificaties

Er zijn veel geruchten over de Fold 2. Zo gaat het scherm aan de buitenkant van 4,6 naar 6,23 inch en wordt het ook aan de binnenkant groter. Mogelijk komt de schermdiagonaal uit op 7,7 inch ten opzichte van 7,3 inch nu. Het ligt ook voor de hand dat Samsung de nieuwste Snapdragon-processor gebruikt. Dat zal de Snapdragon 865+ zijn die begin juli werd aangekondigd en voor het eerst de 3 GHz-grens zal doorbreken. Het Unpacked Event vindt plaats op 5 augustus om 16:00 uur Nederlandse tijd.


Fold2 Specs Etnews

Scherm details Samsung Galaxy Fold 2 naar buiten komen

Geruchten ·

Enkele scherm specificaties van de aankomende Galaxy Fold 2 zijn zojuist uitgelekt. En Samsung heeft dit jaar veel voor ons in petto. Het wil fouten uit het verleden vermijden en de kritiek op de originele Fold laten rusten.

Het lijkt een eeuwigheid geleden, maar misschien kun je het je nog herinneren. De lancering van de eerste Galaxy Fold ging niet van een leien dakje. De spectaculaire presentatie werd gevolgd door een dramatische vroege beoordeling door techjournalisten. Het ene na het andere toestel ging stuk. Samsung besloot de hele lancering te annuleren, versterkingen door te voeren, verbeteringen door te voeren en aan damage control te doen. De lancering van 'foldables' liep een kostbare deuk op.

Samsung Galaxy Fold 2 schermdetails

En toch was dit niet het einde van opvouwbare telefoons. In feite heeft het alleen onze interesse gewekt. Vooral omdat er nog veel meer mogelijk is dan nu al het geval is. En daarom kijken we altijd uit naar nieuwe modellen. Zo ook die van de Galaxy Fold 2. Nieuwe details laten zien dat Samsung heeft geleerd van zijn fouten. Zo krijgt de Fold 2 een UTG-scherm, ook wel bekend als ultra dun glas. De originele Fold had een laagje plastic dat nog steeds een stuk goedkoper aanvoelt. UTG is iets wat we eerder zagen op de Z Flip die lovende kritieken kreeg.

Groot scherm, hogere verversingssnelheid

Het kleine scherm voor de Fold lijkt ook verleden tijd. Het 4,6 inch scherm is ingeruild voor een 6,23 inch exemplaar. Een andere verbetering is dat de bijna belachelijk grote inkeping aan de binnenkant een make-over krijgt. Hij blijft groot, maar mogelijk gaat hij van een 'hap' naar een meer discrete punch-hole. De schermgrootte gaat omhoog van 7,3 naar 7,7 inch. Mogelijk is dit te danken aan dunnere schermranden, maar we sluiten niet uit dat het toestel ook fysiek groter is geworden.

Een ander belangrijk voordeel is de (veel) hogere verversingssnelheid van 120Hz. Dit zou voor veel vloeiendere beelden moeten zorgen. De voorkant blijft op een meer traditionele 60Hz. Iets wat lijkt te ontbreken is een S Pen. Die functie blijft (voorlopig) exclusief voor de Note-serie. Verwacht 5G-ondersteuning en een extreem hoog prijskaartje. We verwachten een lancering ergens in augustus, mogelijk op hetzelfde moment als de Note 20-serie.

(via)


Beknopte specificaties van de Samsung Galaxy Z Fold 2

Afmetingen 159,2 x 68 x 16,8 mm
 • Opengeklapt
159,2 x 128,2 x 6,9 mm
Gewicht 279 gram
Artikelcode SM-F916
Codenaam Samsung Champ
EAN codes 8806090820083, 8806090820021, 8806090819995, 8806090819957, 8806090819919, 8806090819889, 8806090819834, 8806090819797, 8806090816130, 8806090816086, 8806090816031, 8806090815980, 8806090815935, 8806090815881, 8806090815836, 8806090815799, 8806090761140, 8806090662942, 8806090662898, 8806090662829, 8806090662669, 8806090662614, 8806090662553, 8806090662478, 8806090662331, 8806090662256, 8806090662188, 8806090662096, 8806090661792, 5413729236615, 5413729236554, 0000000017367, 0000000010184 Toon nog 19 anderen, 8806090815881, 8806090815836, 8806090815799, 8806090761140, 8806090662942, 8806090662898, 8806090662829, 8806090662669, 8806090662614, 8806090662553, 8806090662478, 8806090662331, 8806090662256, 8806090662188, 8806090662096, 8806090661792, 5413729236615, 5413729236554, 0000000017367, 0000000010184
Bediening
Vingerafdruk-herkenning
Platform
Android 10
Beeldscherm
Kleurenbeeldscherm 7.6 inch, Dynamic AMOLED Infinity Flex, schermgat
Hardware
Camera 12 MP, 12 MP, 12 MP
Processor 3.09 GHz, Qualcomm Snapdragon 865+, octa core
Selfiecamera 10 MP, 10 MP
Gegevensnetwerk
4G (LTE)
5G
Geheugen
Intern geheugen 256 GB (Opslaggeheugen), 12 GB (Werkgeheugen (RAM))
Geheugenkaart-slot
Voeding
Batterij 4500 mAh
Draadloos opladen
Snellaadfunctie
Aansluitingen
Audio jack-plug

Alle Samsung Galaxy Z Fold 2 specificaties


Video over de Samsung Galaxy Z Fold 2

Is de Samsung Galaxy Z Fold 2 beter bestand tegen stof? We willen niet te veel verklappen maar kort samengevat; ja.


Alternatieven van de Samsung Galaxy Z Fold 2

Scroll de tabel hieronder om meer te zien
Productafbeeldingen zijn op schaal
Samsung Galaxy Z Fold 2 (F916)
Samsung Galaxy Z Fold 3 (F926)
 Huidig product 
Vingerafdruk-herkenning
Android1011
Kleurenbeeldscherm7.6 inch, Dynamic AMOLED Infinity Flex, schermgat7.6 inch, Dynamic AMOLED Infinity Flex, schermgat
Camera12 MP, 12 MP, 12 MP12 MP, 12 MP, 12 MP
Processor3.09 GHz, Qualcomm Snapdragon 865+, octa core1.8 GHz, 2.4 GHz, 2.84 GHz, octa core
Selfiecamera10 MP, 10 MP10 MP, 4 MP
4G (LTE)
5G
Intern geheugen256 GB (Opslaggeheugen), 12 GB (Werkgeheugen (RAM))256 GB (Opslaggeheugen), 512 GB (Opslaggeheugen), 12 GB (Werkgeheugen (RAM))
Geheugenkaart-slot
Batterij4500 mAh4400 mAh
Draadloos opladen
Snellaadfunctie
Audio jack-plug

Volledige vergelijking Samsung Galaxy Z Fold 2 en deze alternatieven of vergelijk met andere modellen


Vragen en antwoorden over de Samsung Fold 2