Samsung Galaxy Z Fold 4

Samsung Galaxy Z Fold 4 (F936)
amsung Galaxy Z Fold 4 zwart achterkant
amsung Galaxy Z Fold 4 goud geel achterkant
amsung Galaxy Z Fold 4 grijs groen voorkant linkerzijkant
amsung Galaxy Z Fold 4 grijs groen binnenkant geopend
amsung Galaxy Z Fold 4 grijs groen linkerzijkant
amsung Galaxy Z Fold 4 grijs groen buitenkant half geopend
amsung Galaxy Z Fold 4 grijs groen buitenkant geopend
amsung Galaxy Z Fold 4 grijs groen achterkant rechterzijkant
amsung Galaxy Z Fold 4 grijs groen achterkant
amsung Galaxy Z Fold 4 binnenkant half geopend

Prijs Samsung Galaxy Z Fold 4 los toestel

Aanbieder Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Coolblue
256 GB Black
€ 1.799,00 € 1.799,00   Bekijk
MediaMarkt
256 GB Black
€ 1.799,00 € 1.799,00   Bekijk

Voeg jouw review toe

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


De Samsung Galaxy Z Fold 4 in het nieuws

Fold4 S Pen

Samsung Galaxy Z Fold 4 met Android 12L officieel

Telefoonnieuws ·

Samsung heeft de vierde generatie van de Galaxy Z Fold aangekondigd. De Fold4 is geen baanbrekend nieuw toestel, maar meer een verfijning. Het met Android 12L uitgeruste toestel maakt beter gebruik van het opvouwbare display en beschikt over een verbeterd camerasysteem. Lees verder
Yogesh Brar Fold4 Tweet

Samsung Galaxy Z Fold 4 specificaties vrijgegeven

Geruchten ·

Beetje bij beetje krijgen we een compleet beeld van Samsung's Galaxy Fold 4. En terwijl er de laatste tijd snippertjes informatie waren, krijgen we vandaag een stuk meer. Wat te zeggen over bijna alle specificaties?

De lijst met specificaties over de Fold 4 komt van Yogesh Brar. Een bekende naam in de industrie want hij schrijft voor 91mobiles. Een Indiase tech website die vaker over onaangekondigde producten publiceert. Hoewel Yogesh deze keer zijn primeur plaatst op Twitter

Samsung Galaxy Z Fold 4 specificaties van @heyitsyogesh

Het ziet eruit als een complete lijst, maar ook een die erg doet denken aan de huidige Fold 3. Zo zijn bijvoorbeeld de schermformaten hetzelfde, het opslaggeheugen en de batterijcapaciteit. Ook de schermresolutie lijkt overeen te komen (QXGA+ en HD+) maar zal mogelijk iets anders zijn op de Galaxy Fold 4. Eerdere geruchten suggereerden dat de nieuwe Fold iets breder en dus praktischer is.

Hogere selfiecamera

Over de camera's gesproken, we meldden eerder dat de Samsung Galaxy Z Fold 4 vermoedelijk beschikt over een 50+12+12MP camerasysteem met 3x optische zoom. Nu weten we ook welke resolutie de selfiecamera zal krijgen. Een 16MP selfiecamera aan de binnenkant onder het scherm en een 10MP selfiecamera aan de buitenkant. Dit betekent dat vooral de camera onder het scherm aan de binnenkant in resolutie zal verbeteren.

Nagenoeg dezelfde batterij

Voor de rest zien we vooral een hoop usual suspects zoals een Snapdragon 8+ Gen 1 processor en 12/256GB aan opslag. Dit jaar zal de variant met 512GB opslag meer RAM-geheugen hebben: 16GB. Helaas is er weinig verandering te verwachten op het gebied van de batterij. De capaciteit blijft 4400mAh, en hij zal ook snel opgeladen kunnen worden met "slechts" 25W.

Al met al lijkt dit een bescheiden upgrade te zijn. Tenminste als het design en de prijs ook hetzelfde blijven. Helaas weten we daar nog weinig over. Feitelijke renders zijn nog niet opgedoken, en we weten helaas ook nog niet wat de uiteindelijke prijs zal zijn.


Fold4 Crease Iceuniverse

Ice Universe: Samsung Fold 4 heeft minder zichtbare vouw

Geruchten ·

Volgens een nieuw gerucht zal Samsung iets doen aan de opvallende vouw op de aankomende Fold 4. Maar hoewel hij niet weg is, zal hij niet meer zo prominent aanwezig zijn.

Dit bericht is afkomstig van Twitter-leaker @UniverseIce die ons vaker dit soort details brengt. Eerder bracht Ice Universe ons al informatie over de batterij en camera's van de Fold 4. Een telefoon die, op het moment van schrijven, nog maanden verwijderd is van de release.

UniverseIce over de vouw van de Samsung Fold 4

Tot nu toe hadden Samsung's foldables altijd een zichtbare vouw. Deze is niet zichtbaar als je recht voor een ingeschakeld scherm zit, maar wel van opzij of eraf. Vivo kondigde in april van 2022 een andere foldable aan die dit probleem in wezen oplost. De Vivo X Fold beschikt over een mechanisme in het scharnier dat het scherm strakker zet. Samsung lijkt niet dezelfde weg in te slaan voor de Fold 4, maar volgens de bron is de vouw minder zichtbaar dan bij de Fold 3

"Ziet er vloeiender uit"

Volgens hetzelfde bericht ziet het scherm van de Galaxy Fold 4 er ook gladder uit dan dat van zijn voorganger. Wat daar precies mee bedoeld wordt, is nog onduidelijk. De Fold 3 had al een 120Hz scherm, en we verwachten niet dat dit nog hoger zal worden. Wellicht dat de beoogde processor, de Snapdragon 8+ Gen 1, voor de nodige snelheidsverbeteringen zal zorgen.

.


Universeice Fold4

"Samsung Galaxy Z Fold 4 heeft betere zoom dan S22 Ultra"

Geruchten ·

Opnieuw zijn er berichten over de camera van Samsung's aankomende Galaxy Fold 4. Specifiek over de zoomcamera, iets waar de voorganger van de Fold 4 niet in uitblonk.

Eerder schreven we al over de vermoedelijke camera van de Fold 4. Het zullen er nog steeds 3 zijn waarvan elke camera op het zwart lijkt te zweven. Volgens een bericht van ingewijde Ice Universe kiest Samsung voor een combinatie van 50, 12 en 12 megapixels.

Tweet van @UniverseIce over de Samsung Fold 4
De tweet van @UniverseIce

Eerder werd uitgegaan van een 108MP hoofdcamera, vergelijkbaar met die op de S22 Ultra. Het rapport van vandaag ontkracht dat, hoewel het een gerucht blijft. Toch heeft de Galaxy Z Fold 4 een streepje voor op de S22 Ultra. Zo beweert de bron dat de 12MP telefotocamera een betere zoom heeft dan de Galaxy S22 Ultra

"Samsung's sterkste 3x camera ooit"

Of dit komt door de hogere resolutie van de sensor of dat hij betere lenzen heeft, weten we niet. De maximale zoom is nog steeds 3x. Dat is niet zo ver als de 10x van de Ultra maar wel meer dan de Fold 2. We zullen moeten afwachten wat waar blijkt te zijn. Verwacht dat Samsung zijn nieuwe opvouwbare toestel zal aankondigen rond de herfst van 2022.


Fold4 Smartprix

Eerste renders van Samsung Galaxy Z Fold 4 opgedoken

Geruchten ·

De eerste foto's van de Samsung Galaxy Z Fold 4 zijn opgedoken. We zien een toestel dat erg lijkt op zijn voorganger, maar met subtiele verschillen. Denk aan de beeldverhouding en de cameramodule. Tegelijkertijd ontbreekt een plek om de S Pen op te bergen.

Onderstaande afbeeldingen zijn afkomstig van Onleaks en gepubliceerd op Smartprix. Ze zijn gebaseerd op de productietekeningen en komen dus goed overeen met het eindproduct, zoals we nu al vaker hebben gezien. Hoewel we de Fold 4 al vaak besproken hebben, hebben we tot nu toe nog geen echte beelden gezien.

Samsung Galaxy Z Fold 4 renders in Black
Eerste renders tonen Fold 4

Het is ook niet meteen duidelijk uit de beelden, maar het is zowel breder als minder lang dan de Fold 3. Dat betekent dat het buitenscherm minder smal is en, hopelijk, beter bruikbaar in de praktijk. Voor het binnenscherm maakt het niet veel uit; dat zal vermoedelijk dezelfde 7,6-inch schermdiagonaal hebben.

Fold 4 zal minder zwaar zijn

Samsung is waarschijnlijk bezig de Fold 4 op dieet te zetten om wat gewicht te verliezen. 271 gram is hoeveel de huidige Fold 3 weegt. Samsung wil er minstens 10 gram af krijgen. Samsung gebruikt dezelfde trucs als bij de S22 Ultra. Zo krijgt de Fold 4 min of meer dezelfde camera-indeling. Mogelijk zorgt een vernieuwd scharnier voor een welkome daling van het gewicht.

Samsung Galaxy Z Fold 4 boven- en onderkant

Aankondiging van de Fold 4

Het zal nog even duren voordat Samsung de Galaxy Z Fold 4 officieel aankondigt. Verwacht geen lancering voor augustus/september. Mogelijk wordt het toestel aangekondigd samen met de Flip 4. Daarvan moeten de eerste beelden nog verschijnen.


Samsung Flip 3 5g Phantom zwart

"Goed nieuws: Processor Samsung Galaxy Z Fold 4 bekend"

Geruchten ·

Wellicht goed nieuws over de op handen zijnde Fold 4. Samsungs volgende opvouwbare toestel zal worden uitgerust met een krachtigere processor die ook koeler is dan zijn voorganger. En dit keer voor alle markten.

Samsung gebruikt processors van zowel Qualcomm als Samsung in zijn Galaxy S vlaggenschip serie. Europa krijgt de Samsung Exynos terwijl de rest van de wereld er een krijgt met Qualcomm Snapdragon. Niet eerlijk, zo blijkt, want de Exynos-versie is altijd minder krachtig gebleken. De aankomende Galaxy Z Fold 4 heeft dat probleem niet; die krijgt altijd een Snapdragon-processor.

Samsung Galaxy Z Fold 3 5G hands-on met S Pen in Phantom Black
Galaxy Z Fold 3 5G opvolger krijgt snellere en koelere processor

De Fold 4 zal naar verwachting overal verkocht worden met een Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 Plus. Deze verbeterde versie van de Snapdragon 8 Gen 1 wordt gemaakt door TSMC op een 4nm-proces. De Snapdragon 8 Gen 1 werd gemaakt door Samsung en bleek snel oververhit te raken. De 10% snellere TSMC-versie lijkt hier minder last van te hebben. Of dit puur aan TSMC ligt of aan een ander ARM-ontwerp is nog onduidelijk.

Snapdragon 8 Gen 1 Plus

Misschien kan Samsung de Galaxy Z Fold 4 overal uitrusten met een Snapdragon 8 Gen 1 Plus (SM8475) omdat het minder exemplaren verkoopt dan de veel populairdere Galaxy S-toestellen. Eerlijk is eerlijk, deze strategie is niet nieuw; ook de Fold 3 werd overal verkocht met een Snapdragon-processor. De bron denkt verder dat de aankomende Flip 4 ook aangedreven zal worden door de Snapdragon 8 Gen 1+.


Samsung Fold3 Cameras

"Samsung Galaxy Z Fold 4 krijgt sterk verbeterde camera"

Geruchten ·

We waren enigszins verrast toen Samsung de Galaxy Z Fold 3 aankondigde. Het was de duurste Galaxy-telefoon op dat moment, maar hij had niet de beste camera's. Daarvoor moest je een Galaxy S22 Ultra kopen. En het is precies dat toestel waar Samsung nu naar kijkt voor de aankomende Fold 4.

Want als dit gerucht van Dohyun Kim waar is, krijgt de Galaxy Z Fold4 dezelfde 108MP camera als te vinden in de S22 Ultra. Die camera staat op het moment van schrijven op een gedeelde plek 14 in de ranglijst bij DxOMark, maar is wel de best scorende Samsung-telefoon.

Samsung Galaxy Z Fold3 cameras
Mogelijk forse upgrade voor camera Fold4

De Fold3 met zijn driedubbele 12MP camera scoort plek 30 bij diezelfde DxOMark dus het is niet alleen een verbetering in pixelaantal. De Galaxy S22 Ultra heeft nu meer camera's dan alleen zijn 108MP hoofdcamera. Het heeft ook een 12MP ultra-groothoek en een 10MP periscoop lens met tot 10x optische zoom. De eerste zal vermoedelijk de Fold 4 bereiken, de laatste niet.

3x optische zoom

Voor het zoomen zal vermoedelijk een 10MP sensor met 3x optische zoom worden gebruikt. Daarmee wordt het zoombereik iets kleiner, maar nog altijd groter dan de maximale 2x van de huidige Fold 3

Of dit gerucht waar blijkt te zijn valt nog te bezien. De lancering van Samsung's volgende foldable wordt pas verwacht in het najaar van 2022. Er kan dus nog van alles gebeuren.


Snapdragon 8 Gen1 Plus

Nieuwe Snapdragon 8 Gen 1 Plus processor getipt voor Samsung Galaxy Z Fold 4

Geruchten ·

Niet veel telefoons zijn ermee uitgerust; de Snapdragon 8 Gen 1. Het merendeel moet nog worden aangekondigd. Toch werkt Qualcomm aan een opvolger; de Snapdragon 8 Gen 1 Plus. Deze moet niet alleen de oververhittingsproblemen verhelpen, maar ook de prestaties gelijktrekken met de concurrentie. En Samsung wil hem in de Fold 4 hebben.

Het gerucht dat de Galaxy Z Fold 4 gebruik zal maken van de Snapdragon 8 Gen 1 Plus komt van @UniverseIce. Deze insider heeft het vaker wel dan niet bij het rechte eind als het gaat om voorspellingen van nog onaangekondigde telefoons.

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 Plus Snapdragon 8 Gen 1 Plus

Als Samsung's volgende opvouwbare telefoon wordt uitgerust met de Snapdragon 8 Gen 1 Plus is dat opmerkelijk. De Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 werd door Samsung gemaakt, maar de Snapdragon 8 Gen 1 Plus zal naar verwachting door concurrent TSMC worden gemaakt. We weten niet precies waarom dit is. Beide fabrikanten gebruiken een 4 nm-proces, maar ze zijn niet 100% gelijk. Qualcomm moet de Snapdragon 8 Gen 1 Plus nog officieel aankondigen, misschien krijgen we een reden wanneer dat gebeurt.

Snapdragon 8 Gen 1 Plus vs Exynos 2200

Of alle Samsung Galaxy Z Fold 4 modellen een Snapdragon 8 Gen 1 Plus zullen krijgen valt nog te bezien. Samsung gebruikt ook zijn eigen Exynos 2200 processor, voornamelijk voor de Europese markt. Het is bekend dat de Exynos-versie niet zo goed presteert als zijn Qualcomm-tegenhanger. Tot groot ongenoegen van gebruikers.

In een recent gepubliceerde benchmark werden zowel de Exynos 2200 als de Snapdragon 8 Gen 1 verslagen door de MediaTek Dimensity 9000. MediaTek staat vooral bekend om zijn relatief eenvoudige chipsets, maar heeft de laatste tijd indruk gemaakt met zeer goede resultaten. De absolute koning van de mobiele chipsets is echter Apple's A Bionic chipset, die nog steeds niet is ingehaald door de concurrentie.

Super UTG

De Z Fold 4 wordt naar verwachting verder voorzien van een nieuwe versie van Samsung's ultradunne glas (UTG). Deze Super UTG-laag is naar verluidt sterker en daardoor beter bestand tegen gebruik met een stylus. De Galaxy Z Fold 3 was uitgerust met een speciale versie van de S Pen met een punt die terugtrok als er te veel druk werd uitgeoefend.


Beknopte specificaties van de Samsung Galaxy Z Fold 4

Afmetingen 155,1 x 67,1 x 14,2 mm
  • Opengeklapt
155,1 x 130,1 x 6,3 mm
Gewicht 263 gram
Artikelcode SM-F936
EAN codes 8806094703368, 8806094703351, 8806094504996, 8806094504941, 8806094504828, 8806094504781, 8806094504682, 8806094504620, 6095605829884, 6095605827842, 6095605812893, 6095605812879, 6095605799736, 6095605798746, 6095605585506, 6095605584509, 6095605583588, 6095605581584, 6095605579550, 6095605575514, 6095605574586, 6095605574517, 6095605545517, 6095605534535 Toon nog 10 anderen, 6095605798746, 6095605585506, 6095605584509, 6095605583588, 6095605581584, 6095605579550, 6095605575514, 6095605574586, 6095605574517, 6095605545517, 6095605534535
Bediening
Vingerafdruk-herkenning
Platform
Android 12L
Beeldscherm
Kleurenbeeldscherm 7.6 inch, Dynamic AMOLED 2X, schermgat
Hardware
Camera 10 MP, 12 MP, 50 MP
Processor 1.8 GHz, 2.4 GHz, 2.84 GHz, octa core
Selfiecamera 10 MP, 4 MP
Materialen
Stof-/waterdicht
Telefonie
Dual SIM
Gegevensnetwerk
4G (LTE)
5G
Geheugen
Intern geheugen 1 TB (Opslaggeheugen), 256 GB (Opslaggeheugen), 512 GB (Opslaggeheugen), 12 GB (Werkgeheugen (RAM))
Geheugenkaart-slot
Voeding
Batterij 4400 mAh
Draadloos opladen
Snellaadfunctie
Aansluitingen
Audio jack-plug

Alle Samsung Galaxy Z Fold 4 specificaties


Alternatieven van de Samsung Galaxy Z Fold 4

Scroll de tabel hieronder om meer te zien
Productafbeeldingen zijn op schaal
Samsung Galaxy Z Fold 4 (F936)
Samsung Galaxy Z Fold 3 (F926)
 Huidig product 
Vingerafdruk-herkenning
Android12L11
Kleurenbeeldscherm7.6 inch, Dynamic AMOLED 2X, schermgat7.6 inch, Dynamic AMOLED Infinity Flex, schermgat
Camera10 MP, 12 MP, 50 MP12 MP, 12 MP, 12 MP
Processor1.8 GHz, 2.4 GHz, 2.84 GHz, octa core1.8 GHz, 2.4 GHz, 2.84 GHz, octa core
Selfiecamera10 MP, 4 MP10 MP, 4 MP
Stof-/waterdicht
Dual SIM
4G (LTE)
5G
Intern geheugen1 TB (Opslaggeheugen), 256 GB (Opslaggeheugen), 512 GB (Opslaggeheugen), 12 GB (Werkgeheugen (RAM))256 GB (Opslaggeheugen), 512 GB (Opslaggeheugen), 12 GB (Werkgeheugen (RAM))
Geheugenkaart-slot
Batterij4400 mAh4400 mAh
Draadloos opladen
Snellaadfunctie
Audio jack-plug

Volledige vergelijking Samsung Galaxy Z Fold 4 en deze alternatieven of vergelijk met andere modellen


Vragen en antwoorden over de Samsung Fold 4