Over ons


NieuweMobiel is een product- en prijsvergelijker gespecialiseerd in mobiele telefoons, tablets en wearables. Al sinds 2002 geven wij op een begrijpelijke, overzichtelijke en onafhankelijke manier een compleet beeld van de nieuwste mobiele telefoons.

We zijn voornamelijk product- en prijsvergelijker maar brengen ook dagelijks nieuws. En alhoewel we geen nieuwssite pur sang zijn worden onze publicaties wel internationaal overgenomen door gerenommeerde media zoals The Next Web, Engadget en TechCrunch. Zo vonden wij het allereerste LG-toestel onder Android en ook spotte wij als eerste een Sony Ericsson-tablet. Ook is onze kennis geraadpleegd door populaire TV-programma's zoals het Nederlandse TROS Radar en RTL Nieuws.

Site's that link NieuweMobiel

Maar in de kern zijn we een productvergelijker die jou graag informeert over nieuwe mobiele telefoons, tablets en wearables door middel van productspecificaties, expertreviews, beoordelingen van gebruikers en nieuws. Onze website is gebouwd volgens de nieuwste technieken en methoden en staat iedere dag weer paraat om jou te helpen je nieuwe mobiel te zoeken én te vinden.

Missie

Het is onze missie om gebruikers zo juist en zo volledig mogelijk te informeren over mobiele telefoons in de periode voor en tijdens de aanschaf van een mobiele telefoon op de meest gebruiksvriendelijke manier mogelijk. Ons motto is; zoeken + vergelijken = vinden!

Geschiedenis

Op 17 juli 2002 kwam de website NieuweMobiel voor het eerst tot leven. De echte lancering vond echter plaats in september van dat jaar. Toen ging de eerste versie van het NieuweMobiel zoals we het nu kennen van start. Het ontstaan van NieuweMobiel kwam voort uit de wens om meer en vollediger informatie te verkrijgen over de functies en eigenschappen van mobiele telefoons.

NieuweMobiel door de jaren heen

In de snelle opmars van de telecommarkt eind jaren '90 en begin 2000 werd door aanbieders meer aandacht besteed aan informatieverschaffing over abonnementstructuren en prijzen dan aan de mobiele telefoons die de abonnementen moesten verkopen. De informatie die wel gegeven werd over mobiele telefoons was doorgaans onvolledig. Met de introductie van NieuweMobiel kwam een einde aan dit gegeven en ontstond een volwaardige database met inmiddels vele duizenden mobiele telefoons, inclusief honderden functies, eigenschappen, foto's, prijzen, aanbieders, beoordelingen en meer.

Met het actief worden van NieuweMobiel ontstond een telecomwebsite waarbij het voor het eerst echt mogelijk was om op individuele eigenschappen van mobiele telefoons te zoeken. Niet lang daarna was NieuweMobiel de eerste Nederlandstalige website waarbij het mogelijk werd om volwaardig mobiele telefoons met elkaar te vergelijken. Al deze nieuwe functies kwamen voort uit de wens van onze belangrijkste gebruiker; de bezoeker.

NieuweMobiel is een idee van id2concept en staat ingeschreven in de Kamer van Koophandel te Groningen in Nederland onder nummer 68554141.