Sim only


Sim only abonnement nodig? Bekijk en vergelijk hier alle sim only aanbiedingen. Gebruik het filter om belminuten, internetdata en maximum maandbedrag in te voeren. Ook zoek je hier op looptijd, provider en internetsnelheid. Met onze onafhankelijke vergelijker vind je gegarandeerd het voordeligste simonly abonnement dat bij jou past. Lees verder


Een sim only abonnement is een telefoonabonnement bestaande uit alleen een simkaart. Er zit dus geen telefoon bij. Een simkaart heb je nodig om te kunnen bellen, sms'en en/of mobiel internetten.

Voordelen sim only

Het grootste voordeel van een simonly abonnement is dat het doorgaans (veel) goedkoper is dan abonnement met mobiel. Je betaalt immers alleen voor belminuten, sms'jes en/of internet, niet voor een mobiele telefoon. Dit kan tientjes per maand schelen.

Ander groot voordeel is dat er sim only abonnementen zijn met een looptijd van een maand. Zit je bij een abonnement+mobiel tenminste 1 jaar vast aan je contract, bij sim only kun je ook kiezen voor maandelijks. Overigens zijn er wel sim only abonnementen met een looptijd van 1 en zelfs 2 jaar, hierbij ben je maandelijks zelfs nog voordeliger uit al lever je wat in qua vrijheid. Wil je deze sim only vergelijken kies dan in het filter voor de looptijd die je wenst.

Voor wie sim only?

Sim only is vooral handig voor wie al een telefoon heeft. Je huidige telefoon doet het nog prima maar je wilt wel kunnen bellen of je wilt besparen op je huidige maandlasten.

Maar ook wie wel een nieuwe mobiel wil kan sim only overwegen. Bestel namelijk een los toestel en een sim only en je bent aan het einde van de looptijd goedkoper uit. De kosten voor de telefoon zitten verwerkt in het maandelijks abonnementsgeld en daar betaal je meestal iets meer voor. Nadeel is wel dat je vooraf in en keer relatief veel geld kwijt bent.

Zorg dat je telefoon simlockvrij is

Wie ooit los z'n telefoon heeft aangeschaft weet vrijwel zeker dat hij simlockvrij is. Je kunt er iedere simkaart in stoppen die je wilt. Telefoons die in combinatie met een mobieletelefoonabonnement zijn afgesloten bevatten regelmatig wel zo'n simlock. Het toestel accepteert dan alleen een simkaart van die provider.

Unlock code aanvragen

Na één jaar kun je een unlockcode aanvragen bij je provider om de simlock te verwijderen. Hiervoor heb je een IMEI-code nodig; de unieke code van je mobiele telefoon. Deze kun je opvragen door te bellen naar *#06#

Sim only aanbieders

Vrijwel alle providers die ook abonnementen met telefoons aanbieden verkopen ook simonly abonnementen. Daarnaast zijn er aanbieders die zich alleen op simonly richten. Niet iedere aanbieder heeft z'n eigen netwerk, sommige maken gebruik van het netwerk van anderen, zogenaamde MVNO of Mobile Virtual Network Operator.

Verschil sim only en prepaid

De termen sim only en prepaid worden soms door elkaar gebruikt wat tot verwarring leidt. In beide gevallen krijg je ook alleen een simkaart zonder telefoon. Verschil met simonly en prepaid is dat je bij simonly achteraf betaalt en bij prepaid vooraf. Krijg je bij simonly iedere maand weer een bundel, bij prepaid moet je een opwaardeerkaart kopen om te kunnen bellen / sms'en en internetten.

Sim only en nummerbehoud

Wie een nieuw sim only abonnement afsluit kan hierbij altijd z'n oude nummer meenemen. Je blijft dan op hetzelfde nummer bereikbaar voor familie, vrienden en kennissen. Bij het aanvragen van een sim only abonnement wordt altijd gevraagd of je je oude nummer wilt meenemen. Zorg dan dat gevraagde informatie zoals huidige aanbieder en telefoonnummer correct worden ingevoerd.

Bij nummerbehoud zegt de nieuwe provider je huidige abonnement voor je op. Doe dit nooit zelf. Doe je dit wel dan loop je kans om je mobiele nummer kwijt te raken. Houd verder rekening met de opzegtermijn van je huidige contract. Zelfs als je contractvrij bent kan het een maand duren voordat je nummer geporteerd wordt naar de nieuwe aanbieder.

Je ontvangt vaak wel al meteen een nieuwe simkaart van de nieuwe aanbieder. Deze heeft een tijdelijk telefoonnummer. Je ontvangt van je nieuwe provider een datum waarop je telefoonnummer overgezet wordt. Een tijdstip waarop dit gebeurd is niet te zeggen, houdt die dag rekening met dat je enige tijd offline bent. Het porteren gaat vrijwel direct. Heeft je mobiel geen bereik meer dan is de kans groot dat je nummer geporteerd is. Stop dan de nieuwe simkaart in je toestel.

Klik hier om alle aanbiedingen te bekijken
We zijn voor je op zoek naar de scherpste aanbiedingen. Een ogenblik geduld, het is het wachten waard!