Samsung Galaxy S22 Ultra gebruikers melden GPS problemen


Verschillende gebruikers van een Samsung Galaxy S22 Ultra melden problemen met GPS. Daardoor kan het toestel zijn locatie niet bepalen. Op een Samsung-forum stromen de klachten binnen, er is echter een eenvoudige work-around beschikbaar.

Een simpele herstart van de S22 Ultra lijkt voldoende te zijn. Voorlopig totdat Samsung het probleem met een software-update verhelpt. Iets wat slechts een kwestie van tijd lijkt want de klachten stapelen zich op op Samsung's eigen forum

Samsung Galaxy S22 Ultra slapend
S22 Ultra met GPS-problemen kan een geleidehond gebruiken

De meeste gebruikers zien een bericht dat luidt: "zoeken naar GPS". GPS is de afkorting van Global Positioning System; een wereldwijd netwerk van satellieten om je exacte locatie te bepalen. Onmisbaar bij het gebruik van navigatie apps. Het probleem lijkt zich voor te doen na langdurige inactiviteit en kan worden verholpen met een eenvoudige reboot. Waarom van de S22-serie alleen de Galaxy S22 Ultra is getroffen, is iets waar we alleen maar over kunnen speculeren.

GPS bugfix

Voor zover we kunnen nagaan, heeft Samsung nog niet officieel gereageerd op het bovenstaande probleem. Gezien de tijdelijke remedie lijkt het erop dat een bugfix in de vorm van een software-update soelaas zal bieden. Wanneer deze zal komen is onbekend. De Ultra is het meest uitgebreide S22-model en dus van belang genoeg voor Samsung om snel aan de slag te gaan.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S22 Ultra
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Refurbished.be
512 GB Black Zichtbaar gebruikt
€ 972,00 € 972,00   Bekijk
Refurbished.be
512 GB Black Zo goed als nieuw
€ 999,00 € 999,00   Bekijk
Refurbished.be
512 GB Black Licht gebruikt
€ 1.126,00 € 1.126,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S22 Ultra


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel