Google kondigt krachtigere en duurdere Pixel 7a aan


Google kondigt krachtigere en duurdere Pixel 7a aan

Google heeft tijdens Google I/O een nieuwe telg toegevoegd aan zijn Pixel A-serie. Hoewel de Pixel 7a op zijn voorganger lijkt, slaat Google een andere weg in. De 7a is namelijk een stuk uitgebreider geworden en kruipt in zowel specs als prijs richting de Pixel 7.

Beter, maar ook duurder

De Pixel 7a is een flinke upgrade ten opzichte van de 6a. Net als de Pixel 7 heeft het scherm nu een hogere 90Hz schermverversing, heeft het dezelfde krachtige Tensor G2-processor, heeft het een hogere cameraresolutie van 64MP, en kan het nu draadloos worden opgeladen.

Hiermee ontneemt Google ons veel redenen om te kiezen voor de duurdere Pixel 7. Hoewel de Pixel 7a een hogere prijs krijgt dan we gewend zijn van Pixel A-apparaten. De prijs gaat 50 euro omhoog en begint nu bij 509 euro. Google dreigt zich met beide toestellen op dezelfde doelgroep te richten, wat de verkoop negatief beïnvloedt.

Exclusieve Coral-versie

Google brengt de Pixel 7a uit in vier kleuren, waarbij het de koraalkleurige versie voor zichzelf houdt. De blauwe (Sea), witte (Snow) en grijze (Charcoal) zijn ook elders verkrijgbaar. Er is slechts één model met 128 GB opslag beschikbaar, dat niet uitbreidbaar is.

Google Pixel 7a toont in Koraalkleur.
De Koraalkleurige versie is alleen verkrijgbaar bij Google

Magische editor

Misschien wel de belangrijkste upgrade gaat naar de camera. Google neemt eindelijk afscheid van zijn vertrouwde 12MP primaire sensor. In plaats daarvan heeft de Google Pixel 7a een 64MP primaire camera waarvan de sensor 72% groter is dan op de Pixel 6a. Dit resulteert in 44% meer lichtopname. Dit, in combinatie met de snellere Tensor G2, maakt de camera beter en sneller.

Google's Magic Editor in actie.
Objecten verplaatsen met Magic Editor, zelfs als ze eerder buiten beeld waren

Zoomen kan tot 8x digitaal dankzij Super Res Zoom. Dit resulteert nog steeds in scherpe beelden dankzij machine learning. Verder krijgt het toestel exclusieve Pixel-functies zoals Magic Eraser en Photo Unblur. Later wordt ook Magic Editor uitgerold. Hiermee kun je foto's bewerken met behulp van AI. Daarnaast kan Magic Editor mensen en objecten verplaatsen, luchten blauwer maken en onbedoelde objecten verwijderen.

Tijdelijk met gratis Pixel Buds A-serie

De Google Pixel 7a is per direct beschikbaar en wordt tot 21 mei geleverd met gratis Pixel Buds A oordopjes ter waarde van 100 dollar.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel