Motorola Frontier

Nog niet aangekondigd

Voeg jouw review toe

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


De Motorola Frontier in het nieuws

ts Moto Frontier 200mp Duanrui1205

Achterkant van Motorola Frontier met 200MP camera vastgelegd op foto

Geruchten ·

We schrijven er al jaren over; een telefoon met een 200 megapixel camera. Motorola lijkt de eerste te zijn die er een aankondigt. Beelden van deze Motorola Frontier met een 200MP camera aan de achterkant zijn vandaag voor het eerst opgedoken.

Jarenlang zaten we vast aan 108MP. Dat is geen schande, want we weten allemaal dat meer pixels niet automatisch tot betere foto's leiden. Maar stilstand betekent achteruitgang, dus we moeten vooruit blijven gaan. En aangezien Samsung zijn 200MP ISOCELL HP1-camerasensor al in december 2021 had aangekondigd, was het wachten op de eerste telefoon. Misschien is deze Motorola Frontier het wel.

Motorola Frontier 200MP camera
De vermeende Motorola Frontier met een 200MP camera

En het krijgt een nogal bekende achterkant. Want we herkenden er een Xiaomi 12 Pro in. Een aluminium cameramodule met een niet te missen grote sensor en enkele andere sensoren eronder, gescheiden door een dunne haarlijn. Naast de witte versie die hier wordt getoond, lijkt er ook een zwarte versie te zijn.

ISOCELL HP1-camerasensor

Het is duidelijk dat Motorola zich met deze Frontier wil richten op de cameraprestaties. Hoe goed deze zijn valt nog te bezien; voorbeeldfoto's zijn nog niet beschikbaar. Samsung zelf meldde een hogere lichtgevoeligheid in het donker door variabel gebruik van pixel binning van 2x2 of 4x4.

Verder staan de woorden "OIS" en "f/2.2" op de module. We kunnen er dus van uitgaan dat de camera beschikt over optische beeldstabilisatie voor scherpere resultaten en een diafragma van maximaal f/2.2. Dat laatste is naar huidige maatstaven nogal aan de donkere kant, maar dat zegt op dit moment nog niet veel. De grootte van de sensor bepaalt ook in grote mate hoe lichtgevoelig de camera is.

Snapdragon 8 Gen 1 processor

De Motorola Frontier zou verder beschikken over een Snapdragon 8 Gen 1-processor. Dit is momenteel Qualcomm's topmodel, maar het komt niet zonder problemen. De chipset wordt namelijk geplaagd door oververhittingsproblemen. Reden voor Qualcomm om mogelijk vrij snel de "8 Gen 1 Plus" aan te kondigen. Deze Frontier komt wellicht te vroeg voor die update.

(via)


Vragen en antwoorden over de Motorola Frontier